Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re:Как звучи обичайната система на един аудиофил?!
« Отговор #15 -: Декември 13, 2014, 01:06:19 13:06 »
Добре де, а напълно ли си убеден какво точно искаш да чуеш. Да не си пуснеш утре друг запис и пак да чоплиш из филтрите. Питам защото аз като ходих на хайфи експото слушах, и повечето системи ми харесаха, но все пак всяка звучеше различно. И за себе си не съм убеден кое точно е "най хубавото".
п.п. Сглоби ли си баса.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4097
    • Профил
Re:Как звучи обичайната система на един аудиофил?!
« Отговор #16 -: Декември 13, 2014, 02:28:26 14:28 »
Поне от това съм в някаква степен по-защитен от аудиофилите, имам много записи, използвам и всички видове носители, флашка, ЦД, Блу Рей, плоча и знамм че има разлики в системите и разлики в записите.

Първата работа на неопитния слушател е след буквално 5 секунди слушане да намери кусур на системата, защото звука не съвпада с еталона му, който е нещо средно между МТВ, компютърни колонки и некачествена дискотечна система. Като чуя забележките му, пускам запис на който се чува това, което иска да чуе, след това трети, четвърти и т.н. и въпросня слушател започва да прозира, че совите не са това, което изглеждат! ;)

Който иска да разбира от музика и все пак изискванията му да могат да бъдат удовлетворени да ходи по клубове и да слуша групи и оркестри на живо.

Както и да е, повдигането в средите се чува и усеща много ясно.

Нямаше ли няколко системи които да звучат добре и подобно една на друга? Хубавите системи би трябвало да звучат приблизително еднакво. Съществени разлики би трябвало да има поради взаимодействието с помещението, различни високочестотни говорители и различна диаграма на излъчване.

Отново се връщам на въпроса ти какво искам да чуя. Надявам се да не се опитвам да пресъздам другата си ОБ система и мисля, че действително не е така. Даже мисля, че по реализъм и присъствие вече съм я надминал, остават три неща, качество и количество на баса, вярност на импулсите и качество на високите...

Абе тегава работа, но вече напипвам начина! Между другото, аудиофилите яко ни четат съдейки по последните теми в техните форуми, говорят си за мащаб и реализъм и връзката с ширината на бафъла ;)  ;D и между другото са писали само глупост върху глупост.
Отдавна се опасявам, че нещата, които пиша не се четат и не помагат на любители като мен, а на професионалисти и то точно от най-противните бездарници, които не мога да понасям! Жалко, но продължаваме напред! ;)