Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 525
  • Профил
Re: DIY тенекеджийство по принуда
« Отговор #30 -: Май 06, 2018, 03:24:16 15:24 »
бронята и допълнително монтираните калници са от една и съща кола и се свързват чудесно. Т.е. колата има "линия" тук.
Как възнамеряваш да оформиш визуално връзката на бронята с фаровете,предполагам,че няма да оставиш зеещо пространство между тях.Бронята е с плавна извивка,а стъклото на фара е плоско ако не бъркам

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5364
  • Профил
Re: DIY тенекеджийство по принуда
« Отговор #31 -: Май 06, 2018, 11:25:23 23:25 »
Благодаря, на мен също ми харесва.
Долу-горе са плоски фаровете  но с наклон настрани.
Има много коли с голяма хромирана лайсна точно там хоризонтално пред фара.

Чудя се хората как работят за да не ръждясва. Когато е гола ламарина после грунда или цинковия спрей не могат да проникнат навсякъде, обаче се заварява лесно. Ако е дори с тънък слой грунд или цинков спрей не се заварява хич добре.

Това обаче е много тежка работа, особено в не пригодено помещение. Силните звуци действат на нервната система, колкото и да съм дебелокож, усещам, че флекса ме напряга. Имам предвид цял ден да го слушам.
Утре с шлемофони.
Другото е заваряването в долна позиция. През маската не виждаш, че пуши, съответно като влезе отзад вече си се надишал. После боли глава. А по авто ламарини има много неща, които пушат или се палят.
Въобще не говоря за изгаряния и одрасквания.

Иначе само да проектирам и да командвам тенекеджия ще ми бъде много приятно.

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 525
  • Профил
Re: DIY тенекеджийство по принуда
« Отговор #32 -: Май 07, 2018, 10:15:28 10:15 »
Гола ламарина няма как да не ръждяса от влагата във въздуха,ако поседи достатъчно дълго незащитена.Предполагам,че хората,занимаващи се с тенекеджийство отстраняват образувалата се повърхностна ръжда с флекс,на който има диск със шкурка преди нанасяне на грунда.
Опитът ми със заварки и боядисване се свежда само до направата на едни метални дворни врати на село.Докато завърша конструкцията метала си почервеня доволно от повърхностната ръжда.После с телен диск на флекса чистих ръждата,но теления диск буквално като че ли полира ламарината и тя стана по-тъмна на цвят.И понеже ми се стори твърди гладко и съмнително дали ще се захване първия слой грунд,смених тела с диск с шкурка.Метала лъсна и се виждаха фините браздички от абразивността на шкурката.Т.е. виждах фин релеф,за който грунда ще се захване по-добре върху метала.Местата,където не можех да почистя дори и на ръка с шкурката,намазах с ръждопреобразувател.После гринд и боя,вече десетина години няма избила ръжда никъде освен там,където вратите са трият,защото конструкцията ми малко се поизкриви с времето.  ;D

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5364
  • Профил
Re: DIY тенекеджийство по принуда
« Отговор #33 -: Май 07, 2018, 10:45:41 10:45 »
Не я оставям гола никога.
Обезмаслявам, ръждопреобразовател, търкам с четка да надраскам, обезмаслявам, екпоксиден грунд, чистя където ще заварявам, ръждопреобразовател още докато е топло, търкам с четка, обезмаслявам, епоксиден грунд.

Работа за египетски роби.