Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 3945
  • Профил
Заливат ни с лъжи отвсякъде. Фейк нюз и безпочвена лишена от здрав разум пропаганда!

От вчера получавам 100% негативна обратна връзка относно решението на президента на САЩ да оттегли държавата си от Парижкото споразумение за климата.

Какво знам аз със сигурност:
1. Тръмп е климатичен скептик. Той не вярва в човешкия принос в измененията на климата;
2. Климат и мерки за въздействие върху климата са едно, а екология и мерки за опазване на околната среда съвсем друго;
3. Глобалното затопляне е лъже наука. Не подлежи на проверка, теориите не почиват на факти и наблюдения, а на предположения. Абсолютно не са в състояние да предсказват нищо. От 2012 насам ледената покривка на северния ледовит океан се е увеличила с 2/3, а тази година имахме много студена зима.

Пенкилер: Глобалното затопляне всъщност е измислица

Тръмп казва, екология, да, климатология, не. Подчертавам климатология, а не метеорология, което е истина наука.

И така, ето речта на Тръмп:


Какво казва той? По споразумението САЩ затварят въглищни централи, Китай, не. Индия удвоява добива на въглища. Китай и Индия строят нови въглищни централи. И т.н.

Как ще се борим с климатичните промени, като забраняваме фосилната енергетика на една развита и ефективна държава с 300 милиона население, която разчита на много други видове енергия, а същевременно я разрешаване на над 3 милиарда човека в две азиатски държави?!
Разликата е десетократна, а може би и повече!

* * *

Какво достига до мен като информация и новини? Че Тръмп е чудовище, което иска да удави света в нов потоп. Този път обаче потопът ще бъде съпроводен с киселинни дъждове!
Отвсякъде вой на умряло колко е лош Тръмп?!

Добре де, ами 2015-та, къде бяха тези демократични медии?! Защо не прочетоха споразумението, защо не алармираха, че замърсяването не се забранява, само се мести по-далеч от развитите държави и се усилва.
Що за план? Да разрешим на Китай и Индия да цапат техния край на света и да произвеждаме там?!

Това ни прави бедни, а планетата в крайна сметка става още по-мръсна.

Затова ли Цукерберг и Мъск говорят, че са готови да плащат за гарантиран минимален доход?
Това част от плана за маргинализация на белия свят ли е?
Пенкилер: Иде ли олигархичният либерал-феодализъм
Ще живеем в чист затвор, докато Мъск и Цукерберг стискат капиталите, а Китай и Индия произвеждат мръсотия. Населението на Европа и САЩ ще живее на помощи и ще прави каквото му кажат, тези които плащат.

* * *

Какво подяволите означава оставката на Мъск като съветник на Тръмп, когато САЩ напуска споразумение според което Китай и Индия могат да цапат още повече?!
Изнудвач влязъл в политиката само за да облагодетелства себе си и бизнеса си ли е Елон Мъск?
1. Тръмп има в програмата си оттегляне от парижкото споразумение. Мъск му става съветник.
2. Тръмп изпълнява политическата си програма и напуска парижкото споразумение. Мъск напуска обиден.
Моля?!
Това е просто подлярство.

Какво означава речта на френския президент? Климатолози от САЩ, елате във Франция, тя ще бъде ваша втора родина. - каза го!!!

Защо няма обективно отразяване?

Защо ни бомбардират с картинки и трагични и обидни послания и коментари?

Светлина в тунела? Изглежда, че има! Вижте това:
https://www.instagram.com/p/BU0f6VLgRGV/
Обръщението на Арни по повод изтеглянето на САЩ от Парижкото споразумение. Пълен булшит! Тръмп не ти казва, че ще замърсява, а че няма да позволи да се цапа повече и Америка да плаща за това!
Сега заповядайте коментарите:


Разцепиха го! Хора, които мислят като мен!

Отдавна съм се научил да чета коментарите, като източник на реална обратна връзка за новините.
Много често четем заглавия "Възмутително ...", "Скандал...", че някой е направил гаф или че се е изложил. В коментарите отдолу обаче разбираме, че заглавието е подвеждащо. Оказва се, че аудиторията на самата медия, която се опитва да ни пробута фалшиви новини не е съгласна с изводите, че нещо е гаф. Хората не са съгласни, че оттеглянето от парижкото споразумение е грешка или глупост.
Политиците и медиите трябва да научат, че е грешно да мислят хората за глупави.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 3945
  • Профил
Re: Доналд Тръмп и климата, лъжи и фейк нюз
« Отговор #1 -: Юни 06, 2017, 10:46:18 22:46 »
Цитат
Опасявам се, че има голяма вероятност да се окаже, че "глобалното затопляне" е било използвано за да пъдат сключени международни договори като парижкото споразумение, които осигуряват достъп до лостове за влияние.

Ако само се представим какво ще прави една организация кнтролирана от америанците и по-точно от демократите със стотици милиарди долари.
Дали няма да ги изразходва чрез фирми, които подкрепят американското и по-точно на демократите влияние в съответните държави? Китай и Индия са слабо зависими от САЩ. Даже са доста независими.
Какво ще стане ако контролирани от американци международни организации изхарчат там стотици милиарди?
Ако парите отидат към индустриалци, които контролират и медии?
Или пък към инвестиции в енергия с крайни собственици, които са политически ангажирани. Дали тези собственици няма да започнат да предпочитат хора, които харесват САЩ и приемат тяхната гледна точка по всички въпроси. Дори по въпроси, които видимо не ги касаят пряко.

Тръмп се оттегли от парижкото споразумение, спря парите, но ще се включва отново. Възможно е да се тълкува като спиране на кранчето за демократите. Кой оставя политическите си опоненти да се финансират с държавни пари? И то за цели, които са недоказани като глобалното затопляне, което всеки момент може да прераст

От "Глобалното затопляне всъщност е измислица" http://penkiller.com/index.php/topic,460.0.html

Вече се чудя къде да пускам новините за леда и климата, в политика или в наука...

Неактивен bdd

*
 • *****
 • 494
  • Профил
Re: Доналд Тръмп и климата, лъжи и фейк нюз
« Отговор #2 -: Юни 07, 2017, 08:57:57 08:57 »
Речта на Тръмп за глобалното затопляне свалила цената на нефта,очаква се САЩ вече да могат да добиват повече от нефта си.А нефта все още е мощен ресурс,който управлява икономиката на света ни.
https://money.bg/economics/rechta-na-tramp-za-klimata-namali-tsenata-na-petrola.html

А глобалното затопляне като следствие от голямото ползване на фосилни горива е предсказано преди около стотина години.Този проблем не е неизвестен.Конвекционалното течение Гълфстриим е причина в Англия да ходят на плаж,а на същия паралел по-на запад да се разхождат бели мечки.Една от теориите за резултатите от затоплянето е,че ще се промени течението и в резултат екваторът ще е най-горещ и сух,а полюсите ще започнат да трупат лед.

Системи като "ХААРП",:Сура" и забравих как се казваше още европейската такава система не са тайна.Още Никола Тесла е казал "Мога да променя времето".

За мен всичко,което се случва днес е начин за постигане на влияние и подсигуряване на икономика.Това не го прави само САЩ,а всички т.нар. велики сили.

Не разбирам от политика,но имам усещането,че нещо се случва в световен мащаб.Аз така и не разбрах какво се има предвид в израза "Нов световен ред",използван от предните американски президенти.Не знам какво се има предвид и в израза "Нов свят". САЩ,Русия,Китай.

Глобалното затопляне може да е предтекст за други цели.Дори за затоплянето има конспиративни теории.
Аз лично вярвам,че планетата ни се затопля и човекът има голям принос за това. Но на какво да вярваш в бъркотията от информация,коя е вярна и коя не е? Защо мигрантите идват масово в Европа и ако са бедни откъде имат парите да плащат за идването си тук?

Човек може да си прави теории за всичко според призмата на мирогледа си!
« Последна редакция: Юни 07, 2017, 09:38:56 09:38 от bdd »

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 3945
  • Профил
Re: Доналд Тръмп и климата, лъжи и фейк нюз
« Отговор #3 -: Юни 07, 2017, 10:39:23 10:39 »

Не разбирам от политика,но имам усещането,че нещо се случва в световен мащаб.Аз така и не разбрах какво се има предвид в израза "Нов световен ред",използван от предните американски президенти.Не знам какво се има предвид и в израза "Нов свят". САЩ,Русия,Китай.


Ако разгледаш темите в този раздел: Политика, а също и в този: Новини и този: Социални мрежи ще видиш, че съм пуснал няколко теми във връзка с информационното затъмнение. Неща като политиката на Катар и отношенията ни с албания, в които очевидно са започнали да посредничат европейски институции, остават напълно извън фокуса на отразяването. По някаква случайност тук-там някой споменава тези теми в друг контекст.
Албания и Катар са просто два примера от вероятно хиляди теми, които са по-важни от ухапаните от бясно куче, пиянските скандали, повръщащи абитуренти и прерязването на лентичка на нова пречиствателна станция. Външно политическите новини представляват гаври с кой кого хванал за ръка и отразяване на 30 секундни блиц надлъгвания.

Това може да е просто лоша конюнктура влошаваща качеството на услугата. Може обаче и да е заговор. Занимавал съм се с медии, отразяването на нормални неща обективно ставаше сензация. Едно интервю в което интервюиращият има гръбнак и интервюираният се излага или се самоизобличава. Всяко нещо, което покажеш 1:1 направо плаши. Влиза в морето здрав, излиза с "вирус", ама не е вирус, а бактерия...
Толкова да няма един журналист без обвързаности?!

То трябва и медия и финансиране. Някой трябва да отпусне пари на главния редактор да работи.

За климата и аз мисля, че трупането на лед по полюсите не е гаранция, че няма затопляне. Обаче е гаранция, че който разправя, че леда си отива и ще се наводним е лъжец.

Неактивен bdd

*
 • *****
 • 494
  • Профил
Re: Доналд Тръмп и климата, лъжи и фейк нюз
« Отговор #4 -: Юни 07, 2017, 09:32:49 21:32 »
Тръмп определено следва някакви цели.САЩ като че ли са пред колапс и правят всичко за да стабилизират някакви позиции,динамиката в действията,военни удари срещу легитимната власт на Сирия (летищата) са може би вид демонстрация към Русия.Дано да не сме свидетели на нова студена война,защото ако е така,значи сме на ръба на трета световна война и никой не знае кое ще я отприщи.Дано това да са само мои страхове,предизвикани от въображението ми!

Неактивен bdd

*
 • *****
 • 494
  • Профил
Re: Доналд Тръмп и климата, лъжи и фейк нюз
« Отговор #5 -: Юли 12, 2017, 07:05:55 19:05 »
Гледам сега новините по "Нова телевизия".Парче лед с големината на пловдивска област се е откъснало от Антарктида.Нещо нетипично било това.
Сега в южното полукълбо е зима.Тръмп да си говори....