Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нарушаване на договор за заем.
« -: Май 14, 2014, 06:46:58 18:46 »
Колеги имам следния проблем.
Преди няколко месеца продадох една кола.
Човека не можеше да я плати цялата на веднъж и се разбрахме да ми даде половината пари
веднага и другата половина на 3-4 вноски.
Сключих договор за заем с него като той гласеше че еди колко си пари ще бъдат изплатени на 3 вноски,
съответно първата на 20-ти февруари и другите две през 1 месец.
И ето вече стана Май месец и никви пари.
Каква е процедурата при тва положение да си взема парите?

Неактивен Toshko

*
  • 6435
    • Профил
Re:Нарушаване на договор за заем.
« Отговор #1 -: Май 15, 2014, 07:40:10 19:40 »
Здравей, темата е доста банална и не представлява интерес за обсъждане в интернет форум.

Въпреки това ще ти отговоря, защото си допринесъл с много и качествено съдържание във форума!

Първо, така не се прави!  :D

Второ, надявам се че задълженията за остатъка от цената е поел в самия нотариален договор за покупко-продажба на колата.
Трето, ако за второ не съм прав, се надявам поне договора за заем да е с нотариална заверка.
Ако и за третото не съм прав, се надявам поне в договора да пише, че парите са му дадени наистина или ако не пише, да разполагаш с разписка съдържаща повече от някакъв си подпис на длъжника ти.

Общо взето е това, другото са просто обстоятелства.

И така, да чуем!
« Отговор #2 -: Май 16, 2014, 07:58:52 19:58 »
Договора за заем го прави нотариуса, който прехвърли колата. Всичко е както си трябва.
Аз обаче имам един плюс от тая работа.  ;D
Прехвърлянето и договора за заем е между мен и брата на реалния купувач.
Реалния купувач  е в Германия и той от там ми изпрати в началото една вноска от негово име по Уестърн Юнион.
Тоест ако се стигне до съд аз ще взема първата вноска още веднъж, защото реално той не ми е пратил никакви пари.
Яд ме е щото тоя педерас взе колата за без пари и я продаде в Германия и сигурно е направил пачката,а за мен .... >:(

« Отговор #3 -: Май 16, 2014, 10:46:33 22:46 »
Аз не виждам светлина в тоя тунел ...
Колата прехвърлена на един , без да е платена но формално по документи сделката е изрядна от друга страна пък платени някакви вноски по тоя заем  .Остатъка от суматата явно  ще я плаща друг ?
Ако автомобила не е вързан в договора за заем като особен залог не можеш го барна ни купувача ни брат му .Даже и със записна заповед за дължимата сума пак не мож го накара да плати щото той на практика пък и пари не е взел ами колата е в другия.. .Единствено може да го тормозиш ако евентуално му писне и запорите му пречат за други работи та да вземе да плати.
Кофти ситуация аткъдето и да я погледнеш.