Изобщо не се шегувам! На пазара на техника е някакъв пълен кошмар!
Правя втори неуспешен опит да си купя хладилник, като ценовата ми таргет група е между 750 и 2000 лева, нямам ограничение в дълбочина и височина, на ширина мога и 75-80 см и съм ОК със сив или инокс, като даже не държа инокса да е истински!
Така, първи опит, ходих в Техно Маркет на Цариградско, там въртях, суках, стари модели, повечето последна бройка, това няма, онова няма, няма по 190 см, има по 185, които на мен са ми ниски, защото виждам отгоре, а аз изскам да се чувствам нормален, нормалните хора не виждат над голям хладилник!
Както и да е, въобще не можах да си избера, стана ми зле от диспенсъри и нам кво си... и най-вече всички модели бяха по-стари от един Самсунг, който съм купувал за вилата от Бургас, който струваше под 1000 лева, висок 190 с екранче отпред с фризер долу, отделно регулиране с копченца, ноу фрост, бързо замразяване, аларма, режим ваканция и т.н. По-смотани екранчета или без екранчета, по-високи цени и никакъв избор?! И тези били турси, онези български, третите нам кви си румънски...
Втори опит, днес в Технополис. Този път имаше какво да ми хване окото и след известно чудене и избиране между LG и Самсунг, като избрах самсунга, защото нямаше диспенсър и беше по-скъп

И сега да видите вие... Първо, се оказва, че е стар модел (Самсунг RL60GZGIH1) спрян още преди 2011 г. и е А++, а не А+++, новия модел Samsung RL60GQERS, който е актуален и е от края на 2011 г., т.е. на почти 3 години въобще го нямат.
Разликата между двата, е че единия харчи 277 киловат часа годишно, а другия 190, което в пари е 20 лева по сегашните цени... Но като отчетем, че сигурно само съотношението е вярно, то новия просто е с 1/3-та по-икономичен, което вероятно не са 20, а 40 лева годишно.
Както и да е, прежалих се аз и поисках да купя по-стария Samsung RL60GZGIH1 с цена 1699 лева, което е малко над психо нагласата ми за цена на хладилник при това корейски предвид, че съм купувал не по-лош и не много по-малък даже с по-готино екранче за около 1000! Бе както и да е, трябва ми хладилник!!!
Нямат! Имат само мостри на 5 места в страната! Нямат нов в кашон и не отварян!
И забележете, готови са да направят 3% (три на сто) отстъпка! аааааахахахахахахах!
Да не помислихте, че си правя целия този труд само за да наплюя Техно Маркет и Технополис! Мне!Реших, че не съм длъжен да пазарувам точно от тези... Отворих българския сайт на Самсунг, намерих си новия модел дето е по-хубав и по-икономичен с нам какви сензори, дигитален компресор, като го пече си дава газ, като е на хладно работи по-икономично, въобще хладилник мечта!
Бутона "Купи тук" не работи...
Взех името на новия модел Самсунг RL60GQERS, пуснах го в Гугъл и цирка започна!навъдили са се някакви сайтове с имена като p
azaruvaj.ком, shopmania.бг, diplotop.ком, което направо се опитва да ти инсталира *.exe вероятно със зловещ вирус, fridge.бг, promopazar.бг, sravni.бг и т.н.Шопмания и сравни БГ водят към Промопазар. Което е чисто фалшив сайт, защото бутона "добави в количката" не работи не само за този хладилник, но и за всички останали продукти, телефона сигурно е импулсен, Фейсбук страницата им е смешна и въобще пълен пънк!
Да не пропусна сайтовете напазири.ком, планет-електроник.еу и смарт-сейлс.бг!Сигурно има и още! Всички сайтове, които изброявам са български и на български език, цените са в лева и изглежда все едно можеш наистина да си купиш стоката, а това не е така!
Между другото мислех, че колко.бг е читав сайт, но и той не е! Води в някакъв сайт техноцентърбг.ком, където продават вероятно последните бройки мостри, но опаковани на ново и на цена на нови естествено с бурна реклама на JetCredit и други подобни!
Междувременно попаднах и на сайта manual-bg.com, който те препраща нам къде си и също се опитва да ти качи вирус!
Ужас!
Според мен половината от изброените сайтове са измамнически, а вероятно всички са просто произволно и автоматично съставени каталози без цел да продават, а просто с цел да привличат трафик заради реклами или по други IT SEO и т.н. причини за оптимизация с търсачките и много вероятно мамене на рекламодателите на някои други сайтове!
Отделно трагедията с липсата на хладилници!!!
Току що намерих стария модел в Зора за 1400 лева!
виж наличности |добави в любими |препоръчай
Няма наличност.
скрий
Чудесно!
Намерих и две полу-реклами полу-истини ревюта на новия модел:
http://hicomm.bg/produktovi-novini/hladilnicite-na-bydeshteto-samsung-serija-g-veche-i-v-bylgarija.htmlhttp://www.greentech.bg/archives/21445Техно Маркет:
Стандартна гаранция 24 месеца
Запитване
Ограничено количество
Да не зачеквам сега темата с гаранцията, че това е хладилник с гаранция от 10 години на компресора дадена от производителя, а наще смотаняци навсякъде пишат 24 месеца без повече уговорки!
Някои от продуктите във Вашата кошница са с ограничено количество. Вашата поръчка ще бъде маркирана като запитване!!
Това аз го разбирам като няма, защото ако имаше щяха да ми го продадат! Ако има например мостра просто ще ми я опаковат и ще ми я шитнат!
Новия модел не е толкова нов, защото е от края на 2011 г., т.е. чакаме да го сменят, а у нас още не може да се продаде стария, който е на над 4 години.
Разбирайте, че по магазините има залежала стока на по 5 и повече години, която се продава на баснословни цени и на всичкото отгоре магазините са толкова зле, че мострите си даже не могат да продадат!!!
Положението е подобно и с другите марки хладилници!
Утре ще звъня в Самсунг да искам да си купя директно от тях и няма да приема отрицателен отговор!!!
УЖАС!

:'( :'( :'(