Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4922
    • Профил
Тази година активността на данъчните и митниците надминава всички очаквания!

Отдавна чакам! Още да разкриват!
Имало е години в които всеки ден ме тровят на различно място!
По едно време минах на бира и вино. Открих, че първия ден изпивам виното от бара, което е истинско и на следващия вече ми сервират менте.
В едно заведение двама приятели си поръчаха 4-5 различни уискита по 50 грама, дегустираха ги всичките и всичко беше менте!
Да не казвам кое е заведението, защото вече съм ги "хвалил" да не решат, че съм нещо тенденциозен.

Егати морето, егати чудото! Топят ни във фекални води, поят ни с фалшив алкохол и ни хранят с развалена храна! Хотелите не струват, отношението е гадно! По плажа чадъри за 50 лева и мутри.

Не може нищо да се прави с груба селска простотия и използвачество. Пазарът си знае работата, накрая ще дойде този, който може да обслужва, честен е и качеството му отговаря на цените. Ако трябва сегашните да фалират, значи те ще фалират. Жалко само за годините наливане на отрова и то основно на млади хора!

Знаете ли каква е една от основните причини заведения с голяма надценка да предлагат ментета, което на пръв поглед е нелогично? Често хората обсъждат, че при 5-кратна надценка, дали суровината ще бъде 1 или 2 лева не е от значение. Защо тогава собствениците на заведения продължават да продават ментета?
Ментето и метила пристрастяват. Особено зле се отразява това на женският организъм и по-лошо, на женската психика!
Отровеният с менте клиент е по-вероятно да се върне отново, да стои по-дълго и така да стане редовен клиент. Невероятно, но факт! Ментето предизвиква по-силни усещания подобни на силна преумора, това оставя усещане за преживяване на значими събития и изпитания. Това е известно на собственици на нощни заведения. Също така, силната музика, светлините, многото хора и атмосферата ни пречат да се концентрираме върху вкусовите си сетива и да усетим, че в чашата ни има нещо много по-долно от хубаво питие. (N.B.) да потърся източниците, които съм чел преди време! Ако Вие сте наш читател, потърсете ги и се регистрирайте за да споделите с нас!

Винаги съм се чудил много, когато някой твърди, че пиенето е напълно ОК в заведение в което могат да те отровят и с едно малко!? Наистина много странно. Случвало ни се е да ни отровят няколко човека едновременно, но след това хора, които ходят някъде редовно твърдят, че никога не им се е случвало и алкохола е напълно нормален.
Редно е да се запитаме, дали тези хора изобщо осъзнават какво им се случва или просто са големи лъжци. За трети вариант не се сещам.
Нещо друго много странно, е че хората ходят на места за които се знае, че алкохола е менте.

Отделно в повечето заведения се пласират наркотици и има проститутки или могат да се поръчат.

* * *

Масовият по черноморето алкохолът е фалшив. При проверките са намерени "уиски" с много по-нисък алкохолен градус и "водка" менте.  Според пробите "уискито" масово е 20 градуса вместо 43, колкото е минимума за да може напитката да се нарича по този начин.

"Водката" пък обратно, намереното в бутилките от водка е с по-висок градус дори от максимума според руските стандарти от 56 градуса.

Митниците, Комисията за защита на потребителите и здравното министерство и са взели над 20 проби с които са отчели съдържъние на алкохол от над 60 градуса.

Експерти и производители на алкохолни напитки са на мнение, че това са категорични доказателства, че предлаганите по заведенията напитки масово са фалшиви.

"Всяка една напитка трябва да се произвежда по утвърден стандарт. Алкохолното съдържание трябва да е в точно определени количества и дори най-малкото отклонение може да говори за домашно или гаражно производство", обясняват пред "Монитор" големи производители на спиртни напитки.
бел. ред.: потвърждавам, разговарял съм с технолози от винпроми, алкохола произведен в лицензиран завод, първо е винаги един и същ и второ никога няма метилов алкохол. Имат си специални филтри, които премахват вредните и опасни съставки и правят напитката годна и безопасна за масова употреба.

Агенция "митници" и МВР най-после започнаха масирана акциа по проверки на алкохола по морските курорти. Освен масовите фрапиращи случаи на предлагане на алкохол менте, установени са и градовете от които идват ментетата.

Велико Търново и околните села, където няколко гаража и изоставени цехове са превърнати в импровизирани фабрики за алкохол зарежда Варна и региона. Бургас, където са най-посещаваните български курорти, пък черпи запаси от Пловдив, Стара Загора и Пазарджик. Района на Шабла пък се зарежда с доставки от Шумен. За всяко едно направление си имало отговорник.

Така само преди няколко дни служители на мобилна група към Агенция "Митници" ударили склад с близо 4 тона нелегален алкохол в складово помещение в индустриалната зона на Плевен. Пиячката била приготвена за дистрибуция по морето. Екипите открили готова продукция от близо 2 тона разпределена в пластмасови туби.

Преобладавали ментетата на ракия и на вино. Собственикът на склада не е представил документи за произход и платен акциз, както и документи, удостоверяващи, че стоката е освободена за потребление.

В Лом също било засечено голямо количества фалшив алкохол, който трябвало до седмица да се озове по черноморските ни курорти. Куриозното в случая е, че собственикът на спиртните напитки пуснал обява в интернет, че продава ракия. Така бил разбит и складът му в района на Белоградчик.

В близост до Бургас пък бил ударен малък склад, в който били прибрани за съхранение над 5 тона уиски и водка. Те трябвало да подсигурят потреблението на алкохол за Слънчев бряг и Несебър. Там имало и голямо количество етилов алкохол, който служел за основа на повечето ментета. В него се добавяли единствено оцветители и ароматизатори, за да се получи копие на желаната спиртна напитка.

По публикацията работи: Боряна Павлова

Прочети още на: http://www.dnes.bg/stranata/2017/06/19/alkoholyt-po-moreto-uiski-s-voda-vodkata-60-gradusa.344713