Чобанщината на българският моторспортВ това действие от продължаващата сага героят Златков доказва, че просто не може да спечели състезание и затова не се състезава в България срещу истински пилоти, а не че нещо му пречи. Имаме вече и нови герои в поредицата, появява се Илия Царски, когото много уважавах основно заради доброто отношение към него от страна на любимият ми спортен коментатор Ричард Груев.
Още от поредицата:Настоящата публикация е продължение на хитовата сага The Мега Ауди Интрига I и
Yeah Baby, Hate! - The Mega Ауди Интрига ІІБонус глава към трилогията: Пламен Кралев закономерно се опита да се пребиеСкорошното събитие в нашия моторен спорт беше състезанието по планинско изкачване "Шипка-Дамасцена"...
Еми то си ебало майката!
Рових 10 минути в Гугъл докато разбера кой го е спечелил.
И кой мислите, че го е спечелил?!
Участник в румънския шампионат, но не е получил точки за българския.
След това още един го е спечелил вече с точки за българския шампионат.
Илия Царски е бил декласиран при някакви неясни обстоятелства. Чистил си гумите и презареждал, рестартирали го, ходил полу-разсъблечен, влязъл в остри пререкания със съдиите, декласирали го и му отнели пилотския лиценз (т.е. книжката) за една година.
Моят любим пилот Ники Златков (шегувам се, той е с наднормено тегло, може дабъде пилот само на багер) гръмко обяви, че ще участва само на това състезание в родния ни шампионат.
Написа във Фейсбук, счупи стойка, снима се с "уникалното" си Ауди самоделка... И това е!
Няма класиране. Няма отразяване. Няма ни вест, ни стон! Самият той няма доблестта да хване да напише три реда какво се е случило, как е протекло състезанието.
Аз съм автомобилен запалянко, ако съм му фен, какво значение има къде се е класирал. Състезанията са вълнуващи, има обрати, драма, напрежение. Абе състезанията са си състезания.
Нашите чобани обаче пазят омерта!
Медиите да кажем, че са незаинтересовани. Федерацията зле.
Ами всички участници също имат, кой Фейсбук, кой регистрация по форуми и блогове.
Защо тоя бок Златков не вземе да пусне едно класиране и един разказ за състезанието?
Това е отчет пред феновете към които толкова често апелира, кога за пари, кога за подкрепа.
Еми като не уважавате феновете как те ще Ви уважават?!
Пляскат Ви момчета които дори не карат в нашия шампионат и така Ви се пада!
Резултати намерени с триста зора в четвъртoразреден сайт:Любен Каменов (Yacoo рейсинг) бе най- бърз в тренировките на планинското състезание „Шипка – Дамасцена“ – пети кръг от националния шампионат и кандидат за кръг от европейското първенство. В третия манш той завърши с 2:27,96, въпреки че записа най-добро време във второто изкачване към върха (2:26,11). Любен Каменов – обаче не участва в класирането за шампионата, а само за купа „Дамасцена“, тъй като той стартира в румънския шампионат. Николай Златков (Проспийд) с Ауди Куатро S1 е с второ време след отличен трети манш. Той постигна 2:34,04. Трети остана лидерът във временното класиране в шампионата Юлиян Телийски (Дунев рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 9. В общото класиране той обаче е втори, тъй като постижението от второто качване – 2:33,50 му осигури най-доброто време от пилотите, каращи за шампионата. Юлиян Телийски бе първи и в клас НС2. Разликата между Любен Каменов и Телийски е 7,39 сек. Трети остана Златков на 7,93 сек.
За да не решат хората, че фаворизирам само Проспийд в критиките си, ще обърна внимание на един изключително възмутителен инцидент в драг шампионата организиран от БФДР.
На последното състезание провело се на писта Кондофрей един от участниците Константин Динев с Ауди S2 е претърпял някаква катастрофа. Казвам някаква, защото не се знае каква. За всеки случай достатъчно тежка за да го вкара в болница.
Нула информация, няма видео, няма обяснения, няма снимки на колата.
Господа, това не е редно. Край тази писта се нареждат хиляди хора, които са в пряка опасност за живота. Какво криете? Колите са прекалено бързи за изостаналите и неадекватни мерки за безопасност? Колите са прекалено мощни за изостаналите и неадекватни технически решения?
Да оставим безопасността, за нея мислят само страхливци като мен :-) добре се, тези състезания се посещават от едни и същи хора вече десетилетия. Да кажем, че по-малко от половината успяват да посетят всяко състезание. Може ли да имаш редовна публика и да не покажеш нещата, които се случват на пистата?!
Не съм чувал да не се отразяват катастрофи! Просто никъде няма такава практика.
Това са чобански изпълнения!