Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4318
    • Профил
Катар
« -: Юни 06, 2017, 12:19:08 12:19 »
Катар

Колко от Вас знаеха, че Катар поддържа определени паравоенни терористични организации сражаващи се в Сирия и на други места? Аз не знаех.
Колко от Вас бяха чели, че Катар са приятели с Турция и Иран едновременно?

Въобще, имаше ли достъп обществото дори до една статия, която да обяснява видимите и известни геополитически връзки в близкия изток? Не мисля.
Тук вече проблема не е само на българските медии и българоезичният Интернет, а на световните медии. Оказва се, че не можем да разчитаме на тях.

Защо това е важно и как ни засяга?
- Защото събития и факти, които могат да предизвикат кризи и войни остават извън фокуса, даже извън погледа на медиите. Нула покритие.
Това ни засяга, защото обществата ни макар и все още не пряко въвлечени правят разходи за отбрана, хуманитарни операции и социални помощи.
Тези разходи можеха да бъдат направени за наши нужди.
Можеше също така да се подкрепи либерализма и тези пари въобще да не бъдат взимани от обществото, като бъде оставено то само да решава за какво да ги харчи.

Ние обаче сме държани в неведение.

Като изключим всякакъв конспиративизъм, то причината вероятно е в начина на финансиране на медиите. Рекламите изискват съдържание, което привлича и задържа максимално дълго максимално голяма аудитория.

Решението?
Може би обществени медии. Или медии финансирани от сдружения с идеална цел.

Допълнение 07.06.2017 г.: http://penkiller.com/index.php/topic,1718.0.html - Русия може би стояла зад изолацията на Катар... предизвикали това с хакерски атаки и фалшиви публикации... източник: CNN по информация от неназован източник от ФБР