Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3945
    • Профил
Тази публикация има за цел да покаже възможния прочит в смисъл, че протестите от 2013 г. бяха организирани, а не спонтанни.
Също така, обръщам внимание на избора на герои. Предполагаемите организатори са се спряли на представители на сексуалните малцинства и малолетни момичета.
Това ли са предпочитаните средства с които предполагаемите сценаристи и режисьори избират да формират общественото мнение в полза на целите си. Умишлено избирам допълнението "цели" вместо "кауза".

Пример за възможен диаметрално противоположен прочит.
Едни четат с умиление протестърската сценка.
Други виждат кого ни изтикват напред във фокуса на вниманието.
Демократи, протестъри, гейове. Не може хора с такъв вкус към персонажите да управляват света! Гей полицай и 15 годишна потомствена протестърка "виждана по какви ли не протести..."?!
Статията е абсолютно изобличаваща. Възхищавам се на журналисти, които са в състояние да поднесат така неукоримо информацията за нечия нечистоплътност. Или нечистотията е такава, че просто се вижда и в захаросана протест-гей историйка?

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/06/13/vancho-i-desi-edin-vs-drug-na-protesta-zaedno-na-praida.344158

Цитат
Ванчо и Деси – Един vs. друг на протеста, заедно на прайда!
16:00   
13.06.17
Полицаят от култовата снимка признал, че е гей, разказва негов познат
Помните ли онази снимка от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски? Полицай срещу протестърка. Тя плаче, той - застинал срещу нея, на фона на хвърчащи палки и щитове.
Тази снимка, която обиколи първите страници у нас и в чужбина и стана повод за въпроси дали двамата от нея са гаджета, брат и сестра и т.н, днес се повтаря.
Но не на протеста, а… на прайда. Ванчо вече не е полицай и публично е обявил, че е хомосексуалист, а Деси не плаче. Двамата вече са приятели.
Историята разказва техен общ познат, Георги Драганов, в сайта voinaimir.info.
Той също е част от ранобудните студенти, които на 12 ноември 2013 година са пред парламента и се опитват да блокират вътре депутатите от тогавашния парламент. След няколко опита да преградят пътя им и силово изтласкване от страна на полицията, Георги си спомня, че е видял 15-годишната тогава Деси.

"Деси я бях виждал многократно покрай какви ли не протести, познавах и баща й. Сред целия хаос на протеста, сред всички понесени удари, пред очертаващия се неуспех на протеста и нагло изсулващите се депутати, тя се разплака. Разплака се от безсилие, от болка, от гняв. Наблюдавах я и напълно я разбирах, защото самият аз изпитвах същите чувства. И точно тогава видях сред кордона полицаи един приятел – Ванчо, по паспорт Иван", пише авторът.
След това разказва, че се запознават с Ванчо през 2010 във Facebook, чрез студент на мъжа на негова учителка от гимназията.
"Запознахме се, пихме бира, ходихме на пънк и джаз концерти, говорихме си за култура, изкуство, философия, яко спорихме по какви ли не теми. Човек образован, грамотен, начетен. Един път го питам: "Какво работиш ти бре?" На петата бира той ми казва: "Ми полицай съм". Сметнах това за много смешна шега – та аз умен полицай с такъв вкус за музика не съм виждал", спомня си Георги Драганов.
По-късно го засича на един от първите студентските протести през 2012 година. В униформа, с каска… Георги разказва и че Ванчо подкрепял протестите, но изпълнявал полицейския си дълг. Затова обаче често бил критикуван от приятелите си.
"Никога не е бил женствен, макар години по-късно да призна, че е хомосексуален", спомня си още Георги и продължава: "Та, от всички онези полицаи, които само секунди по-рано ни биеха най-невъзмутимо, Деси, по някаква космическа случайност, попадна на Ванчо. Деси просто го хвана и започна да излива мъката си. И Иван, при цялото това крещене, грубости и насилие й каза простичко: "Моето момиче, всичко ще се оправи!". Именно този момент бе и заснет на снимката, която обиколи света и дори бе част от филма "The Giver" (Пазителят) с Мерил Стрийп".
Скоро след това полицаят Иван напуснал и МВР, и България. Изкарал няколко години в Кипър, а след като се върнал и започнал друга работа тук.
"Две години след онзи декември той и Деси се запознаха съвсем официално, станаха вече приятели и оттогава се виждат редовно.
Така стана и на Гей Прайда, който се проведе на 10 юни. Бях там, когато се срещнаха и позираха за тази снимка. На нея вече и двамата не са сериозни или тъжни, а са щастливи и усмихнати.
И Иван й каза: "Видя ли, казах ти, че всичко ще бъде наред!", завършва Георги тази невероятна история.