Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4441
    • Профил
Производство на кутиите на Визатон Лабел в модерен дърводелски цех.
Manufacturing of the boxes of Visaton Labelle in a modern carpenters workshop.

Видео: http://youtu.be/VqijMK5TnP0

Тема за кита във форума ни: http://penkiller.com/index.php/topic,1037.0.html

В клипа ще видите как на програмируема дърводелска фреза се изработва лицевия панел на колона Визатон Ла Бел. Това им е един от топ моделите ако не и самия топ модел. Имат басове с мембрани от кевлар и стъкло, за среда използват известния широколентов B-200, а високочестотните им говорители са натоварени с вълновод драйвери с неодимови магнити и керамични куполи.

Тук прикачам и два скрийншота, защо ще престана да слушам AC-DC.
Копелетата са едни от тези, които са се наговорили с Ютуб където се чуе тяхна музика да се спира, защото си държали на авторските права. В музикалния бизнес има две течения, групи, които не възразяват да се споделят свободно цели техни албуми и концерти и такива, които като някакви изкуфели бабички се мъкнат подир феновете си, обиждат ги и им мрънкат за пари. Вторите са търгаши и аз отказвам да имам нещо общо с тях още по-малко да им слушам смотаната музика! По същата причина не слушам Металика! На тъпия им последен концерт в София мрънкаха за авторски права, преебаха ни със звука, защото записваха ДВД, което излъчваха на живо по кината в цял свят и други подобни мизерии включително съм си купувал оригинален техен диск мастериран за дръжкофон!? Просто такова издание, но никъде няма предупреждение! Е добре бе скапаняци, защо не надписахте проклетия боклук, че е мастериран за пластмасовия касетофон на негрите, които никога няма да си го купят?!
AC-DC са същите мизерници, точно по времето на най-известните им албуми са имали продуцент, който настоявал да се наблегне на честотите от телефонния стандарт - от 300 до 3000 херца, които се възпроизвеждат най-добре от радио точки, преносими транзистори, дръжкофони и други боклуци!
Разбирате ли, това са търгаши, които ви преследват в Youtube и не ви дават да си озвучите клипчетата с боклучивата им комерсиална и търгашеска музика!!! Ако ще в кантората или в редакцията да ми дойдат, ще ги изгоня и ще им откажа интервю защото са нещастници!

Загубих си половин час да търся безплатната версия на лунната соната за да заменя комерсиалния им боклук!
...п.п. клипа не е правен от мен иначе нямаше да го озвуча толкова тъпо, а щях да ви разкажа какво се вижда и какво става...

Поздрави!
Re:Производство на кутиите на Визатон Ла Бел
« Отговор #1 -: Март 21, 2016, 10:01:24 22:01 »
Здравейте,

Колоните са супер, предполагам и звучат перфектно.
Аз също съм фен на широколентовите говорители, но в хорна оформление.
Бихте ли споделили дали могат да се ползват услугите на този цех.

Поздрави

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4441
    • Профил
Re:Производство на кутиите на Визатон Ла Бел
« Отговор #2 -: Март 22, 2016, 09:40:24 09:40 »
Здравей и добре дошъл!
Могат да се използват, тряба да поискам координатите от магазина на Визатон.
Аз не бих си направил колони от МДФ при това толкова тънък.
Бих преизчислил всичко за материал 21 мм брезов шперплат, като запазя ширината и височината на лицето.

Тук широколентовия се използва за средно честотен до към 2.5-3 кХз., освен това е коригиран, защото има силно покачваща се АЧХ към високите.

Ще се радвам да видя системата ти с горно :-)