Здравей Гост

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
Re: Разни дребни неща на вилата.
« Отговор #90 -: Юли 17, 2023, 11:05:15 11:05 »
И така, перката от самото начало на темата (на която се загубиха снимките), вече си намери място.

Нема начин да нема начин!

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #91 -: Октомври 23, 2023, 10:33:57 10:33 »
Ами почти наредих цокъла от камък на гаража. Камъните не са купувани, а съм си ги събирал в Балкана. Почти всеки камък имше нужда от малко дооформяне.

Най накрая приключих с бараката.

Или поне така си мислех, докато не започнах да разтребвам.

Може и така да остане, но това вече е лесно, заравнил съм.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #93 -: Декември 12, 2023, 10:13:29 10:13 »
И така, след като бараката вече е готова, идва ред за понареждане. Имаше един стар метален шкаф, по скоро надстройка. Тъй като е тежък дори и празен да го окача на стената, реших да го сложа на крака. Така ще мога да слагам неща и под него, получавам допълнителен рафт. Скроих и заварих четири винкела.

Минах ръждата с телена четка на бормашината и ръждопреобразувател. Една боя две ръце и е готов за употреба.

Хайде и малко изкуство. Понеже вкъщи се посъбраха доста книги, останали от преди от семейството. Пък според мен не е редно да се хвърля книга. Реших на село да направя етажерка. Купих един плот, скроих, и сглобих с лепило и дибли. Един лак, три конзоли, дюбели малко труд, и готово.

Дори позапълних.
« Последна редакция: Декември 23, 2023, 07:24:38 19:24 от zlatkoo »

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #94 -: Юли 10, 2024, 09:59:34 09:59 »
Хайде и тази задача отхвърлена. Имам малко дребни забележки по фугирането на места, но като цяло изглежда добре.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #95 -: Септември 23, 2024, 10:10:03 10:10 »
Дойде време/наложи се да сложа парапет на стълбището на вилата.
 Намерих стари тръби от топлофикация, премерих, и започнах да кроя.

Извивката на края ми се получи добре. Прорязавам с флексчето, извивам и заглаждам.

Дойде реда и на крепежите. Намерих си шина, малко дебела, та прорязвах малко за да я огъна.

Получи се нещо такова.

Малко изкуство.

Набих анкери 6 мм.

В стената навих един дълъг винт, който ще влезе в основната тръба на парапета.

Вече на място. Пуснах и една арматура до стъргалката. Така става по стабилно, и по симетрично.

Пуснах и укрепления в двете посоки.

Боядисах в цвета на вратата, и това е.

Неактивен zlatkoo

*
  • 1485
    • Профил
« Отговор #96 -: Септември 30, 2024, 11:02:15 11:02 »
Бях писал тук преди време за заготовката, ама да не става разпокъсано хайде пак.
 Имахме си един бор.

Прорязах на две с резачката.

Заравних с електрическо ренде.

Намерих подходящ материал и за крака. Навсякъде по сглобките  съм прорязал за да не лягат само на една точка.

И вече имаме конструкция. Първо пробивам с три милиметра и после навивам винтове.

И взе да прилича на нещо.

Направих си и подпирачки за облегалката.

Остана само да сложа облегалката, и ако е нужно и някаква напречка горе. Да напасвам и заравня краката. Мерих на два стола, височината до място за сядане е 43-4 см. Аз в момента с пейката съм на 46, тамън имам аванс за напасването. И естествено на края шлайфане, заобляне на ръбове, и мазане с някакво масло, или безир.