Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Stig

*
 • **
 • 89
  • Профил
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #120 -: Август 05, 2017, 01:11:42 01:11 »
Аз питам адекватна ли е таблицата да гоня по нея широколентовата

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 546
  • Профил
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #121 -: Август 05, 2017, 08:21:48 08:21 »
От гледна точка на работа на мотора таблицата е адекватна,с изключение на червените клетки,които са 15:1 и нагоре.Тия клетки ще си ги донастроиш според твоя двигател за стабилната му работа без накъсвания.

Сините клетки са безпроблемни за работа на мотора.В диапазона 1400 до 3100 оборота и мап между 75 и 100кПа смеси под 13,5 няма смисъл.След 3700 оборота до регулатор са режимите,при които се предполага,че ще се ускорява с газ до дупка и ще се превключват скорости.Тук оборотите при превключване падат до към 4000 и има рязко изменение на дросела,поради което богатите смеси в тая част на таблицата са добре.Личното ми мнение е,че тук смеси под 13:1 са безсмислено богати.
12-12,5:1 ще ти трябват в турбо режим.
Ти сам ще усетиш как се държи колата.
Ако не ти пука за излишно наливане на гориво,донастрой си само червения сектор на таблицата,за стабилна работа на двигателя и толкоз.

Неактивен Stig

*
 • **
 • 89
  • Профил
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #122 -: Август 31, 2017, 12:31:21 12:31 »
Привет на всички!!Не съм писал известно време.Но имам сериозно развитие по проекта. Обаче стигнах до една част от мегата до която не ми се щеше да стигам а именно защитата от смущения.Колата пали работи върви с настройки от Волен Василев(тоя човек е бог на настройките) на път към него колата губеше синхронизация оборотомера рязко удряше 0-та при него сменихме свещите с резисторни.И пуснахме филтъра на мегата.Вечерта обаче пак същите прекъсвания затова си мисля датчика на вала ли да обвинявам или да почвам филма с кондензаторите по мегата да видя от къде идват нещата.Мегата и бобината не са на общ плюс мегата е на маса на купето бобината на мотора между купето и мотора има дебела фабрична маса.Всякаква помащ ще ми бъде полезна в случая.Мерси предварително :)

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4735
  • Профил
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #123 -: Август 31, 2017, 02:43:10 14:43 »
Дай малко снимки. До къде си с монтажа?
Пробвал ли си да четеш на сайта на Мегаскуирт.

Воуенчо може да ти я настрои, ама нещо не се е справил с търсенето на дефекти.
Голям филм, голямо нещо. Добре че и той не успя, та да не се окаже, че в Пенкилер сме пълни леваци  ;D надявам се, че не ти е забранил да показваш картите на аванса и горивото.
Нещо се намагнитва, щом след манипулации е ОК известно време и после пак създава проблеми. Може ремъка ти да създава статично електричество по шайбата на коляновия вал.
Пробвай когато създава проблеми да дадеш шайбата на к.вал на маса. Направи някакъв импровизиран плъзгач. Може датчика да се намагнитва. Ако има оплетка на кабела може да я замасиш.

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 546
  • Профил
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #124 -: Септември 03, 2017, 07:31:38 07:31 »
Откачи плюсовия захранващ кабел на мегата и я свържи директно към плюсовата клема на акумулатора.Тя така и трябва да бъде свързана,но чрез реле,за да се изключва,когато огасиш колата.Това реле не трябва да захранва нищо друго,освен мегата.

Масовите кабели,които са за ТПС,вода,въздух и т.н.,тоест тези на сигналите,трябва да са замасени към купето отделно от масовия кабел на дюзите и бобините.Сиреч масите на двете букси на мегата се свързват към купето с отделни кабели.Ако имаш датчици на мегата,които са замасени към двигателя,убеди се,че двигателя е стабилно замасен към купето.По принцип замасяване към двигателя не е за предпочитане.Най-сигурния вариант е захранване и замасяване директно към клемите на акумулатора като към тези кабели не се свързват други консуматори.
Запоявай всички връзки,за да избегнеш трептене на показанията на сигналите(ТПС,вода,въздух...)

На екрана на тунерстудиото отвори волтметър и наблюдавай напрежението.Резки изменения на волтажа ще се визуализират чрез поява на втора стрелка,показваща стойността,до която е скочило или паднало напрежението на инсталацията.
« Последна редакция: Септември 03, 2017, 07:45:52 07:45 от bdd »
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #125 -: Септември 03, 2017, 09:53:41 09:53 »
Мотора е най-лошото място за замасяване в целия автомобил . Въпреки дебелия фабричен кабел за маса там обикновено има преходни съпротивления заради големите токове от стартера , влагата и корозията с годините . Според мен всички маси на датчиците за мегата трябва да се на нулевата шина на мегата а самата мега директно на акумулатора  през предпазител и контактното реле . Синхронизацията може да се губи поради проблем в датчика , поради проблем в мегата , поради лоша връзка с датчика . Проблеми с SMD елементите изключително трудно се хващат , в случая проблема може да се търси както казах и по рано - мегата на масата захранена с батерия и сигнал през генератор . Така ще се установи със 100% сигурност зали е датчик . Може да се симулира и бобината и всичко с реален товар по мегата .

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 546
  • Профил
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #126 -: Септември 30, 2017, 08:24:35 08:24 »
Успя ли да отстраниш проблема с прекъсването на мотора,колега?

Неактивен Stig

*
 • **
 • 89
  • Профил
Re: Как да си настроим запалването и смесите... Долу-горе...
« Отговор #127 -: Октомври 07, 2017, 06:29:57 18:29 »
Да се похваля возя си се всеки ден с колата прекъсването беше от датчик на колянов вал.Атмосферната част от проекта може да се счита за завършена водя малка война с газовия компютър защото дава 12.5л/100 смесен на газ но с това ще се оправя.Чакаме светла пролет подготвени с турбо дюзи кулер и пътища и готови за още коне :)