Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3945
    • Профил
Не на носталгията по комунизма!
« -: Юни 22, 2017, 08:40:13 08:40 »
От Фейсбук по повод носталгични настроения за комунизма:

Омръзна ми от глупостите Ви за комунизма!

Днес сигурно поне десет приятели и познати са споделили различни носталгични кретенизми за това, колко било хубаво при комунизма.
Тая чума още ни мори, не сме общество, а тиня, мъже няма, а олигофрени с които не можеш да се разбереш за елементарни неща!
 
Комунизма е управляван от изучени по царско време! - затова Ви се струва, че всичко е било мъдро, човешко и премерено! Естествено в началото са ни убивали инструкторите на Сталин под предлог, че гонят фашисти за престъпленията им през войната, а в края ни нагази мутро-перестройката по московско-олигархичния образец. И понеже сме няма и една губерния пробваха да създадат монотеистичен олигархичен модел с двуполюсен силов сектор. Нещо като ВИС - демократи, а СИК - републиканци.

Комунизма освен това беше млизгав, олюпен, мухлясал и боклучив!
Беден, скъсан и мизерен!
Дори богатите комунисти живееха по-лошо от сегашните бедни!
Днешната продължителност на живота е значително по-дълга от тази през 80-те!

Обаче това, което наистина ни съсипа не са нито мутрите, нито червените бизнесмени, а артистите и културните дейци, те ни закопаха! Като почна модата да се пропагандира боклучавост и убитащина, простотия и недъгавост, то не беше клуб НЛО, то не беше КуКу, Улицата, Комиците, Софиянци в повече, само неграмотни, недъгави, фъфлещи, плюещи, крадливи, ебливи, гнусни, мръсни, болни... с това ни заливат и с това ни съсипват! Сега Иво Сиромахов бълва книги пълни с тиня, с мръсни влакове с развратни прости селяни с ракия и сланина! Даже Митко Пайнера го слагам доста по-назад в списъка, защото човека възпроизвежда латино идилия в клиповете и песните. Чалгата можеше да бъде нашето латино в общество чиито кумири се обличат с костюм, мият си колата веднъж месечно, бръснат, перат се и въобще изповядват телесна и духовна хигиена!
Цялата ни култура е крадена или взаимствана, филмите са по сценарии на по-стари чужди филми, песните са кавъри, стила, групите, всичко е менте! - доказателството: цялата култура изпадна в колапс след 90-та, нямаше нови песни 20 години! Да, Милена, Георги Минчев, Васко Кръпката и още един-двама извадиха по албум и половина с по 3-4 запомнящи се песни. Всички около 90-та, защото хора като Тончо Русев още им се връзваха да им пишат текст и музика без пари, както бяха свикнали!
Може ли един творец и музикант да стои просто така без да композира, без да си дрънка на китара или на пиано?! - Може, ако не е нито творец, нито музикант, а комунистически храненик и изпълнител!
И то каква Милена и какъв Васко - лигльо, синя бабичка и подлога на жена си! Изпопродруса се и се пропи едно цяло поколение под тяхното ръководство, кумири за подражание, менте пияници и наркомани! - същите като западните си колеги, чай в шише от уиски и невчесана коса ама мита с шампоан! Абсолютни търгаши, на тяхното си мизерно и некадърно ниво!

Отиваш на Витоша и там е пусто, няма кой да диша тоя въздух и да мирише тези аромати! Само чужденци! Отиваш на бийч бара и не можеш да си намериш място! Защото тези, които се правят на блъснати от кола болни шимпанзета по телевизията не Ви спомеванат нищо за Витоша и Вие я забравяте!

Предлагам на всички, които милеят за комунизма да прочетат по една съвременна книга, но не на Сиромахов, да прочетат няколко статии, но не в новоизлюпено политическо сайтче, а в световна медия, да се разходят на Витоша, да посетят провинцията на европейска държава, да пият по една европейска бира, но не на крак и да обядват в австрийска кръчма.
Нормалната реакция би трябвало да бъде да намразят всички лъжци и измамници, които им пълнят главата с гадости и ги карат да живеят в духовна и материална мизерия!

Неактивен bdd

*
  • *****
  • 494
    • Профил
Re: Не на носталгията по комунизма!
« Отговор #1 -: Юли 10, 2017, 10:00:01 10:00 »
Тези,които милеят за комунизма,предполагам милеят за усещането,че тогава ежедневието е било по-спокойно,усещането,че живота на човек едва ли не е осигурен стабилно и за в бъдеще.Евтини почивки по за две седмици с карта от предприятието.Идва милиционера в сладкарницата,проверява ти паспорта,в който пишеше къде и имената на другите в семейството ти,както и работата ако си спомням правилно,и като види че си безработен те хваща за ушите и те предава на други власти,които ти намират работа.Набиваха ни в главите колко трудолюбив е българският народ и едновременно с това имаше лозунг "Учи,за да не работиш".Хахаха... Смисъла на лозунга беше да не работиш физически тежката работа,в ТКЗС или другаде,където не се иска висока квалификация.

В България всъщност никога не е имало комунизъм,а социализъм и през онези 45 години държавата е стигала до фалит два или три пъти,но нали бяхме под опеката на СССР,същия е давал заеми на България.
Но за хората това беше неизвестно и сравнено със сега,е нормално да има носталгия по осигурения по-спокоен живот,когато спомням си,не беше особен проблем да спиш на отключена врата,нещо немислимо сега.
Който милее за това минало,явно не е наясно с много реалности на това време.Милеенето не е за комунизма,а за спокойствието.Сега не е така,и проблемът ни като общество е,че както беше в един виц "В ада българският казан не се пази от дявол,ако някой опита да излезе от казана,друг го дърпа надолу".Щом не съм аз,защо да е друг?Винаги е било така.