Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4089
  • Профил


Колекторите на този Кьонигсег са за не по-малко от 700 конски сили на редица цилиндри. Както виждате те не са нито огромни, нито особено оплетени. Даже съм сигурен, че двата средни цилиндъра имат по-къси тръби от двата външни. Диаметъра е направо скромен, а освен това колекторите са доста къси.
Четирите цилиндъра откъм господин Кьонигсег и камерата са на нивото на форсиране на 5 и 6 цилиндровите двигатели шампиони и рекордьори в българския драг шампионат. Без да броим шампиона в клас Ц разбира се, който е малко по-форсиран. Въпросът, е че очевидно при този много по-използваем и здрав автомобил оразмеряването е коренно различно.

Прави впечатление, че завоите са доста плавни, обединителя е плавен и се прелива много добре в геометрията на турбинния корпус.
Като на средно добра скрападжийска бегачка са в дизайна тия колектори , но разбира се са оптимизирани отлично със плавен R и преходи . Керамично покритие и вероятно специални сплави на тръбите щото не е чугун определено . Другото което е очевидно - малкия диаметър на компресорната част . В общи линии показателно че с добре подбрани и изработени правилно компоненти може да се постигнат отлични резултати .

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4089
  • Профил
Съдейки по ъгъла на снимане и че е назад и в страни от човека, това турбо не е малко, просто не е излишно голямо. Турбинното колело изглежда около 65 мм, което комбинирано с достатъъчно голям аеров отвор не е малко турбо.

Тръбите на хедъра са средни към къси с плавни завои и диаметър вероятно в началото 1см2 повече от порта и после вероятно със едно стъпало още 1см2.

Убеден съм, че това е най-доброто, което може да се измисли за ДВГ използван между 1000 и 7500 оборота.
Хедъра е оптимизиран по горния оборотен диапазон 5000-7500 с външния скрол/аерово стеснения и след това са добавили клапата и вътрешното аерово стеснение за работа на ниски обороти.

Вече като съм го виждал се сещам как може да се репликира с туин скрол турбине по много по-културен начин от досега.
Рисунка на идеята как туин скрол може да се управлява като турбото на Кьонигсег. Виждате, че е много по-различно от просто запушнате на единия скрол в стандартен прав фланец.


Изображението е от тази тема: http://penkiller.com/index.php/topic,2179.0.html - twic scroll с активно управление по нова схема.
Във 2д си представям идеята ти, но в 3д някак си не успявам, това ще да са доста сложни детайли за да затваря добре.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4089
  • Профил
Няма нужда да затваря херметично. То и на г-н Кьонигсег клапичката не затваря херметично. Това нашето има абсолютно същата функция, но с обикновено туин скрол турбо. Важното е че дизайна е аеродинамичен, а не просто тапа на единия скрол.
Аз си го представих като фрезован детайл. Ако искаш да го обсъдим в темата в закрития раздел.
Ок, нека го обсъждаме там.