Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5362
  • Профил
Re:Модели от тел
« Отговор #15 -: Ноември 26, 2015, 06:16:27 18:16 »
Не съм убеден, че може по-евтино.
Първо техния модел е 2D, аз имам приятели, които си направиха 3D CNC огъвач за тел.
Ето темата във форума, ето: http://penkiller.com/index.php/topic,832.0.html - клиповете съм снимал аз.

Според моя опит, трябва да го направиш веднага и по най-простия начин. И да следваш пътя на развитие, който пазара ти подсказва.
Сам човек с хубава идея няма капацитет да планира и да прогнозира бъдещите несигурни процеси, които ще ръководят развитието на начинанието му.
Re:Модели от тел
« Отговор #16 -: Ноември 26, 2015, 07:32:19 19:32 »
Цитат
Не съм убеден, че може по-евтино.
 Напротив! Със сигурност може по-евтино. И не го сравнявай с творението на http://kraft-bg.com. Последното е машина със съвсем други параметри. Тя е по-скъпа, не защото е 3D, а поради простата причина че е професионално творение, за което се изисква дълъг живот, скорост и изключителна надеждност. Както отбелязах $2500 е сума, която горе долу отива за направата на любителска CNC фреза с 3 оси (много хора са си направили и това е цената).
  Само като погледнем, каква цена за електрониката са платили http://kraft-bg.com, веднага виждаме разликите. Един хоби инструмент може спокойно да бъде компютърно управляем от стандартна ардуино платка + контролер за моторите, което е една относително ниска цена!!!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5362
  • Профил
Re:Модели от тел
« Отговор #17 -: Ноември 26, 2015, 08:01:48 20:01 »
От автоматика и електроника разбирах между четвърти и седми-осми кляс, когато имах Правец-8...
Тоя Правец апропо ми създаде доста проблеми... първо баща ми отдавна вече ми беше купил 80386DX/40 MHz с 4 рам, цветна SVGA видео карта и 210 Мб. диск и когато си събрах пари от закуските и си купих правеца от един съученик много се обиди. Съученика пък го би баща му, но не развали сделката, защото цената беше справедлива...  :D :D :D

Та, днес разбирам от механика, физика, електротехника, филтри и акустика, тоест всичко свързано с пасивно аудио, логика, флуиди и други умозрими феномени. Автоматиката вече заедно с професията ми на адвокат ми идва в повече като факти и специфични знания и не съм в състояние да помагам. А, да, сглобявам ДВГ от всякакво положение, седнал, легнал, заспал, няма проблеми, много хубаво ги пипам  ;D

Та, това с тези машини според мен идва малко в повече за твоите проекти.
Действай планомерно, както казах, една работа за да се свърши трябва да се започне. Мога събота и неделя да ти драсна едно супер просто ръчно устройство - просто трънспортир - огъвач. За любители трябва да бъде достатъчно.
CNC фреза Ицо от Хеед си направи за 10.000 ама лева или долара не помня. При всички положения си трябват датчици за положение и изпълнителни устройства и най-важното нещо от типа на Ардуино - имаме публикации за новите им модели във Фейсбук и накрая, но на първо място по важност - софтуер.
Една такава машина за теб лично за да правиш т.н. флат пакс, да, но да ги продаваш ми се струва, че ще ти е прекалено трудно като начинание и много ще ти проточи във времето подготвителната фаза.

Пак казвам и то от опит, трябва да започнеш по най-диагоналния начин и да не спираш!
Re:Модели от тел
« Отговор #18 -: Ноември 28, 2015, 01:36:15 13:36 »
А защо трябва толкова много да се усложняват/оскъпяват нещата. Хайде за себе си те разбирам, но за комплектите които мислиш да продаваш, не може ли да е механична машинка с разграфени скали.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5362
  • Профил
Re:Модели от тел
« Отговор #19 -: Ноември 28, 2015, 10:27:50 22:27 »
Знаеш ли, че ще ти стана първия клиент.
Продълговатите ми пана са две на брой и трябва да направя продълговати телени осветителни тела с матова прозрачна пластмаса и отгоре опънат плат.

Правоъгълна основа и отгоре дъга.

Какво ще кажеш?
Re:Модели от тел
« Отговор #20 -: Ноември 28, 2015, 11:17:05 23:17 »
Още не мога да дам окончателен отговор, но определено предложението е примамливо.

Освен това като гледам май разработването на телените конструкции ми е без алтернатива. Нещата които съм почнал да правя с другия човек са от толкова различни материали (вярно все метал, но: профили, ламарини (обработени с лазерно рязане, а може и абкант да потрябва), оси, струговани и фрезовани детайли, заварявани и още разни съоръжения за позициониране), че тяхното комбиниране е изключително бавен процес. И е напълно нормално част от конструктивните части да бъдат бързо направени като телени прототипи, доста преди да се реализират крайните варианти (за да не се наложат съществени промени преждевременно, което също може да се очаква).
Re: Модели от тел
« Отговор #21 -: Септември 27, 2017, 12:07:31 12:07 »
Не знам до къде го е докарал тоя човек, ама аз да се похваля какъв модел от тел си купих от битака за скромната сума от 4 лв. Според мен си е ръчна изработка отвсякъде.