Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4318
    • Профил
МУЕК
« -: Декември 10, 2013, 01:45:09 13:45 »
МУЕК - още една нова дума в българския език!

Това е сдухана скумрия (т.е. суек), която не са я изяли по Никулден.

Муек е супер превъзходна степен във фазите на метаморфозата на скумрията.
Градацията е следната: Скумрия -> Суек -> Муек.

Муекът е животно без пол, затова и думата Муек е съществително без род. Следователно Муекът е от групата на универсалните съществителни. Макар най-често да засяга жените, муек може да произлезе и от мъж или дете. Докладвано е че ранни симптоми на вмуечаване са наблюдавани при третокласници.

Често може да няма външни симптоми, скумрията да има нормални вкус и мирис, но ако дълго време не я консумират и особено ако прехвърли Никулден без да бъде изядена, буквално за дни се сдухва, става на суек и след това за часове се превръща в муек. Това е крайно състояние и е много стабилно, като са допустими известни флуктоации породени главно от реминисценции от предишните форми на муека. Постепенно реминисценциите се редуцират само до вътрешни изживявания на муека без външна проява.

Муеците формират глутници и племена.

Дълго време науката смяташе, че муеците съществуват само между 21 и 03 часът през тъмната част от денонощието, но напоследък се откриха доказателства, за муешка дейност и в други часове от деня. Има теория според която котката на Шрьодингер е била муек.
Вече има снимки на муек без чаша в ръка и със затворена уста.

Тялото на муека съзрява и после старее, но не и вкусовете му към облеклото, прическите и грима, те остават актуални към момента на вмуечаването и повече не се променят, дори е наблюдаван регрес към по-ранни етапи предшестващи вскумрийчването.

Обичайно муекът е над 30 годишна възраст, изглежда що-годе прилично, облечен е леко кичозно с маркови дрехи, има налудничав поглед и прясна прическа с много лак за коса, тежи малко повече отколкото трябва... и го знае от което искрено страда, но не може да направи нищо, защото много обича да ходи по кръчми... където яде малко заради теглото си, но след това вкъщи тъпче филии с лютеница и сирене и страда много... не и докато яде естествено, това е едно от малкото му удоволствия.

По-опитните членове на обществото са се научили да не им обръщат внимание, докато по неопитните постигат известни успехи с което внасят известно разнообразие в своя и този на муеците живот. Последното много обърква муекът и стават всякакви драми. В крайна сметка всички поговорки и народни предания се оказват верни, а кръчмите, бутиците и туристическите агенции са на печалба.

 :D :D :D