Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3945
    • Профил
Както преди време ви информирах, станах заместник главен редактор на онлайн списанието Любословие.би, уебсайт: http://luboslovie.bg, Фейсбук: https://www.facebook.com/luboslovie между другото, чакаме почитател №500, че сега са 499, решил съм да го интервюирам...

И така, последната ми статия е на тема "Защо да не гласуваме е най-доброто, което можем да направим"

Прочетете и коментарите отдолу, налазиха политически спамери, но съм им отговорил.

Не гласуването води до де-легитимация на пиявиците от статуквото и поевтиняване на "входния билет" за парламента и властта, тоест нова, но истински нова формация и под нова разбирам и свястна, може да пробие по-лесно.

Из отговора на един от отрицателните коментари:
Цитат
И какво значение има за кого ще гласуваме? Циганите ще гласуват за тези от статуквото, които им платят, а ние ще гласуваме безплатно за същите или други от статуквото, тогава защо да им правим масовка? То е като да се явиш на конкурс или търг, който знаеш, че ще загубиш, за да направиш тарапана на предварително избрания! Не е ли по-добре да провалиш уговорения мач и да помогнеш да влезе истински отбор в първенството? ;)

Копирам текста на статията и тук:


Редакционен: Защо да не гласуваме е най-доброто, което можем да направим


Приятели, изборите в неделя наближават, ние ще ги отразяваме за вас, а вие няма нужда да гласувате!
Ако ви се струва, че това е анти изборна агитация сте напълно прави, такава е!
Всеки се пита за кого да гласува и как да избере по -малкото зло. Най-малкото зло е да не гласувате и ще се опитам в няколко изречения да ви обясня защо.

Когато много от нас упражнят активното си избирателно право* за да изберат по-малкото зло, това легитимира тягостното и опротивяло ни статукво. Както виждаме, статуквото макар и вонящо и разпадащо се е здраво капсуловано и не допуска нови участници. Извинете, но водещият - лакея на кумът си и днешен негов попържвател не е нов участник, нали?! Още по-малко нов участник са Амалгаматорите съставени 60% от злонравата част от СДС, елементи от разпада на НДСВ и други отломки привлечени в процеса на формиране и уплътняване.

За изчерпателност, смятам, че и всички останали са маскари, да не каже някой, че попържаме само две формации, не, всички са отвратителни!
И така, да се върнем на активното ни избирателно право. Колкото по-малко участваме на избори, толкова по нелегитимни ще бъдат маскарите. И толкова по-вероятно ще бъде да се получи пробив. Естествено, съветниците на партийните централи знаят това и ловко пробутаха на миналогодишните ни протести, че не са политически, тоест да не предлагат алтернатива.
ПРЕВЕЖДАМ: Така те ни накараха ако ще искаме нещо, да го искаме от тях! Започвате ли да разбирате? Ние не искаме тях, а собствена алтернатива, но те ни излъгаха да искаме от тях да направят алтернатива на себе си.

Този път не стана, но съдбата обича не само смелите, а и усърдните и постоянните.
Колкото по-малко гласуваме, толкова по-слаб ще бъде политическият олигопол, който ни души! Тогава един ден може да се събудим в държава управлявана от спокойни, средностатистически, образовани и вменяеми хора, които не са възпитани във висшата ценност на комунизма: публична кражба със знанието на всички, но толкова "ловка", че контролиращите да могат да си затворят очите. - нали разбирате, че това е дефиницията на подигравка с елементи на гавра.

Няма по-малко зло, те са едно голямо зло!

Това че някой не гласува, не трябва да го спира да спазва законите, да уважава съгражданите си и институциите, да бъде състрадателен, да изповядва религиозните си ценности, да живее добре и да обича - свободен преразказ на Конституцията. Искам да кажа, че няма да загубите човешкият си облик ако не гласувате, напротив ще направите нещо добро, надявам се да сте разбрали защо!

Отидете за риба, вижте крушунските водопади, погалете котка или просто си починете!

*активно е избирателното право да гласуваш, а пасивно, да те избират

Още по темата, Цитат:
Цитат
“Не сме убедени обаче, че един германец може да разбере колко нещастен и безсилен се чувства българина, когато остане сам в тъмната стаичка и му се налага да избира желаейки да направи нещо добро!”
от: http://luboslovie.bg/?p=5497 <- което е друга хубава статия, която ви препоръчвам: "Как германците виждат избора пред който са изправени българите"


София, 23-ти май 2014-та година, Тошко – зам. главен редактор

Поздрави!

Статията е илюстрирана с невинно котенце с кръгли очички гледащо иззад телена ограда:


Тук въобще не съм съгласен. Имаме право на мнение, и трябва да го ползваме. Сега и аз си мисля, "като има три вида развалено сирене що трябва да си купувам сирене". Обаче има и друг начин, невалидната бюлетина, така влизам в процента гласували, а всъщност не подкрепям никой. Един пример, ако всички бяхме 10 човека, за мнозинство трябват 6. Ако 4 не гласуват, за мнозинство трябват 3. Така даже и ако трябва да купуват гласове пак трябва да купят повече.  ;D

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3945
    • Профил
Не им ли предизвикаме криза в легитимността, винаги ще има 3 вида развалено сирене, ти ако искаш пиши стихотворения по невалидната си бюлетина!

И как така първо въобще не си съгласен, а след това се съгласяваш?  :D

На тях не им трябват нито 6, нито 3 човека за мнозинство, а да не падат от власт и до средата на мандата да има спокойствие, тоест да избутат 2-3 години, другото берекет версин!

Като им гласуваш им вдигаш процента и стават по-легитимни. Тоест правиш ги по-силни и входния билет за нова политическа формация съставени от нормални хора като теб и мен например става по-скъп. Тоест купувайки един от трите вида развалено сирене или четвъртия - невалидната бюлетина, ти пречиш на нормалния мандраджия с хубавото сирене да стигне до супермаркета, толкова е просто!

Пичка им майчина на всичките говеда и бойкот докато не се кандидатира някой нормален!