Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6666
    • Профил
По-точното заглавие е "истинските цени на новите автомобили" Защото Шкода Октавия всъщност не струва 25.000 колкото пише по билбордовете из София, а по-скоро 40.000 при това със 115 конски сили и без прекалено много глезотии!

Все по-модерно стана съвсем нормални екстри да са достъпни само с излишно високи нива на оборудване.
Например моя Мустанг е последния, който можете да получите базово с кожени седалки, електрическа седалка на шофьора с надуване, климатик, борд компютър, ел. стъкла, круиз контрол, фарове за мъгла и радио. Общо взето базова кола с ръчни скорости и почти нищо друго, няма дори пепелник или запалка, а само поставки за чаши и контакт за 12 волта. Мен обаче ме устройваше перфектно както за 26.500 долара, така и намалена на 24.500 долара при долар 1.24 лева... V8, над 300 коня, около тон и половина и всичко необходимо!

Сега вече не е така. Дори либералите от Форд тормозят клиентите си. При фейслифта на S197 базовата цена на 5.0 V8 с 412 коня беше приличните и поносими 30.500$, ако обаче искате същите елементарни екстри и най-вече електрическата кожена седалка трябваше да платите над 37.000 долара. Това обаче е вече друг ценови клас!

Авто билд, които не понасям са си направили труда да намерят примери за нечестни търговски практики с елементарни екстри:
http://www.autobild-bulgaria.com/измамите-с-екстрите-пари-на-вятъра/

Мисля, че кожените седалки са наистина елементарна екстра. Като разлееш нещо просто ги забърсваш, удобни са и изглеждат добре. И доста дълго време можеха да се поръчат дори за под 2.000 лева... вече не!

Според мен причината е в инфлацията, която по целият свят изпреварва доходите и това е тенденция на 30-40 години без изгледи да се обърне. Изкуствено задържат цените на колите около познати числа, а всъщност цените на които производителите наистина са готови да се разделят с автомобилите са много по-различни.
Междувременно ни прецакват и ни лъжат за нещо толкова важно като покупката на автомобил!