Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

немо

*
*темата е отделена от тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1318.0.html *
Усилването на праговете с тоя безобразно масивен профил има смисъл единствено ако ще е част (профила) от бъдещия ти кейдж.

Усилваш прагове против страничен удар? -> къде се слагат допълнителни усилвания на пътническата клетка против страничен удар?

За другото,което се вижда на снимките няма да давам мнение,щото ми е неудобно.....да съм толкова брутално откровен в нета  ;D

Поздрави!
« Последна редакция: Януари 04, 2016, 07:41:19 07:41 от Toshko »

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6402
  • Профил
Нещо нищо май не си прочел. ;-)
Усилените продължения на колонките са именно срещу страничен удар. Профила е по-скоро за челен.
Това, че си бояджия или тенекеджия не те прави автоматично разбирач от конструкции.

немо

*
Я поясни къде са усилените продължения на колонките и кое точно наричаш "колонки" ?
На бас,че съм виждал много повече сгънати коли от теб и имам по-добра представа кое,как и защо се гъне при удар?
п.п.Авторепаратурист ми е професията  ;) Бояджията може да ти боядиса хола,а тенекеджията може да ти направи/постави улуци и пр.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6402
  • Профил
Причината за отделянето, е че в оригиналната тема има дори видео в което съм обяснил, кое защо е направено.

В клиповете показващи колко е опасно да се ремонтират коли по конвенционалния метод, дори с оригинални части се има предвид именно опасността от самонадеяни "авторепартуристи", чиято намеса може да Ви струва живота!

немо

*
Имаше спам от професионалист, който го е страх клиентите да не започнат да искат така, който съм отделил тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1324.0.html
Тодоре,Тодоре  :o
Мен не ме е страх от такива неща,просто щото с такива неща се занимавам много рядко  ;D
А когато клиентите ми започнат да искат неща,с които не съм съгласен,че са правилни и/или необходими биват деликатно "отсвирени"....или не толкова деликатно,зависи от клиента  ;)
В тоя ред на мисли защо мислиш,че 2 пъти отклоних предложението ти да  правя Сенатора?
Щото ми е ясно к'ъв дървен философ си (неслучайно си изритан от почти всички форуми) и хич не ми се занимава да слушам алабализмите,възникнали в главата ти след изглеждане на клипчета в нета и черпене на инфо от Уикипедия.

Цитат
В клиповете показващи колко е опасно да се ремонтират коли по конвенционалния метод, дори с оригинални части

Кои са "неконвенционалните" методи,Тодоре???Посочи ми "конвенционален" и "неконвенционален" метод за това,дето "майстора" ти го прави на Сенатора???
Да ти кажа ли той какво прави?
Кърпи ти Сенатора,с ударение на "кърпене",а не на възстановяване,правиш ли разлика?

"Спам от професионалист"....хахаха,вярното е,че съм професионалист,а спам наричаш някаква критика?Евала...

Ама ти явно си такъв тип,които не може да приеме идеята,че в определени моменти и за определени неща трябва просто да се довериш на някого,понеже ти тръгваш с нагласата,че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще бъдеш прецакан,Келеша ти го написа преди 10 год.,да ровя ли в тунинга или ще се сетиш??
И преди си ме издразвал няколко пъти,причината да не ти тегля една майна по-рано е,че смятах,че може да си ми полезен за Монцата ( и си бил)....,само че ситуацията към момента е такава,че мога да потърся кой да е от Опелджиите в БГ лично или чрез познати,и мога да разчитам на съдействие от хора,които АКО могат ще помогнат без да ми обясняват колко МНОООГО ги разбират нещата и да ми вадят от 9 кладенеца вода...

Не ми се обяснява повече,остани си със здраве в блога,Златко и Турбината може да ти правят компания от време на време,докато някой ден и на тях им писне  ;) А може да се подкрепяш с втория си ник в СОБСТВЕНИЯ СИ ФОРУМ!!!  :o Голямо ЕВАЛА за което  ;D

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6402
  • Профил
Слушай сега нещастник, клиент ми е най-добрия проектант на метални конструкции и след като той ми е казал КАК се прави, какви електро нитове с какъв диаметър и с какъв провар в каква ламарина и в какъв профил да направя, аз съм поръчал точно това!

Ти че си нищожество, което се мисли за много велико си е твой проблем!
Именно безотговорни лекета като теб трепят хората!

Доказвам ти "безотговорно леке" -> авторепартурист не е инженер проектант на метални конструкции, нали? - ето доказах ти го! Учил ли си статика? А сапромат? Е да го духаш тогава неграмотник такъв!
И аз не съм учил, но знам кого да питам!  ;)

Няма страничен удар без мачкане на пода и без праговете да станат на гъз!
Основния инерчен момент на колата е в пода, където са хванати тежките части, двигател, трансмисия, мостове, седалки и пътници, надстройката се води по дъното, затова и решаваме проблема с опъна отдолу.

Щял съм да ти бъда полезен. Малодушен глупак като теб скъпа кола не може да кара без вечно да му е свито сърцето и вечно нещо да не му е наред! Прецакал си се в мига в който си купил вещ за щоято дребната ти душица не е дорасла. Що за червей трябва да бъде някой, за да си пише с друг само заради някаква имагинерна изгода, ама иначе да му бил издразнен.
И в аудиото нищо няма да направиш, точно защото си безпросветен мързелив мърляч!

Повече няма да те просвещавам боклук!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6402
  • Профил
Така, понеже държа дейността ми наистина да бъде полезна на информационното общество, споделям и показвам.
Първо, имам 2-3 месеца стаж в тенекеджийно при главния тенекеджия на IDV ауто, после Хюндай, после Бояна Авто... за адвокат мисля, че 3 месеца на 18-19 годишна възраст в такова нещо не е зле. Въпросния Жоро Тенекето беше голям спец на първите стендове Blue King за изправяне на катастрофирали автомобили... Заради него си купих Омега-Б, която има толкова здраво дъно и прагове, че ударена отстрани къса веригите на стенд Блу Кинг!!! Това при опит за изправяне на кола отсякла странично три тополи без в нея да има пострадали!!! Въпросната ми омега ми спаси живота при зверски удар отзад и отстрани впоследствие!
Второ, консултирал ме е Емил Крумов: http://www.kroumov.com/projects_bg.htm който ми е клиент!
Трето, контактувам с много майстори, инженери и дизайнери и съм обсъждал въпроса с безопасността надълго и на широко. Общо взето мнението в посока именно на модификациите, които аз правя.
А и си задайте въпроса, ако не усилим праговете, какво всъщност да усилим?! То друго няма! Втора ламарина на дъното ли да сложим, що ли?!

Това го уточнявам за да не ми се обезценяват публикациите, харча пари за да отворя евентуално на някого очите!
Същевременно се повтаря за пореден път същото, някакъв забутан шарлатанин надава глас, че така не се правело, ами както той, ама то било тайна! Смешник абсолютен! Искат да си гледат спокойствието, да прибират пари и да обясняват колко са велики.
Понеже това, което правя не им допада, защото е прекалено сложно и прекалено скъпо и веднага се започна с авторитетното говорене на?! Всъщност казва, че е крайно недоволен и да му еба майката, това е грешно, а той е велик!
Е маека ти подката пък казвам аз!

Неактивен zlatkoo

*
 • *******
 • 1405
  • Профил
Епитетите май са ти в повечко, какъвто и да е аз не видях да та обижда!
Нема начин да нема начин!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6402
  • Профил
Цитат
Щото ми е ясно к'ъв дървен философ си (неслучайно си изритан от почти всички форуми) и хич не ми се занимава да слушам алабализмите,възникнали в главата ти след изглеждане на клипчета в нета и черпене на инфо от Уикипедия.

Малък цитат... Аз не виждам да не ме обижда.
Освен това голяма част от глупостите му ги отделих в отделна тема.