Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4034
  • Профил
Накладки ЕБЦ Йелоу - EBC Yellow Stuff brake pads
« -: Юли 05, 2017, 07:26:18 19:26 »
Накладки ЕБЦ Йелоу - EBC Yellow Stuff brake pads for Forg Mustang 05-10 4.6 V8 GT S197, за Форд Мустанг S197 ГТ 4.6

Пристигнаха, купих ги от Хеед-91, сайт: http://www.ebcbrakes.bg/index.php
Цената при поръчка през Интернет от сайта на ЕБЦ/Хеед е 278 лева. Предлагат и доставка в страната.
Поръчах ги миналата сряда, което означава, че пристигнаха за точно 5 работни дни. По принцип доставката е за 7 работни дни, може би ако бях изчакал да ми ги пуснат по куриер.
На мен не ми се чакаше и се разходих да си ги взема.
Цената от e-bay е 130.80 паунда без доставка, което са 291,58 лева по днешния курс без доставката от Англия. От щатите не съм обмислял, защото има доставка, мито и ДДС. Сега правя справка от щатите... Дори да вземем най-ниската цена от 85 долара (просто днес има разпродажба, нормалната цена е 100-120$) с доставката, митото и ДДС-то цената става 306 лева и със сигурност се чака повече.

Важно е да се знае, че у нас има вносител с толкова добри цени!
Тези неща винаги трябва да се проверяват. По този начин си купих и съединител от сайт от щатите за 250 долара при цена в е-бей 380.
Кони в България също е по-евтино от е-бей.
Амсойл в България също е на същата или по-добра цена като от Интернет, дори от Европа, като го има налично веднага и не чакаш. Първо с един приятел поръчвахме отвън, след това намерихме българския вносител и вече вземаме само от тях.
Затова, проверявайте.

Отново оригиналните упътвания са много интересни и ги качвам скенирани:
->Какво има в кутията + упътване за монтаж и безопасност на английски и руски
->Самата кутия и надписите по нея, има много интересна информация

Последния файл, който е едната листовка съдържа също изключително интересна информация. Например, че след няколко хиляди километра диск монтиран върху неравна главина развива т.н. ниски петна и се появяват вибрации, защото точки от него се изпосват неравномерно. Това е феномен различен от измятането.

Тези накладки би трябвало да са най-добрите, които парите могат да купят.
Спират много добре още при студени спирачки и продължават да спират много добре и с топли.
Според маркенинга и рекламата на EBC, жълтите им накладки са единствените от вторичния пазар, които са по-добри от фабрично слаганите на германски спортни и луксозни автомобили от най-висок клас. Тоест, жълтото ЕБЦ е по-добро от фабричните накладки на Мерцедес, АМГ, Ауди и Порше... Защо не, ще ги пробвам и ще кажа!

Сменям накладки "Вагнер" на една година и 5-6.000 километра, първо, защото се запалиха няколко пъти и второ, защото са високи 54.2мм, докато ЕБЦ и останалите нормални марки са високи 56мм. За този Вагнер ми взеха ужасно много пари, примерно 200 лева, но бяха единствените налични у нас, а не ми се чакаше да поръчвам.
Дисковете са нови Райбестос най-високото им ниво и са сложени заедно с вагнера.
Сайт на дисковете: http://www.raysbestbrakes.com/raybestos_rotors.php
Ето го модела на дисковете R300: http://www.raysbestbrakes.com/category.php?cat_link=30
Купих ги преди доста повече време за 85 долара на бройка от Рокауто: http://www.rockauto.com - доста са ме ядосвали, но с последната поръчка на комплект съединител, главина и други дреболии много се отсрамиха: http://penkiller.com/index.php/topic,1725.0.html

Пускам тази и предишната тема за съединителя, защото само в елементарните листовки към самите резервни части се съдържа толкова много информация, колкото няма по всички форуми и теми, които човек може да изчете. Повечето майстори също и понятие си нямат от тази информация. Това е много тъжно и трябва да се промени! Смятам, че ако споделям полезна информация и тя достигне до повече хора, това ще вдигне общото ниво и в крайна сметка всички и в частнот и аз ще живеем по-добре!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4034
  • Профил
Re: Накладки ЕБЦ Йелоу - EBC Yellow Stuff brake pads
« Отговор #1 -: Юли 06, 2017, 06:20:27 18:20 »
Вече са монтирани.
Престъргахме дисковете както изисква упътването "машинно обработени". В упътването за допълнително пояснение са използвали английски монтьорски жаргонен термин "turned", което буквално преведено означава дисковете да бъдат "завъртяни" на металообработваща машина.
Тема за самото престъргване с видео: http://penkiller.com/index.php/topic,1754.0.html

Действително ЕБЦ са по-широки с 2мм от Вагнер. Самия Вагнер (Wagner) да го похваля, че освен всичко останало се запали два пъти буквално от няма нищо. Да не говорим, че съм го плащал на буквално баснословна цена. Не го правете! Не си купувайте накладки Вагнер в никакъв случай! Това за което платих 200 лева в щатите е 15 долара!
с вагнера педала омеква буквално още преди да е завършило първото по-рязко спиране. Говоря за спиране от 160 например, не за някакви екстремни скорости. Освен всичко, не спират, нито топли, нито студени. Спирането изисква голямо натискане на педала с неприятно голямо услилие. За 159 дори КАТ не глобява!
Това са 320 мм дискове със накладки с феродото с размери 150х49 мм, извинете!!! Колата тежи 1.55 тона, не е товарен бус и с Вагнер просто  а не спира! Както е, не е това темата!

Дато да работят добре EBC-тата и да нямам проблеми. Би трябвало да спират и на студено и на топло и да издържат много. Карам нормално, така че не битрябвало да имат различен живот от оригинални накладки.

Това, което се убеждавам, е че трябва да се слагат или оригинални части или наистина качествени и хубави заместители.

При смяната водачите и маншоните на буталата са смазани със синтетична паста за спирачни цилиндри. Ушите на накладките са смазани с оригиналната грес от комплекта на накладките, която се оказа медна, поне на вид обикновена.
Тема за комплекта ми специални смазки за спирачки и други: Смазки, греси, уплътнения, Вюрт, Виктор Рийнц и ЦРЦ

Re: Накладки ЕБЦ Йелоу - EBC Yellow Stuff brake pads
« Отговор #2 -: Юли 12, 2017, 09:53:52 09:53 »
Би било доста полезно да напишеш сега едно ревю, което в последствие да допълниш ако е нужно. В края на миналата седмица и аз поръчах EBC, обаче не- спортния модел Ultimax, ще се катат с нови дискове ATE. Ще  споделя впечатления когато пристигнат и ги покарам.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4034
  • Профил
Re: Накладки ЕБЦ Йелоу - EBC Yellow Stuff brake pads
« Отговор #3 -: Юли 12, 2017, 12:02:33 12:02 »
Така тръгна, че ревюто го пиша тук:
http://penkiller.com/index.php/topic,1754.0.html качвам и снимки от сработването.
Накратко: явно, че качеството струва пари. Просто това е цената на която получаваш работещи читави накладки.
Горещо ти препоръчвам да ги струговат с pro cut. Tо го пише дори на сайта им и в упътването.

И аз съм се спрял на дискове АТЕ за Тойотата, а за накладките много се чудя дали ултимакс или жълти.
Можеш ли да пуснеш една такава тема? Ще бъде много полезна. Аз и за мустанга се изкушавах за ултимакс заради цената, ама нали е спортна кола. Не съжалявам.
Наистина много качествен продукт!
Re: Накладки ЕБЦ Йелоу - EBC Yellow Stuff brake pads
« Отговор #4 -: Юли 12, 2017, 03:22:11 15:22 »
OK, чудесно!
Ще пусна тема щом пристигнат накладките, но по прочетеното до сега, би трябвало да са еквивалент на ОЕМ вграждани продукти, но на 1/2 или 1/3 от цената на такива.
Нов диск няма да пипам, знам че няма да се сработи толкова бързо, колкото престърган, но аз за никъде не бързам. Ако си купиш оригинални дискове АТЕ, може да не потърсиш повече други, поне при мен от опит установих, че на нормалния ми стил на шофиране по-добре подхождат нормални спирачни дискове без набраздявания, нарязвания, перфорации и тем подобни перформанс промени.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4034
  • Профил
Re: Накладки ЕБЦ Йелоу - EBC Yellow Stuff brake pads
« Отговор #5 -: Юли 12, 2017, 03:41:18 15:41 »
Престържи ги спокойно, дори дисковете да са ОК, което се съмнявам, главините ти не са нови.
Този струг взема общо под 1/10 от мм.
Ако обаче имаш Кривина в системата след 2-3.000 км ще започнат да ти вибрират и пак ще трябва да ги престрелка, но този път ще хвърлиш и новите накладки.

Ако са прави само ще им почистят повърхностите.

Между дискове и главини се пръскало само керамична грес, медната била забранена. Аз до сега съм мазал медна. Сега момчетата със струга изчистиха медната и пръснаха керамична под дисковете.
Сложи си синтетична паста за спирачни цилиндри във водачите на апаратите и под маншоните на буталата. Медна грес за ушите на накладките идва със самите накладки.

Във всички случаи провери с индикатор дали са прави новите дискове сложени на главината в което дълбоко се съмнявам.

Самите майстори чийто е струга правят и спирачки. Разглобяват апаратите, чистят ги на пясъкоструй, боядисват ги и ги смазват. На кола над 100.000 сменят и ремонтен комплект на гумичкитеба буталата.
Аз не съм им клиент и си тормозя моите майстори.