Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

немо

*
Практикер-смешници
« -: Юли 05, 2014, 09:16:17 21:16 »
Понеже съм в ремонт у дома и понеже попаднах на абсолютно бездарен гипскартонаджия,махнах готовия картон и се захванах да укрепвам конструкцията как си требе и т.н.....
Обаче в в процеса на работа ми дотрябва ренде за гипскартон,и понеже нямам такъв инструмент отивам да си купувам.В Практис има само един модел за 30лв.,което не ме устройва,шото рендето ще го ползвам за 7-10 кв.м. картон и след това спокойно мога да забравя къде съм го оставил.
Отивам в Практикер,добър ден,ренде за картон,нещо бюджетно?Да,ето на Топмастер 8.49лв.Аха,викам си,ето го моя инструмент за 2-3 кратно използване.
Плащам,прибирам си касовата бележка (важен момент),прибирам се у дома(работната площадка) и се захващам.
Рендето има винт за натягане и аз съответно си натягам работния лист,дето по рождение е вълнообразен.Да де,ама преди да натегна както си трябва,рендето казва "ПУК" и на една метална част(която държи работния лист към корпуса) и се чупи заварката.Обръщам внимание,че корпусът на рендето е пластмасов.
Съответно паля и се връщам в Практикер,добър ден,имаме проблем и т.н.....
След известно чакане (20-25 мин.) получавам любезен отговор,че рекламацията ми за рендето (на което явно му личи,че не е ползвано) няма да бъде уважена на момента,а мога да подам писмена рекламация,на която ще бъде отговорено в законоустановения едномесечен срок.
Не че след месец ще ми трябва ренде или пък 8.50лв. ми разстройват бюджета.....

Обаче !

Купувал съм си маловажни инструменти от Практикер и ако те са се бъгвали са били подменяни в рамките на половин час без много приказки.
Само че докато чаках да дойде съответният служител ми бе споделено,че от месец Практикер БГ има нов собстеник и нови правила.
 
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/02/27/2251078_sobstvenicite_na_tehnopolis_kupuvat_praktiker/

Силно съм разочарован!Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 6642
    • Профил
Re:Практикер-смешници
« Отговор #1 -: Юли 05, 2014, 10:26:59 22:26 »
Хо-хо-хо, моите приятели с хладилниците, дето технополис и техномаркет продават мостри на по 6-7 години и нямат нови модели, нито бройки в кашон. Тези ще фалират вкупом и дружно всичките! Вътре празно и само разни джет кредит те гонят между рафтовете!

немо

*
Re:Практикер-смешници
« Отговор #2 -: Юли 07, 2014, 10:08:16 22:08 »
Развитие по темата...
Днес ми се звъни,добър ден,обаждаме се от Практикер по повод ваша рекламация,бла-бла-бла,много съжляваме,но рекламацията ви не е уважена.
Ами добре,казвам,дочуване и приятен ден!

След час пак се звъни,добър ден,бла-бла-бла,рекламацията ви ще бъде уважена!Имаме същото ренде за гипсокартон,ще ви подменим дефектното.
Аз:много добре,госпожо,но аз съм си купил вече такъв инструмент и подмяна не ме интересува.
Тя:Да,но трябва да знаете,че пари не връщаме!

Тук отбелязвам,че в документа за рекламация,който ми връчиха пише:

Цитат
Рекламацията е удовлетворена чрез:(ремонт/замяна/възстановяване на сумата/намаляване на цената)

Тя:Ще говоря пак и ще ви се обадя.

Трето обаждане:Добър ден и т.н. ,ами г-не може да напазарувате нещо друго за същата сума.
Аз:Окей.това ме устройва идеално,благодаря,приятен ден!