Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Разни дребни неща на вилата.
« -: Декември 24, 2014, 10:37:42 10:37 »
Мисля да покажа някои дреболийки които съм правил на вилата.
 Например, намерих си тази ръждясала железна ръждясала перка.

Минах я с телената четка на бормашината.

После ръждопреобразувател.

Първа ръка червена боя.

И готово, мисля да ми краси някъде вътре гаража.
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #1 -: Декември 24, 2014, 11:07:23 11:07 »
Една дървена вила просто зашкурена и лакирана.

 Едната стена в хола я бях облепил до половината с корк, който след това минах с лак череша. От останалите ленти (фира) налепих зад колоната малко шахматно квадрати.
Имам идея още малко за тях ама по натам.

От другата страна ми се стори малко празно, та намерих си в нета апликация на някакво цвете, принтирах и започнах да прехвърлям на корк.

Получи се това.


Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #2 -: Декември 24, 2014, 11:14:12 11:14 »
Едно дървено шкафче боядисвано не знам си колко пъти с боя слонова кост, реших да му придам малко по различен вид. Първо бях решил да търкам на ръка, добре че един приятел ми услужи с машинка. Шлайфах с шкурка 60 и 100, накрая безцветен лак.

Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #3 -: Януари 15, 2015, 03:58:20 15:58 »
Имаме си и кладенец на който изправихме един бетонен пръстен. Един приятел го видя и каза че можем да му направим покривче. Хванахме половинките, пробихме и хванхаме гредите с шпилки.

 За хоризонтала сложихме две дъски една срещу друга, като си навивахме винтовете предварително.

Триъгълниците той ги беше подготвил.

И хайде горе.Наковахме летвичките за керемиди. Като си взехме мярка за разстоянието, като наредихме три керемиди, колкото ни бяха и редовете.

За слагането на капаците ковнахме отгоре една греда. И е готов, останаха дребни довършителни работи, челни дъски, лакиране, и макара.

Неактивен jakiro

*
 • ****
 • 265
  • Профил
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #4 -: Януари 15, 2015, 06:34:01 18:34 »
А мислил ли си за състаряване на гредите да изглеждат много стари и черни,ако ме разбираш дървото след много години потъмнява,по старите селски къщи кьошка са повечето така поне по нашият край.Ако имаш възможност облечи бетонният туб с гнайс цепен на ивици тип кокъл или направо камък кокъл ама излиза доста по скъпо или камък по вкус много по завършено ще изглежда.
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #5 -: Януари 19, 2015, 12:15:21 12:15 »
Състаряване не съм мислил, а и някак си тъмното не ме кефи. Може малко да ги обгоря с горелка, и после да изшлафам и лак. Колкото до камък ще има ама първо трябва да си монтирам и установя помпата за поливане.
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #6 -: Януари 21, 2015, 06:58:45 18:58 »
Ами понеже съм отпускар тия дни, и видях хубаво време, та се захванах малко с кладенеца.
 Взех газовата горелка и почнах, общо взето е малко като боядисване с пистолет, вятъра малко ме бъзикаше.

Реших да видя какво ще стане ако шлайфам леко с машинката. Обаче не става почва да се губи контраста между жилките, не е толкова детайлно. Та първо позагладих с машинката където имаше нужда, и реших че след пърленето няма да шлайфам.
 Ето пърлено vs сурово.Ето го целия опърлен, едната греда стана малко по тъмна, ма това беше преди да разбера че няма да шлайфам след това.Лакирах с безцветен лак на "декоратор", вижда се докъде съм стигнал.


Неактивен jakiro

*
 • ****
 • 265
  • Профил
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #7 -: Януари 21, 2015, 09:44:00 21:44 »
Много добре се е получило ястно се изразяват структурата на дървото.Нямаше ли вариант да ползваш по големи по стабилни Г образни планки от горната страна да останат скрити погледнато от долу,има и едни от кована арматура по железариите точно за такава цел заострени от 2 та края и извити за закрепване на напречни.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4855
  • Профил
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #8 -: Януари 22, 2015, 01:33:24 13:33 »
Те са за ъгли не за напречни и май се казваха цигански скоби или нещо такова. Много са удобни и действително изглеждат добре. Аз перголата за кивито си я правих и с такива ъгълчета и с цигански скоби. Скобите са като голям телбод и са подострени, набих ги и после ги ударих в средата за да ги натегна, нищо не е мръднало!

Страхотно се е получило, браво! Ако знаех за пърленето и аз щях да си опърля перголата, вече не може, защото е лакирана.
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #9 -: Януари 22, 2015, 01:54:05 13:54 »
То и на мен това ми е първи опит с пърленето. Даже в началото не бях съвсем убеден какво точно ще направя. Колкото до планките, сигурно ще измисля нещо да го поприкрия.

Неактивен jakiro

*
 • ****
 • 265
  • Профил
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #10 -: Януари 22, 2015, 10:53:40 22:53 »
Тошко аз говоря за този тип скоби и ги ползват точно за напречни като слагат едната на диагонал от едната страна другата обратно от другата страна.Истината е с малко ковачески умения с чука, едно менгеме и оксижен и ти можеш да си ги направиш не че са скъпи де.По нашият край дори след нагряване за изработка ,после ги топят в масло докато са червени предполагам за закаляване и намаляне на вероятноста от корозия.
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #11 -: Март 02, 2016, 02:29:21 14:29 »
Скоро не съм писал тук, а не е като да не съм работил. Със един приятел скалъпихме и капак за кладенеца. Слепихме останали парчета от старо душеме с С200.

Със конец и винт направихме пергел и описахме кръг, после изрязахме.
Стабилен шлайф, и после го минахме с телена четка на бормашината, уж да се подчертаят още жилите на дървото при пърлене.

По големите фуги попълних със смес от трици и С200.Опърлен, и лакиран. Не съм го монтирал на кладенеца, че го правихме есента, и няма смисъл да гние на снега. Освен това предстои изгребване (или изпомпване още не е уточнен метода) на тиня от кладенеца, че се е позатлачил. Та капака ще се слага след това.
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #12 -: Март 02, 2016, 03:20:52 15:20 »
А пък цяло лято редих паркет в една стая десетина квадрата. Направи се замазка, и сложих твърда подложка 3-4 мм. не помня. Един човек решил да хвърля стария си дъбов паркет от две стаи. Ни е с брат и го прибрахме, ако знаете как хубаво гори в печката, че имаше парчета дето не стават за нищо друго. Та порпочетох малко в интернет как се реди, бях решил че ще е рибена кост. Реших да опитам, въпроса беше в лепенето. Едни казват лепи са за пода, други не. На мен идеята да го залепя за пода не ме кефеше. Реших че ще го лепя един за друг. Подбрах си няколко добре лягащи едно за друго и си сглобих един блок който да ми води.Естествено всичко не върви равно и гладко. Трябва да се почистват стари подбитости, някои малко ги поизправях на лист шкурка, и други такива "подробности".

Ето момента, когато едно ако не е наред подвежда и другите неправилно.

След като наредих няколко реда си повЕрвах.

...
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #13 -: Март 03, 2016, 10:45:29 10:45 »
Усетих че трябва да го заклиня за да продължа да редя без да ми мърда.

И така напредвам, на половината работа направих една разходка да видя скърцали мърда ли, добре е .
http://www.vbox7.com/play:876a203fda
Продължавам на татък. По едно врем малко ми беше дотегнало, че уикенда клекни/стани по цял ден, и после два дни мускулна треска. Но бях се захванал няма начин.

За това ъгълче трябваше малко висш пилотаж, нямаше парче неотрязано.

Обаче се справих.

След всичко, обаче си викнах човек за циклене фугиране и лакиране. Ето го изциклен и фугиран. за фугиране се ползва някаква смола смесена с триците от цикленето.Тадааа!!


Неактивен jakiro

*
 • ****
 • 265
  • Профил
Re:Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #14 -: Март 03, 2016, 11:59:13 11:59 »
С какъв лак го мина по спомен имаше на сикенс някакъв препарат за след лакирането за подръжка и се втрива и изкарва още по голям гланц .