Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4989
    • Профил
Wiki Leaks разкриха, че ЦРУ хаква Интернет рутерите ни (+PDF списък)
Списък: http://penkiller.com/index.php?action=dlattach;topic=1727.0;attach=12837

Wi-Fi рутерът ви е обект на интерес от страна на хакерите от ЦРУ. Това разкриха от WikiLeaks, които обясняват как шпионите на САЩ ни следят във виртуалното пространство.

ЦРУ използва уязвимости в рутери на популярни производители като D-Link и Linksys. Шпионските ботове подменят фърмуера и следят трафика през мрежата.

Пенкилер припомня, че миналата година имаше серия от масови проблеми с рутери, които бяха хакнати и не работеха коректно. Основните оплаквания тогава бяха, че скоростта падна наполовина... Случаите бяха особено чести в оборудването на американски граждани живеещи извън САЩ.

"Няма никаква следа, че рутера Ви е хакнат - вие сте в интернет както обикновено", обясни Матю Хики, основател на анализаторската компания Hacker House.

Според изтеклите документи ЦРУ използва инструмента Claymore, който сканира мрежи в търсене на уязвимости. Най-добре работят два бота с кодовите названия Tomato и Surfside. Tomato краде конкретно административни пароли, а Surfside все още е забулен в тайна. Експлойта вероятно е на протокола UPNP, който е опасен по мнение на специалисти.

Източник на новината:
http://hicomm.bg/kratki-novini/wikileaks-razkriva-kolko-lesno-e-cru-da-hakne-rutera-vi.html

Прикачаме и ПДФ със списък на уязвимите устройства.