Общество, Право и Политика > Правен Раздел

Отвсякъде атаки срещу законността и институциите

(1/1)

Toshko:
За един месец нещо много се събра. Вече три сериозни посегателства над основни институти на правото през медиите.

Първо Киров беше пуснат без осигуряване на сериозен контрапункт да се оплаква от института на предсрочно освобождаване;
След това наблюдавахме втори изблик на Ивайло Пенчев против КФН по повод на проверка;
Накрая Валя Ахчиева, която е завършила право, нападна пълномощниците, че не носели отговорност, както и собствениците на фирми в унисон с мракобесните инициативи за промени в законодателството.
В медийното пространство няма сериозно и авторитетно присъствие на специалисти по право, които да отстояват институтите на правото и принципите на законността.

Нито съм адвокат на наглите, нито КФН ми е много мила, нито харесвам или имам клиенти дедесари или оставили работниците си без заплати и осигуряване.

Как така редът и законът не могат да се представляват в общественото медийно пространство?

Защо няма кой да каже, че не правото е виновно, а тези които го прилагат. И че институциите не са едно и също със служителите им. Дори президентството и президента не са едно и също с изпълняващият длъжността.

Това са проблеми и въпроси, които се решават преди всичко с морал и възпитание, а не с рушене на законите, правото и институциите.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия