Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 514
  • Профил
Re: Съединител Exedy - Daikin Clutch
« Отговор #30 -: Юли 03, 2017, 07:10:10 19:10 »
Няма как компресора да пръсне двигателя,буста не е проблем да се контролира.
Както и да е.Мотора остава атмосферен.
Иначе за изпускателната система мога сериозно да се замисля и на есен,когато колата ми не се използва ежедневно,бих направил промени.Не ме интересува звука,само добро очистване и колкото по-тихо,толкова по-добре.
Ти си много по-наясно с аритметиките за гърнетата,една твоя авторска тема за пресмятане на изпускателната система би била полезна за всеки,защото и без друго няма много светлина по въпроса.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4034
  • Профил
Re: Съединител Exedy - Daikin Clutch
« Отговор #31 -: Юли 03, 2017, 11:13:14 23:13 »
Там е работата, че точна формула няма.
Човек трябва да има обща култура, образование, знания, въображение и топки за да нарисува нещо, после да го преправи 100 пъти докато му хареса, да го сметне, да го начертае и да го изработи или поръча.
Аз до сега достатъчно много от тези качества на куп съм виждал само у професионалисти.

Тоест, дори да се напъна и да изплюя всичко, което знам за изпускатлните системи, никой няма да го прочете, камоли да се напъва да го разбере. Единственото, което ще стане, е че ще мине някой сърфиращ майстор и ще си обогати общата култура. Не е това целта на форума ми обаче!
Изпускателните системи са много, много по-прости отколкото се предполага, независимо от това са достатъчно сложни за да са напълно недостъпни за мързеливци или неграмотници.

Например, основното нещо, което трябва да знаеш, е че в изпускателната система едновременно тече флуид и се генерират и движат вълни, тоест физически се пренася информация за налягането някъде, като налягането на друго място се променя непрекъснато.
Какво бихме искали да става в двата края на системата? - Колебанията в налягането от страната на двигателя да бъдат най-големи и в синхрон със събитията на изпускане, като максимума на налягането не превишава максимума в първична тръба отворена към атмосферата. От страната на изхода пък бихме искали налягането и потока да бъдат възможно най-равномерни.
Как да го постигнем?
Като си отбележиш, че тук казах твърде - твърде много неща, които на други места на български, че и на английски ги няма написани. Тоест, някой полу-про може да му се поотворят очите.

Когато кажеш ще ти измислим изпускателна система, която да ти засили двигателя! Всъщност 2.0 на Астра трябва да е доста мощно...

Неактивен bdd

*
 • *******
 • 514
  • Профил
Re: Съединител Exedy - Daikin Clutch
« Отговор #32 -: Юли 04, 2017, 08:37:57 08:37 »
2.0 на Астра не е зле,но като се натовари багажника,поомалява.В момента след 4000об/мин върви по-добре от заводско.За да не ти размивам темата,нека да коментираме Астрата тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1377.0.html