Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
Ужас! Не мога да си купя хладилник!
« -: Април 21, 2014, 09:38:36 21:38 »
Изобщо не се шегувам! На пазара на техника е някакъв пълен кошмар!
Правя втори неуспешен опит да си купя хладилник, като ценовата ми таргет група е между 750 и 2000 лева, нямам ограничение в дълбочина и височина, на ширина мога и 75-80 см и съм ОК със сив или инокс, като даже не държа инокса да е истински!

Така, първи опит, ходих в Техно Маркет на Цариградско, там въртях, суках, стари модели, повечето последна бройка, това няма, онова няма, няма по 190 см, има по 185, които на мен са ми ниски, защото виждам отгоре, а аз изскам да се чувствам нормален, нормалните хора не виждат над голям хладилник!
Както и да е, въобще не можах да си избера, стана ми зле от диспенсъри и нам кво си... и най-вече всички модели бяха по-стари от един Самсунг, който съм купувал за вилата от Бургас, който струваше под 1000 лева, висок 190 с екранче отпред с фризер долу, отделно регулиране с копченца, ноу фрост, бързо замразяване, аларма, режим ваканция и т.н. По-смотани екранчета или без екранчета, по-високи цени и никакъв избор?! И тези били турси, онези български, третите нам кви си румънски...

Втори опит, днес в Технополис. Този път имаше какво да ми хване окото и след известно чудене и избиране между LG и Самсунг, като избрах самсунга, защото нямаше диспенсър и беше по-скъп  :D ;D
И сега да видите вие... Първо, се оказва, че е стар модел (Самсунг RL60GZGIH1) спрян още преди 2011 г. и е А++, а не А+++, новия модел Samsung RL60GQERS, който е актуален и е от края на 2011 г., т.е. на почти 3 години въобще го нямат.
Разликата между двата, е че единия харчи 277 киловат часа годишно, а другия 190, което в пари е 20 лева по сегашните цени... Но като отчетем, че сигурно само съотношението е вярно, то новия просто е с 1/3-та по-икономичен, което вероятно не са 20, а 40 лева годишно.

Както и да е, прежалих се аз и поисках да купя по-стария Samsung RL60GZGIH1 с цена 1699 лева, което е малко над психо нагласата ми за цена на хладилник при това корейски предвид, че съм купувал не по-лош и не много по-малък даже с по-готино екранче за около 1000! Бе както и да е, трябва ми хладилник!!!
Нямат! Имат само мостри на 5 места в страната! Нямат нов в кашон и не отварян!
И забележете, готови са да направят 3% (три на сто) отстъпка! аааааахахахахахахах!

Да не помислихте, че си правя целия този труд само за да наплюя Техно Маркет и Технополис! Мне!

Реших, че не съм длъжен да пазарувам точно от тези... Отворих българския сайт на Самсунг, намерих си новия модел дето е по-хубав и по-икономичен с нам какви сензори, дигитален компресор, като го пече си дава газ, като е на хладно работи по-икономично, въобще хладилник мечта!
Бутона "Купи тук" не работи...
Взех името на новия модел Самсунг RL60GQERS, пуснах го в Гугъл и цирка започна!
навъдили са се някакви сайтове с имена като pazaruvaj.ком, shopmania.бг, diplotop.ком, което направо се опитва да ти инсталира *.exe вероятно със зловещ вирус, fridge.бг, promopazar.бг, sravni.бг и т.н.
Шопмания и сравни БГ водят към Промопазар. Което е чисто фалшив сайт, защото бутона "добави в количката" не работи не само за този хладилник, но и за всички останали продукти, телефона сигурно е импулсен, Фейсбук страницата им е смешна и въобще пълен пънк!
Да не пропусна сайтовете напазири.ком, планет-електроник.еу и смарт-сейлс.бг!
Сигурно има и още! Всички сайтове, които изброявам са български и на български език, цените са в лева и изглежда все едно можеш наистина да си купиш стоката, а това не е така!
Между другото мислех, че колко.бг е читав сайт, но и той не е! Води в някакъв сайт техноцентърбг.ком, където продават вероятно последните бройки мостри, но опаковани на ново и на цена на нови естествено с бурна реклама на JetCredit и други подобни!

Междувременно попаднах и на сайта manual-bg.com, който те препраща нам къде си и също се опитва да ти качи вирус!

Ужас!

Според мен половината от изброените сайтове са измамнически, а вероятно всички са просто произволно и автоматично съставени каталози без цел да продават, а просто с цел да привличат трафик заради реклами или по други IT SEO и т.н. причини за оптимизация с търсачките и много вероятно мамене на рекламодателите на някои други сайтове!

Отделно трагедията с липсата на хладилници!!!

Току що намерих стария модел в Зора за 1400 лева!
Цитат
виж наличности |добави в любими |препоръчай
Няма наличност.
скрий

Чудесно!

Намерих и две полу-реклами полу-истини ревюта на новия модел:
http://hicomm.bg/produktovi-novini/hladilnicite-na-bydeshteto-samsung-serija-g-veche-i-v-bylgarija.html
http://www.greentech.bg/archives/21445

Техно Маркет:
Цитат
Стандартна гаранция 24 месеца
Запитване
Ограничено количество
Да не зачеквам сега темата с гаранцията, че това е хладилник с гаранция от 10 години на компресора дадена от производителя, а наще смотаняци навсякъде пишат 24 месеца без повече уговорки!

Цитат
Някои от продуктите във Вашата кошница са с ограничено количество. Вашата поръчка ще бъде маркирана като запитване!!
Това аз го разбирам като няма, защото ако имаше щяха да ми го продадат! Ако има например мостра просто ще ми я опаковат и ще ми я шитнат!
Новия модел не е толкова нов, защото е от края на 2011 г., т.е. чакаме да го сменят, а у нас още не може да се продаде стария, който е на над 4 години.

Разбирайте, че по магазините има залежала стока на по 5 и повече години, която се продава на баснословни цени и на всичкото отгоре магазините са толкова зле, че мострите си даже не могат да продадат!!!

Положението е подобно и с другите марки хладилници!

Утре ще звъня в Самсунг да искам да си купя директно от тях и няма да приема отрицателен отговор!!!

УЖАС!

??? ??? ??? :'( :'( :'(

Re:Ужас! Не мога да си купя хладилник!
« Отговор #1 -: Април 22, 2014, 12:13:00 00:13 »
Не купувай мостри в никакъв случай , даже и да има отстъпка в цената .Големите марки не продават директно от представителствата си  ;D това са кол центрове и не се занимават с продажби на дребно.
Изчакай малко и пак мини през технополис зора и техномаркет . Времето е такова че нямат още нова стока за 2014 или ако има е малки партиди и свършва .Това с новите модели дето са супер енергоспестяващи е гнила ябълка. Какво откриха за 2 години та станаха двойно по икономични ? Ами нищо. Сега им слагат инверторни компресори които са петорно по скъпи от нормалните и бъкан с електроника хладилника дето живота и не е повече от 4-5 години .А уловката с компресора 10 години е че като сдаде богу дух плащаш диагностика носиш в сервиз плащаш смяната /труд / нов фреон всичко евентуално без стойноста на компресора щото може и да не си признаят гаранцията .

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #2 -: Април 22, 2014, 04:46:38 16:46 »
добре, Самсунг достатъчно хубав ли е за тези пари?
Имаш ли нещо друго предвид?

Оказа се, че Техно Маркет са вносители на Самсунг и няма на кого да се обадя. Пуснах им запитване и им се оадих по телефона. Може ло нам къде си да има опакован и не отварян.

Ще си избера начин на плащане при доставка и ще ги предупредя, че ще го претледам преди да им позволя да ми го качат до вкъщи.

Сега да видим как ще ме прецакат!
« Отговор #3 -: Април 22, 2014, 08:00:54 20:00 »
Честно да ти кажа незнам конкретно за този хладилник нищо.За толкова пари требе да е убав ама само предполагам .Иначе климатичната им техника е под сякаква критика - пълен шит и нискокачествена шир потреба .
« Последна редакция: Април 22, 2014, 08:08:36 20:08 от турбината »

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #4 -: Април 26, 2014, 01:51:08 13:51 »
Сагата продължава, доклладвам в телеграфен стил.

Самсунг май се внася от Техно Маркет;
Обадих се да искам новия модел запечатан в кашон.
Казаха, че трябва да се регистрирам на сайта им и така да направя запитване иначе не можели да ми кажат, дали имат запечатан в кашон.
Регистрирах се на сайта, между другото иска ЕГН и при избор на начин на плащане с карта направо те прехвърля към плащане онлайн през ПИБ! Не ви съветвам да използвате онлайн пазаруването от Техно Маркет.
Обещаха ми да ми отговарят същия ден, но не го направиха.
На следващия ден им се обадих и тогава ми отговориха, че във Варна има нов хладилник на което те му викат "Запечатка".
С триста зора си трансформирах запитването в поръчка и зачаках, но нищо не се случваше още два дни. Накрая им се обадих и те казаха, че понеже чакали да платя. Аз казах, че за нищо на света няма да платя докато не видя хладилник пред вратата си!
Отидох на място в четвъртък.
Пак търсиха хладилник, имало в Плевен и във Варна. От Плевен колата за София била тръгнала ама от Варна не.
Обадиха се във Варна и ония казаха, че ще качат хладилника и той ще е в София в петък. Тук ми казаха, че ще ми го доставят на адрес в събота.
Променихме начина на плащане на в брой при доставка.
Преди малко ми се обадиха, че нямало как хладилник да дойде от Варна за по-малко от седмица. Разправяха ми за някакви тирове, които обикаляли по Шумен и Добрич, междинни складове и други подобни глупости. Щели да ми се обадят допълнително кога щял да пристигне хладилника ми?! Аз им казах, че пътя от Варна до София е 6 часа ако карат бавно и да не ми говорят за никакви седмици. Те ми казаха, че те колегите им се били объркали.
Колегите им изобщо не са се объркали, защото говориха пред мен и много добре възприех всички събития, даже разпечатаха някакви неща, нагласиха складовата програма и така нататък! Много точно въприех и разговора със склада и разговора с транспорта, който беше директен!

Майстора на кухнята ми обаче има 15% отстъпка в Либхер, което значи, че за същите 1.800 лева мога да взема Либхер за 2.100, който ще е произведен в Германия... Освен това Либхера пак е А+++ и при сходни размери и височина 201 см харчи 155 до 170 киловата годишно вместо 190 колкото харчи самсунга.
Даже може да си купя не немски, а най-скъпия, който се прави в България по патриотични подбуди!
И ще ми го докарат от Пловдив и ще ми го качат до вкъщи без да ми обясняват колко е далече Варна!

До тук имам към 6 добросъвестни опита да си купя хладилник от Техно Маркет и Технополис... Отивам с парите в джоба и си нося картата в случай, че така искат и не ми се получава! При последното ходене в Техно Маркет пак за да платя отидох, но се разделихме само с обещания и обяснения. Бях се примирил, че ще платя напред, но не исках да плащам по интернет, исках поне да е срещу разписка с подпис и печат и да знам на кого съм дал пари, защото тези хора са толкова големи безхаберници и са толкова нагли, че вече се чудя защо изобщо се разправям с тях!

Поздрави!
« Отговор #5 -: Април 26, 2014, 05:23:12 17:23 »
Сори за проблема , но той беше ясен още след първия ти пост поне за мене .Мога да ти предложа съдействие с технополис младост 4 и евентулно да се пръча този модел .Цените на самсунг са същите , дори мисля че имаше 10% намаление на всичко но незнам дали важи още.Вносител на самсунг не е техномаркет а к и к електроникс а на техниката в технополис е видеолукс .Затова те отсвирват официалните представители на марката.Либхера се прави в България , но линията е напълно автомтизирана и тук само се сглобяват .Мисля че качеството им е на ниво.
« Последна редакция: Април 26, 2014, 05:27:32 17:27 от турбината »

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #6 -: Април 29, 2014, 09:08:18 09:08 »
Цитат
Здравейте,
Понеже още не съм получил информация, кога наистина ще можете да ми доставите хладилника,
с настоящото писмо се отказвам от "Поръчка 218128", която е единствената ми при вас!
Не желая да ми доставяте нищо!

Поздрави!

From: **********************

Бях им написал и "Предвид факта, че мога да го върна без обяснения след като ми го доставите, моля да не ми създавате проблеми сега!"...
Сега търся от къде да си изтрия профила при тях, че вътре са ми ЕГН-то и телефона!

Ето и тяхното писмо, да видите, че не е било някакво изнудване да ми обещаят на място, че ще ми го доставят в събота:

Цитат
Здравейте,
Вашата поръчка е обработена и изпратена за изпълнение.

Доставка ще се извърши на 2014-04-26.

Поръчка 218128:

1 x SAMSUNG RL-60GQERS /09109782/ - 1,899. 00 лв БЯЛА ТЕХНИКА/КОМБИНИРАНИ ХЛАДИЛНИЦИ
1 x БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА /09113036/ - 0. 00 лв ДРУГИ/REKLAMEN MATERIJAL
Общо: 1,899. 00 лв

Ако не бъдете открити на посоченият от вас адрес,пратката ще бъде върната в
склад на доставчика. Информация и подробности за възможност за следващо
посещение можете да получите на online@technomarket.bg.
Работното време на куриерите е от 10:00ч. до 19:00ч.

Моля обърнете внимание:
Вашата пратка трябва да съдържа набор от документи фактура и гаранционна карта.
На доставчика трябва да се върне разписна фактура.

Имате право да върнете стоките в срок от 7 работни дни от датата на доставка
в случай, че същите са със запазена опаковка в нейната цялост (опаковката
на пратката може да бъде отваряна), пълна окомплектовка и стоките са във
вида, в който са получени с придружаващата ги документация (фактура
и гаранционна карта) и при условията по чл. 55 от Закона за защита на
потребителите.

Благодарим Ви за покупката.

Общи условия за онлайн пазаруване http://www.technomarket.bg/content/12.

Срокът за доставката до дома Ви е в рамките на 24 часа до 4 работни дни след поръчката с
изключение на официалните празници.

Възможни са забавяния за които ще бъдете уведомени от наш сътрудник.

За въпроси: online@technomarket.bg.

Technomarket Bulgaria

Ето и как изглежда поръчката:

Цитат
Профил
Поръчки
Любими
Потребителска кошница

Статус: Изпратена
Плащане: При доставка
1x SAMSUNG RL-60GQERS - 1,899.00 лв Общо: 1,899.00 лв
1x БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА - 0.00 лв Общо: 0.00 лв
Информация за доставка

Град:София
Пощенски код: **********
Адрес: ул. ***********, ****, вх. **, ет. **, ап. ***, тел. *****************
Час на доставка:
Забележка: Моля да ми отговорите на електронната поща, дали разполагате с опакован нов хладилник, кото не е излаган като мостра или разопакован по друга причина. Мостри купувам без дефекти с 30% отстъпка ако Ви интересува.
Информация за фактура

Име:Тодор ************ ****************
ЕГН:**********
Град:София
Тел: ************
Мобилен:************

И сега търся хладилник... за сега съм се спрял на Либхер:
http://www.liebherr.bg/HG/bg-BG/112827.wfw/id-1555091-0_36065-1 или някой подобен.
Цената им е около 2.300 лева, но майстора ми има 15% отстъпка, тоест 2.000 лева, но има един недостатък, че ги карат до цеха на майстора, тоест качването по стълбите е за моя/негова сметка.
Това им е топ модела свободно стоящ хладилник с долен фризер.

Поздрави!

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #7 -: Май 17, 2014, 08:07:41 20:07 »
Купих либхера, модела е Комфорт (Comfort) и официалната му цена е около 2.300 лева, но можете малко да се пазарите. Доставиха го до майстора на кухни на другия ден след поръчката без никакви перипетии и офлянквания, нов, запечатан в кашон, не пипан и не отварян! Аз си махнах синьото фолио от вратите и си разопаковах формите за лед!

Един приятел има абсолютно същия хладилник, но е Премиум (Premium) и цената му е около 2.700-2.800 лева, разликите са абсолютно никакви. Неговия е на 1 година, ще видим кой ще се счупи първи. Всъщност, има една разлика, комфорт е с консумация от 170 киловата годишно (CBNesf 3733 Comfort BioFresh NoFrost), а премиум е със 171 (Liebherr CBNPbs 3756 Premium BioFresh NoFrost)  :D

Явно е доста мощен, защото за 30-40 минути от първото му включване заледи водата във формичките, а за малко повече от час станаха на твърд лед, преди това хладилника беше престоял в помещението над 24 часа и никога не е работил.
-34 градуса във фризера постигна за няколко часа. +3 в хладилника за час.

Шумове действително издава повече, особено ако сте свикнали с Мраз, ЗиЛ (той е от 50-те) Горение и въобще хладилниците от 80-те и 90-те. Като натиснете копчето за ускорено замразяване шумовете осезаемо се усилват.
Може би е малко по-тих от Самсунг, така е и по характеристика.

При затворена врата на фризера нещо шуми вътре, щом я отворите спира явно за да не се чува по-силно.

След 24 часа работа хладилника стана студен и отвън, което много не ме радва... но пък обещанието за средногодишна консумация от 170 киловата и енергиен клас A+++ или за много икономичен компресор или за много добра изолация или не знам... Може би защото въздуха в помещението не се движи много и е успял да се охлади и отвън без да приеме топлина от въздуха...

Казаха ми, че топлообменника бил алуминиев, а не меден и на някои либхери на втората година им се пробивали и им изтичал фреона...

Мястото ми позволява да го отдръпна от стената около 10 сантиметра, което благоприятства топлообмена с въздуха. Обаче се чудя, не е ли по-добре да бъде близо до стената, която е по-масивна и може да отнеме повече топлина?! Може би все пак става въпрос за разлики в температурите. Стената ще акумулира и след няколко часа няма да е толкова ефективно...

Отвътре е малко постен и малко тесен за толкова голям хладилник. Не предразполага към презапасяване с продукти...  :D Полиците са стъклени, има две чекмеджета за свежи продукти, едното с регулиране на влажността. Ноу фроста е и в хладилника и във фризера. Има някакъв вентилатор на който пише power cool или нещо такова. Има диодно осветление, което осветява добре. В интерес на истината, пое десетина бутилки безалкохолно от последния купон и направо се загубиха вътре.
Подрънква на отворена врата на фризера, което ми говори, че иска да го нивелирам, но с ръка не напипвам крачетата. дали са някакъв странен ключ, но трябва да прочета как става.

Толкова да не се връзва с кухнята не съм предполагал, че е възможно! Просто се цопна там като все едно някой си го е забравил!  :D :D :D Да знаех щях да си взема мръсно бял до бозав, хем са по-евтини, ама кой да ми каже! сега трябва да продължа мебелите около него по някакъв начин, че много грозно!

Ако знаех това, което сега знам, щях да си взема CP 3813 Comfort, който е бял, няма горното био фреш чекмедже и ноу фрост и сигурно струва 1000 лева по-малко, но има по-голям обем и 5 вместо 3 рафтчета на вратата, което намирам за важно! Освен това пак е А+++, но харчи 155 киловата годишно вместо 170 и шума му е 38 вместо 40 децибела, което е почти наполовина по-тихо! - Опита учи, понякога скъпо, но гъзарията е скъпо занимание!!!

Вижте снимките: и трите хладилника са с размери размери В/Ш/Д [см] 201,1/60/63.1 и трите имат еднакви мотори и компресори и отгоре-надолу са както следва Премиум, Комфорт и двата с био фреш и ноу фрост и нормален голям хладилник... обърнете внимание на рафтовете на вратата на третия хладилник! първите два имат по 30 литра по-малки горни части...

Поздрави!
« Отговор #8 -: Май 17, 2014, 09:54:14 21:54 »
Честито за придобивката .
Шуми като отвориш спира вероятно вентилацията вътре на но фроста .
Хладилници с медни изпарители няма  :D , всички са с алуминиеви лепени или запоявани ..Ако е с меден е почти вечен .Те затова са и с алуминиеви де , да се развалят и купуват нови.Дебелите стени показват дебела изолация .Наблюдавай го обстойно първите 10на дена дали всичко прави по инструкция , дали всичко работи ,дали постига времената и температурите за замразяване и то както си е написано по инструкция .При хладилниците по принцип има два дефекта които се молиш да не се случват - да изгори компресор , скъпо удоволствие но поправимо и другото да се пробие изпарител , можеш да го изхвърлиш направо .Всичко друго е поправимо.Така че гаранцията е важен фактор .

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #9 -: Май 18, 2014, 01:25:20 13:25 »
Какви са тези неща, които трябва да правя десет дни?
И какво трябва да прави и къде да го прочета?
Можеш ли да ми кажеш примерни "упражнения", например 10 кила месо за 40 минути или нещо такова?

Кое е изпарителя, вътрешното или външното? Ако е външното, имам голям талант на калайджия, купувам си един 150 ватов поялник с човка тип брадва и си правя нов на място! Ако е вътрешното обаче не знам дали не е едно цяло с панелите вътре...

За сега съм го издул до край и като мина покрай него му цъкам копчето за бързо охлаждане, ако ще се чупи, да се чупи сега... Мога да вадя и да слагам шишета с вода за да го тормозя...
« Отговор #10 -: Май 18, 2014, 07:07:21 19:07 »
Имам предвид че в инструкцията обикновено са дадени за колко време достига определена температура във фризера , в плюсовата част , но фрост системата работи ли заскрежава /не заскрежява , кондензат и такива неща които производителя е дал .Както и да се тестват всички функции дали работят .Това е , не че нещо специално трябва да се прави .Единствено за температурите е добри да се ползва контролен термометър .

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
« Отговор #11 -: Май 18, 2014, 07:19:36 19:19 »
Тамън имам 15-тина термометъра по 90 стотинки от аферата с климатиците, ще ги изпробвам по групи дали показват еднакво и тъкмо ще тествам и хладилника. Имам и електронен термометър с К-тип термо двойка също от климатиците (12 лева в Конрад), но те не показват добре ниски температури. до есента трябва да измисля мебел,който пази хладилника от топлото на климатика и не смущава движението на въздуха около хладилника.

Сега е момента да обявя, че съм изобретил декоративна кутия за радиатор за парно, която решава проблема с опушените от прах стени, ако някой се интересува да ми пише! Аз няма да я правя, защото за сега съм се отказал от парно и не съм си закачил радиаторите, иначе си изградих цялата система с най-хубавите части, но при тези ниски сметки с климатиците, просто жертва на топлофикация не ми се става!

Неактивен Toshko

*
  • 6434
    • Профил
Re: Ужас! Не мога да си купя хладилник!
« Отговор #12 -: Август 11, 2017, 05:27:02 17:27 »
Мненията за ремонта на хладилника Самсунг са преместени тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1795.0.html
Хладилника е Самсунг модел rl41hci, ремонт на Samsung RLHCIH.

Част от мнението след което започна дискусията за неработещият самсунг:
Цитат
Проблемите с хладилниците в моето семейство продължават.
Преди 8-9 години купих един доста добре изглеждащ Самсунг за вилата за няма и 1.000 лева. Има Ноу Фрост, дисплей с температури, на лицето на вратата, копчета, функции много впечатляващ е. Даже отпред е иноксов.
ОБАЧЕ, се оказа, че хладилника Самсунг е хладилник само във фризера, а горе в хладилната част кара студено с едно вентилаторче. Когато се натрупа лед по въздуховода и вентилатора, горната част спира да работи. Лед се натрупва най-много на два месеца, обикновено всеки месец.

Сега ще търсим нов, защото този започна да прави номера вече непрекъснато.

Ето инструмент за търсене на хладилници:
http://www.ranker.com/list/refrigerator-brands/werner-brandes?utm_expid=16418821-311.AAszGoDYQ7WZsue0Bhz6ww.0
Има рейтинг на марките хладилници. Също така можете да търсите и други продукти, техника и мебели.

Либхера вкъщи работи безупречно.

Ще кача снимки и на двата хладилника.