Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Не пушете марихуана, убива!
« -: Юни 23, 2017, 07:45:16 07:45 »
Не пушете марихуана, убива!

Марихуаната е изключително вреден боклук!
Не ставайте жертва на маркетинга на пласьорите!
Три основни вида хора я възхваляват:
1. Пласьорите;
2. Наркоманите; и
3. Хора без индивидуалност желаещи да се направят на интересни.
Това с конопа за ризи, суровината за корабни въжета и лечебните свойства са пълни глупости!
Марихуаната действа изключително вредно върху ендотела, това е цялата вътрешна повърхност на кръвоносните Ви съдове. Марихуаната е мощно съдосъкращаващо, предизвиква некроза на мозъка, защото влошава кръвоснабдяването. Вие сте жена и си мислите, че проблемите с оросяването засягат само мъжката полова функция?!
- Лъжете се уважаема! И двата пола се нуждаят от добро кръвообращение за да проведат пълноценен полов акт!
Марихуаната е причина № 1 за инфаркт на миокарда при млади хора без хемодинамични смущения на коронарните съдове - отново се дължи на мощното й съдосъкращаващо действие!
Отново съдосъкращаващото й действие влошава кръвообращението през белия дроб и вреди на сърцето и механично.
Марихуаната е първата и най-лесна стъпка за навлизане в света на наркотиците.
Напушените са отблъскващи, неадекватни, жалки и смърдят!
Мога да позная напушляк от 100 метра по положението на тялото и дори с вързани очи по говора и смеха!

И още нещо, защо някакви наркомани се опитват да ни пълнят главите с глупости, че марихуаната се използвала за текстил, корабни въжета и лечение при положение, че те я пушат и се друсат с нея?! Какво ни интересува, те искат да я пушат, не да носят конопени ризи?! - Нищо!  Просто въвеждат името на наркотика в обръщение за да свикнем с него и в крайна сметка да го легализират, да се друсат и да рушат и покваряват обществото!

Внимание: освен това, НЕ Е ВЯРНО, че не се отглежда коноп като техническа култура!!! Всеки от нас е виждал калчищата, които използват водопроводчиците, нали, те са от коноп! Тоест любителите на козчето си служат с лъжи!

Спомням си една поредица от статии, когато бях може би 9-10-ти клас, бяха за леките наркотици, тогава си казах, че явно пласьорите планират пазарна инвазия... оказах се прав! Със същото започна бума на недвижимите имоти, е добре не същото, но много подобно, сега има стотици хиляди руснаци и англичани собственици на имоти на цени като на лазурния бряг до които води каруцарски път, но това са други теми... Не се оставяйте да Ви заблуждават! Вие сте читатели на Любословие, под достойнството Ви е да Ви водят за носа!

Това са просто мръсници и няма по-точна дума!

София, 23-ти юни 2014-та година, за Любословие зам. главния редактор Тодор Борисов

п.п. за пореден път се натъкнах на бабините деветини за марихуаната и вместо да влизам в безсмислен спор с любителите на козчето, реших да запозная читателите ни с това, което знам по въпроса.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Re: Не пушете марихуана, убива!
« Отговор #1 -: Юни 23, 2017, 07:46:49 07:46 »
Продължение на темата с мнение на психиатър:

"По въпроса с наличието или липсата на риск от отключване на шизофрения при употреба на канабисови продукти, в т.ч. марихуана, ще цитирам два източника: 1) проф. Игор Куценок, бивш началник на престижен и важен клон на ООН, психиатър и нарколог, който обобщи резултати от метаанализи в свой коментар от днес, че канабисовата употреба е рисков фактор за по-ранно отключване на шизофрения при генетично предразположени лица; 2) най-престижният френски учебник по психиатрия, Guelfi, издание от 2017 г. казва, че според някои изследвания половината от пациентите с психотично разстройство, свързано с употреба на канабис ("фармакопсихоза"), са получили диагноза "шизофрения" в следващите 10 години."

Освен това марихуаната предизвиква инфаркт и инсулт и уврежда ЦНС!
Re: Не пушете марихуана, убива!
« Отговор #2 -: Август 01, 2017, 11:28:44 11:28 »
За съжаление съм от поколенията, за които употребата на всякакви опиати и психо активни вещества е нещо съвсем нормално. Ако изхождам от примерите около себе си, съвсем честно мога да кажа че познатите ми, които пушат трева често, са по-читави от тези, които се напиват често. С напушен може да се говори нормално въпреки лисичата физиономия ;D, докато с пиян е мисията невъзможна. В общия случай напушалките май са по-сериозни, имат по-сериозна работа и са по-образовани от пиянките. Повече пушилисти имат семейства и деца и живеят самостоятелно, докато повечето алкохолета наскоро не са имали дори гадже (говорим за момчета прехвърлили 30-така) и живеят още с мама и тате.  Абсолютно "зелените" имат много по-интресен вкус за музика филми и изкуство, и изобщо имат някакви интереси, докато дестилатите гледат да запият от обяд като са почивка, без особено да им дреме къде и с кого са. Видимо пиячите са в по-лошо здравословно състояние, по-малко се грижат за външния си вид и хигиената си, и по-често остават без пари. И си залагам главата че пиячите са много по-ненормални от пушачите, не знам дали алкохола е причината, а повредената психика следствието, или обратно, но факт че каквито простотии съм видял и чул от пияни, не съм си и представял, че са възможни. Това цялото е на база наблюдения на връстниците ми от квартала, говорим за десетки ако не и стотици примери.
Не оправдавам нито едно от двете, напротив, най-добре човек изобщо да не пипа такива боклуци като наркотици, алкохол, цигари, тежка фармацевтика, защото рано или късно употребата им ПЕРМАНЕТНО повлиява на организма и психиката, а с времето отказването става все по-трудно към невъзможно.
Re: Не пушете марихуана, убива!
« Отговор #3 -: Август 02, 2017, 10:45:06 22:45 »
Накратко казано това си е наркотично вещество, което като всички останали такива буквално изпържва мозъка.
Доказано е че унищожава краткосрочната памет (лично съм го виждал и виждам ежедневно)
Доказано е че ползващите го развиват зависимост към нея. Много ме радват като кажат, '' не ми пречи мога да я спра когато си поискам''
Че е билка, факт е, има не един или два случая на излекувани от рак с вещество извлечено от растението.
Тези дето го взимат всеки ден по няколко пъти от какво ли са болни ???

Има медицински такива които обаче са
1.специални сортове ,ГМО разбира се като всички марихуани
2.гледат се със специални препарати под строг контрол и се проверяват при изкупуването
3.предписват се от лекар ,като сорт , количество и време на ползване.

Иначе растението като такова е уникално От него може да се прави от хартия през текстил и строителни мат. , лекарства... та до био гориво. Това също е доказано .То за това е забранено за гледане почти на всякъде. Тука говорим за корпоративни световни интереси за стотици милярди  и трилиони долари. Няма как да пуснат фъндък на нещо такова. Това е истинската причина ,а не че някой го пушат- дреме им нали точно наркотиците пълнят черните каси на правителствата.
Едно време е САЩ (~1800 г ) ако си фермер и не отглеждаш марихуана покрай царевицата ,житото и картофите си глобяван с 20 долара който за тогава са били много пари.
И тогава поради това че са били естествени (а не ГМО) са давали по малко цвят но са били с по- голяма "листна маса"

В заключение:
Хубаво растение с неточно приложение - нормално за човешката раса

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 6659
  • Профил
Re: Не пушете марихуана, убива!
« Отговор #4 -: Август 08, 2017, 04:15:05 04:15 »
Марихуаната е била легализирана в Колорадо, което довело до голям ръст на арестите свързани с притежаване на марихуана.
Новина и анализ: https://www.usatoday.com/story/opinion/2017/08/07/marijuana-devastated-colorado-dont-legalize-nationally-jeff-hunt-column/536010001/
Станало е Чалга Денонощно!
Инциденти, престъпления, катастрофи, посещения в спешните отделения, напушени ученици, болести и злоупотреби.
Re: Не пушете марихуана, убива!
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2021, 11:40:43 11:40 »
Конопа не е марихуана . Ризи и въжета не се правят от марихуана , наркотика е специална селекция сортове с високо съдържание на канабиоди . Тоя коноп във текстила и въжетата не е същото .