Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3945
    • Профил
V12 дизел от танк Т34 - подробен репортаж от съживяването

Плейлист от седем клипа:
http://www.youtube.com/playlist?list=PLHacDnpeJe5flnCpPx_FibmSAc9UV8zZV

Ще видите от обяснения за гориво-нагнетателната помпа, през регулирането й, палене с високо летливи горива и външно смесообразуване в смукателите (черпене като москвич) с Етер и сгъстен въздух, палене по нормалния начин, чупене на перката на охлаждането и нейното разхвърчане до голямата пушилка, която този двигател прави.

Т34 има V12 атмосферен дизел с обем около 40.000 см3 (40 литра) развиващ 500 конски сили при около 2000 оборота.
Нашия екземпляр е от дизел генератор на електричество и е ограничен по обороти в режим в който отдава 300 коня и съответно върти генератора с нужната честота за да произвежда трифазен ток на 50 херца.

Ресурса на военните двигатели е бил около 500 километра или 10-20 мото часа, това се дължи на първобитните съветски смазки от войната и на максималния режим в който са се карали тези двигатели в бойни условия... тоест това е по-скоро двигател за драгстер, който е направен да работи издут до край възможно най-дълго отколкото двигател за ТИР... отбележете си това!

Този екземпляр освен, че беше блокирал отвсякъде включително и ГНП-то иначе нищо му няма, не дава признаци на износване, работи, пали и прави всичко чудесно, а не си знае годините и часовете!

Уикипедия за този двигател:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_model_V-2
Йеееее! С компресор от самолет прави 862 коня!!! Използван е и за други машини включително нефтени помпи... явно по начало си става за много продължителна работа в постоянен режим.

Гледайте с кеф!

Поздрави!
Този мотор и негови разновидности е слаган в почти всичката техника  преди войната ,през войната и след това .Не са имали време и ресурс за разработване на нови двигатели чак до 60те години .Ресурса на мотора е такъв защото и живота на самия танк е толкова 1-2 сражения и е скрап .Дори има случай  на екипажи  след като е подбит танка им сядат в нов и пак в боя .Между другото в самия танк е отврат , железен ковчег особено за водача отпред .