Здравейте.Преди 3 години бях обезщетен с 2 апартамента в нова жилищна сграда, на нейно място преди имахме къща.След това и гараж си взех под блока.Значи проблемът е следният строителният предприемач построи сградата дава 5 години гаранция минават 3 години аз същевременно за тия 3 години стягам апартамента да се местя там все още не съм го направил,но на вътрешната ми стена в всекидневната изби огромно петно влага и подпухна боята и мазилката.Слеед разговор с него той иска да се провери в съседният апартамен да не е спукана тръба но няма проблем там.Сега ми вдига рамене и ми казва че нищо не може да направи по въпроса .Как следва аз да постъпя и какви инстанции мога да ползвам.Другият проблем е по план на терена трябва да има подземни гаражи до блока но ги няма и казва че ще ми осигури фондаменд пред гаража и от тунела до гаража настилка когато завърши строежа,минаха 3 години и гаража не мога да си ползвам.Как е редно да постъпя и по 2 та въпроса.При евентуален интерес ще приложа снимки и документи ако е нужно.