Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 5362
    • Профил
Вие Знаете ли Какво е да си Бил Гладен и Жаден?

Вие Знаете ли Какво е да си Бил Гладен и Жаден? - това е въпрос - очевидно! Но е и отговор... и оправдание... и обяснение... и мотивация...

Но на какво и за какво? А също и на кого?

Темата е основна и сюжета се върти около нея в три великолепни произведения, които гледах наскоро.
Това са два филма и една театрална постановка както следва:

1. "Острието" ("The Edge") с Антъни Хопкинс, Алек Болдуин и Ел Макферсън
http://www.imdb.com/title/tt0119051/
Алек Болдуин е малка душица а Ел Макферсън е златотърсачка омъжена за милиардера Антъни Хопкинс.
Алек Болдуин иска да загроби Антъни Хопкинс, като повтаря, че богатите не разбират бедните...*-справка заглавието на темата**, а в действителност е не способен да се грижи за собственото си оцеляване и нещо повече, дори не е в състояние да приеме мисълта, че може да го направи!!!

2. "Сирената от Мисисипи" ("Mississippi Mermaid") с Жан Пол Белмондо и Катрин Деньов;
Катрин Деньов е танцьрка и проститутка с тежко детство, а Белмондо е фабрикант в тютюневата индустрия... Сюжета се движи покрай поредица от гадости и низости, които Деньов извършва спрямо Белмондо и обяснява всяко едно от деянията си с произхода и съдбата си...
Даваха го наскоро по ТВ7: http://www.ekrana.info/predstoyashti-filmi-po-tv7-s-video-i-palnata-programa.html :
"В далечна колония на Франция в Централна Америка, богатият тютюнев плантатор Луи Мае живее охолен, но самотен живот. Тъй като няма много варианти да си намери съпруга, Луи пуска обява, на която се отзовава красивата Жули Расел. Разполагащ единствено със снимката й, Луи решава да поеме риска, кани я при себе си и обсебен от красотата й бързо се жени за нея. Но скоро след това Жюли изчезва с голяма част от състоянието му…"

Ето трейлър на филма:

3. "Госпожица Юлия" е постановка, която се играе в момента в народния театър Иван Вазов

Попадението е директно що се касае за заглавието на настоящата тема.

А тука: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=400733 някакви злобници яко оплюват постановката, без да се занимават със същината и!

Отидете и гледайте! Истината, е че нещата разказани в нея няма как да се покажат по-добре! Двамата нещастника за които се разказва са супер реални и няма как иначе да бъде - безсмислието и безсилието на жалките разговори в ранни зори са именно такива! Необходими са много добри актьори за да ги покажат и те го правят! ролите изискват те да бъдат некадърни като персонажите, които ни представят! Който има подобни размишления и разсъждения в главата си може да се уплаши от реалното пресъздаване на сюжета!

Я тука пак плюят постановката: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=313645 - истината е че показаното явно толкова е уплашило критиците, че те са блокирали и отказват да възприемат звучния шамар  от сцената, който получава публиката!!!

Ауууу! http://bgbileti.com/main.php?module=events&object=event&action=view&evnt_id=2426 - вярно че много ги плюят!

Вярно, че не е зрелище, не е шарено, сладникаво и напудрено, обаче е безмилостно към войнстващите скромни хора без дарби, без стремежи и неспособни да полагат труд за собственото си издигане! Това е силен шут в гъза на тези, които смятат, че не са господари на съдбата си и че тя е предопределена!

А тези на които няма да им хареса явно са адски много!!! - познайте защо? Защото много хора след като извършат поредната великанска и отвратителна низост ще ви кажат: "А ти знаеш ли какво е да си бил гладен и жаден?!?".

Истината е че в наща родина все още всички това го знаят! Но за щастие има една много малка част, която намира подобно оправдание за мизерните си комплексарски помисли за неуместно... впрочем... тези, които го намират за неуместно нямат мизерни комплексарски помисли...  ;)

Забележка:
**Историята и действителността познават драстични случаи (които са доста чести) при които низости са извършвани от хора в еднакво социално положение с тези спрямо които са ги извършили, заради моментно и незначително подобрение в благосъстоянието на жертвите! - става дума за придобилит характер на нарицателно идиом: "с 5 лева повече в джоба..."...

Интересно ми е дали тези разсъждения са ви спохождали и в каква степен...

Поздрави!