Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4033
  • Профил
Ултиматумът на Слави
« -: Март 28, 2017, 03:56:40 15:56 »
Слави и сценаристите трябва да си направят собствени телевизия и партия за да можем да не ги гледаме и да не гласуваме за тях. Сега нещата са твърде неопределени.
Защо не си направиха партия с програма единствено промяна на изборните правила?
Защо не се явиха на избори, да влязат и да предложат промени?!
Вместо това и те на протестърския принцип, 3.000 на улицата тежат повече от 3.000.000 на изборите. Това е болшевишки диктат!
Слави за това, че говори за кръв и саморазправа на първо време да го предупредят и да го осъдят на глоба по 78А. Ако продължава да отива да ги говори тия от затвора!
Като имаме демокрация, политически плурализъм и свобода на словото, що ще ни заплашва с площади и митингова демокрация? Митинговата демокрация беше ефикасна в предишната епоха, когато нямахме изброените свободи. Съвременната митингова демокрация води до разруха!
Не може равноправни да протестират против равноправни! Дадено ни е активно и пасивно избирателно право, който иска да става площаден диктатор е превратаджия и е за затвора! Вчера бяха изборите, който пожела взе участие, Христо Иванов даже, пречиха му, спъваха го, но стигна до изборите и ни се предложи. Сега Слави ще диктува на току що избраните?! Откъде на къде?!
Re: Ултиматумът на Слави
« Отговор #1 -: Март 29, 2017, 05:03:37 17:03 »
Може би не му е най правилен похвата, но някак не сме дорасли май за истинска демокрация. Не съм особен привърженик на "площадите", но ако не е така, тогава какъв е начина? Иначе всеки си мрънка в интернет, или на маса, и к'во. И все пак не си ли на мнение, че трябва да се гласува.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4033
  • Профил
Re: Ултиматумът на Слави
« Отговор #2 -: Март 29, 2017, 07:44:21 19:44 »
И той на това разчита, че хората искат нещо да се случи. Затоваго смятам за толкова подъл и долен.
На тебе лично какъв ти е проблемът? Какво ти липсва, какво ти пречи? Нищо.
Насаждат се истерия и омраза от медиите и най-много от Слави.

Какво всъщност иска Слави?
Мажоритарни избори. Това е нещо голямо, нали?
Да, голямо е.
Слави дал ли ти е черно на бяло една обосновка какъв ще бъде резултата?
Ти знаеш ли какво ще се случи? Кои ще бъдат кандидатите?
Коя сегашна несправедливост ще бъде поправена?
Точно така! Сега несправедливост, която да трябва да бъде поправяна няма!
Сега имаме пропорционална система с мажоритален елемент, който работи безупречно.
Ако системата стане мажоритарна в два тура какво ще стане знаеш ли? Някой знае ли? Някой казва ли?

Сумати въпроси зададох до тук. Всичките са сериозни, нито се подигравам, нито спекулирам.
Опитай се да отговориш на въпросите! Виж дали Слави, "благодетелят" ни е отговорил на тези въпроси или дали е дал информация! Не е дал, няма и да даде!

Мажоритарните избори ще се проведат със същите кандидати като пропорционалните.

Тогава каква ще бъде разликата?

Ами сега отчитаме като неприятен фактът, че има 4 процентна бариера за влизане в парламента. Все пак 5 партии успяха да влязат в парламента. Загубени бяха около 9 + 7 процента или 15-16 до 20% от подадените гласове...

Колко гласове ще бъдат загубени при мажоритарна система в два тура с абсолютно мнозинство?
Да видим:
Имаме 12 кандидати, абсолютно възможно, нали? Силите могат да бъдат доста изравнени? Също абсолютно възможно, виждали сме го много пъти.
Да си представим, че са се получили 10 вота по 8% и два по около 10%.
На втори тур отиват представителите на едва 20% от хората.
На втори тур интереса е много по-малък, явяват се двамата кандидати и единия печели с 51% от вота, което в случая обаче е половината на едва 20% или иначе казано 11%.
Така 11% от хората са достатъчни за да бъде излъчен кандидат.
89% осемдесет и девет процента няма да бъдат представени и ще загубят гласът си!

Имаме 89 срещу сегашните 15%!
В миналият парламент, когато имахме 8 парламентарно представени партии загубеният вот беше под 10%, практически 2-3% за малки партии и останалото невалидни бюлетини!
При пропорционалното представителство се постига максимална справедливост!

Защо Слави ни продава мажоритарната система?

Например, може би защото тя дава абсолютно мнозинство само с популисткия и контролиран вот, който е около 10% от целия. Но след невалидни бюлетини и малки кандидати въпросните 10% стават повече, например 15% и това е достатъчно да бъдат завладяни всички места в парламента.
И когато мафията се настани самостоятелно там, ще премахнат и субсидиите и всички останали инструменти с които бихме могли да си върнем властта! Тогава вече КРАЙ!

Затова, ако толкова милееш за родината, избери партия, има три десни и либерални партии плюс още една либерална, запиши се, стани член, стани активист, стани застъпник, давай идеи и предложения, стани кандидат за нещо и така допринеси!

Допринасянето с подкрепа за Слави не е допринасяне, а отбиване на номера и поддаване на лъжи и измами!
Re: Ултиматумът на Слави
« Отговор #3 -: Март 30, 2017, 12:03:55 12:03 »
Какво не ми харесва ли, например че "няма картел при търговците на горива", въпреки "че имаха сериозни доказателства", че се източиха и се източват некви милиарди от държавата, че е хубаво да гласуваме, ама някоя "партийка" не влязла в парламента, ма пак ще си вземе субсидиите, за здравеопазването да не отваряме тема. Естествено имаме си и хубави неща не съм черноглед, просто отговарям на въпросите. Слави никъде не твърди, че ще ни оправи (поне за сега). Не мисля да влизам в която и да е партия, нали за това сме ги избрали, те да ни изпълняват изискванията. Освен това съм на мнение, че са ни много като бройка.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4033
  • Профил
Re: Ултиматумът на Слави
« Отговор #4 -: Април 03, 2017, 03:25:52 15:25 »
Ама как Слави ще ни оправи?!
Слави не ти предлага решение на тези проблеми, нито на който и да било проблем, това трябва разбереш.
Той ти предлага още по-несправедлива избирателна система изгодна на богатите партии и олигарсите. За да прстанат да им се пречкат малките партии и да крадат спокойно. По-лошото, е че вече много от политиците са станали зависими от външни сили и това заграбване на властта  може да се превърне в инструмент за национално предателство.