Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3632
    • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #30 -: Ноември 02, 2017, 12:25:34 12:25 »
Пример за четвърт вълнов резонатор по учебник.
Тоест ще оказва сериозно противоналягане при това на избирателни честоти. Може и асинхронно ако реши да работи постоянно при всякакви честоти на двигателя което е доста вероятно. Газовете непрекъснато ще го зареждат с енергия защото потока име е по оста му.

Измислил съм как да стане от доста време, има възможност за схема на свързване която елиминира възможността да работи като резонатор.
Също така може и с отделно малко гърне към което да се свърже.
В крайна сметка изпускателната система няма константно противоналягане до определен дебит тя е идеално пропусклива. Няма защо да създаваме пълна алтернатива. Достатъчно е само да увеличим капацитета така че режимите без противоналягане да се разпрострат до над максималната мощност.

Усещам обаче че ще кача рисунките и обясненията в раздела достъпен само за регистрирани потребители с повече от 15 мнения.
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #31 -: Ноември 02, 2017, 03:08:33 15:08 »
Прости невежеството ми, но материята не ми е позната - тоест щом ще оказва противоналягане, имаш предвид, че ще пречи на изхвърлянето на газовете, а няма да помага? Вярно ли е, че такъв тип резонатор, колкото по-близо е монтиран до изпускателния клапан, толкова при по-високи обороти работи? Опитвам се да измисля някаква изпускателна система, при която при нормално шофиране (95% от карането ми) да е тиха, незабележима и да не пречи (тоест да си ползвам заводската), а при буст (предвиждам да сложа турбина, която може да направи 1бар на около 4000 оборота, и може да го държи до 6750-7000) да отваря въпросната клапа, и да няма никаква рестрикция. Знам че ще кажеш че може да стане и с една добре проектирана изпускателна с-ма, но честно казано не ми се дават време и пари, при положение че може да сменя колата скоро. Като железа в момента имам фланец със v-band за изхода на турбото, 3 колена 80х2, намамител концентричен 80-50х2мм, и метър тръба на 80х2, като плана е да ми стигнат. Ето една снимка на готов пайп, за да стане ясно горе-долу каква е формата:

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3632
    • Профил
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #32 -: Ноември 02, 2017, 06:34:11 18:34 »
Пусни една тема в раздела за регистрирани. С намалител ще стане още по-лесно.

Всяко свястно гърне е тихо с малка газ и шумно с много газ. Боклучивите са наобратно, бучат на празен ход и като караш бавно, а като се изрежеш утихват.

Толкова колена и неръждавейка. Сигурен ли си, че знаеш колко струва да ти направят едно гърне? Към 130 лева е едно задно за Мустанг и към 50-60 е едно предно.

Четвърт вълнови резонатор ще бъде като е затворено. Тоест, ще резонира на дължина на вълната 4хдължината му. Освен това ще прави ужасно противоналягане.
Re: Какво мислите за exhaust cut-uot системите
« Отговор #33 -: Ноември 03, 2017, 11:21:44 11:21 »
Ок, ще пусна тема по-късно, ще кача и снимки на каквото имам, за да мислим как и къде е най-добре да се разположи пустия кътаут.