Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4922
    • Профил
Все повече започвам да се местя от Фейсбук. Там всичко се губи.

Човечеството е направило първите си стъпки на Балканите

По нашите земи са проходили първите човекоподобни:
http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Chovechestvoto-e-napravilo-parvite-si-stapki-na-Balkanite_83310.html
Цитат
Първият предтеча на хората е бродел преди около 7.2 милиона години из тогавашните савани не в Африка, а по нашите земи.

Тази сензационна новина от световно значение бе съобщена днес, 23 май, на пресконференция в БАН.

Откритието е плод на усилията на международен научен колектив от Германия, България, Гърция, Канада, Франция и Австралия, като съръководител на екипа заедно с проф. Мадлен Бьоме (Madelaine Böhme) от Зенкенбергския център за човешка еволюция към Университета в Тюбинген е и проф. Николай Спасов от Националния природонаучен музей при БАН. От българска страна участва и д-р Латинка Христова.

Проф. Николай Спасов изнесе кратка презентация за това откритие, което преобръща досегашните представи за произхода на човека от Африка. На скайп-връзка се включи и проф. Мадлен Бьоме от Тюбинген.

Новината стана водеща в световните списания от снощи, когато точно в 21:00 излязоха две публикации в PLoS ONE.

Например тази публиказия, като изблик на негодувание я публикувах само тук:
http://penkiller.com/index.php/topic,1703.0.html
Гледах телевизия, там прочетоха цитати от книга на въпросният политик, направих си собствено проучване и това са резултатите.
Обичайно такива изблици ги пускаме в социалните мрежи. Ефекта за хора, които не са официални лидери на мнение, е че поддържаме интензитета на живота на социалната мрежа. какво от това? Какво става с думите ни? Дори т.н. лидери на мнение губят думите си на вятъра. Дори те наливат вода в мелница, която обаче изтича и повече не излиза на бял. Да мрежата вади спомени, но избрани от нея. Всичко останало в нея е едно сиво море, като черна дупка малко. Обаче има важни въпроси, които са за публикация, която да остане лесно достъпна и видима, да може да се коментира и прочете винаги, да може да се направи препратка.