Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4033
    • Профил
Универсалния базов доход е циркулираща идея, която намира различни поддръжници. Например в лицето на финландското правителство, Елън Мъск и Марк Цукерберг.

Както писах например тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1709.0.html ефекта от УБД ще бъде разрушителен за обществата които го въведат.

Нещо, което подчертава абсурдността на такива социални "придобивки" е графиката на бедността в света.
Според тази графика публикувана в профила на Бил Гейтс във Фейсбук, макар населението на света да се е увеличило седем кратно от началото на 20-ти век насам, броят на бедните като абсолютно число е намалял почти наполовина.

Тенденцията е за прогресиращо изчезване на бедността, което личи и от графиката.

Лъжа е че това е мярка за борба с бедността. Очевидно, мерките за борба с бедността, които доказано работят са технологиите, знанието и в крайна сметка труда положен в светлината на първите две.
Очевидно не споделянето на пари и блага, които накараха Африка* да гладува, а споделянето на знания и култура водят до изчезване на бедността!
*смята се, че Африка е престанала да се самозадоволява с храна благодарение на развращаващите помощи от храна от САЩ, които са накарали малокултурните общества на този континент да изоставят производството на храна.

Сега водещи бизнесмени и общественици от САЩ искат да пренесат този светъл опит и резултатите му в Европа и САЩ. Браво!

Универсалният базов доход ще значи, че сме постигнали вече всичко. Осигурили сме съществуването на вида си и просто бо-мързеливите, тъпите и некадърните няма за какво да работят.
Това е продължение на 6 или 5 часовия работен ден.
"Имаме достатъчно добавена стойност и нямаме за какво да се борим."
- Така ли, кои сте Вие?
- 300 милиона застаряващи бели от едната страна на океана и още толкова от другата, които им се връзват на акъла...
Тоест, няма и 10% от населението на планетата. Достатъчно малко за да успее популацията на останалите 90% от човечеството да ни замести.

Не може да се предлагат решения на несъществуващи проблеми. Или ако това става трябва да си задаваме въпроса какво всъщност целят тези хора.