Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jakiro

*
 • ***
 • 259
  • Профил
Re: Генерация на редови шестак (M54B30)
« Отговор #30 -: Август 31, 2017, 08:20:55 20:20 »
Суперспринта е супер но когато човек използва някакви валове и търси определена дължина на колектора за да работи с тия валове не виждам как ще ги събере примерно 70 или 80см тръби без да ги нагърчи

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 3229
  • Профил
Re: Генерация на редови шестак (M54B30)
« Отговор #31 -: Август 31, 2017, 08:36:33 20:36 »
Хедърите и средната тръба с обединителя са първите два компонента на Суперспринт, които не са очевидни безфункционални show-off парчета скъпа лъскава ламарина. Повечето са толкова зле, че дори прикачените дино графики са или очевидно фалшиви или доказват, че системата им не е ОК.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 3229
  • Профил
Re: Генерация на редови шестак (M54B30)
« Отговор #32 -: Септември 01, 2017, 02:32:18 14:32 »

Хари тука ги разби, превъртете до 18.20:


Обяснява, че Ферари са използвали клапи в ауспуха контролирани от ЕКУ-то управляващи противоналягането (бекпрешър) за да вдигнат кривата на въртящият момент в ниските. На колите на които е сложена афтърмаркет система въртящият момент бил по-плосък в лошият смисъл.  ;D ;D ;D
Всъщност клапите са там за да скъсят виртуално изпускателната фаза в определени режими, защото иначе цилиндъра се разтоварва от свеж заряд и мощността пада.
А "спортните" системи нямат нито разширителни обеми, нито резонатори и свършват с банални проходно гърнета, които дори не са разделени и генерират много смущения по пътя и едно голямо монотонно смущение от задното гърне.
Смущение означава голям бекпрешър в даден режим.

Освен това допълни, че звучат добре, но от от гледна точка на перформанс са по-зле.

 ;D ;D ;D

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 3229
  • Профил
Re: Генерация на редови шестак (M54B30)
« Отговор #33 -: Септември 18, 2017, 08:01:08 20:01 »
Не пропускай тази тема: No Compromise дизайн на изпускателни колектори
Ако няма да имат стъпала и да имат хубави обединители по-добре не се занимавай, фабричните4 са достатъчно спортни.

До къде стигна със системата?

Можем да ти измислим и някакво задно гърне, другата тема за аудито стана образец за дизайн.

Тук е интересно, но крайния резултат е прекалено шумен:


Отварянето на оригиналните гърнета:
https://youtu.be/v-s4ZCsC1oY?t=9m22s

Като не съм съгласен, че при добре оразмерена преходна камера, 63 вход и 76 изход на 0 с преходната камера има каквото и да било съпротивление. 10-те коня са от премахването на 6-те катализатора и добавянето на Х-тръба. Все пак това са гърнета за Мустанг, а не за Хюндай Пони.

Неактивен sajko

*
 • *
 • 13
  • Профил
Re: Генерация на редови шестак (M54B30)
« Отговор #34 -: Септември 23, 2017, 11:34:24 23:34 »
Извинявам се, че от толкова много време не съм ъпдейтвал ситуацията. Напоследък имам доста работа и не ми остава толкова време, колкото ми се иска, за мъдрене на генерация.

Накупих някои други неща, които да подкрепят смяната на двигател, като големи полуоски, кардан за голям диф и голяма кутия, а сега издирвам и самите тях.

Напоследък ме мъчи и драма с горене на масло, но това е друга дълга и обширна тема.

Колкото до генерацията, на този етап price to performance wise смятам, че най-добрият избор е ProParts колектори, след тях 2та модифицирани резонатора, после сливане в ф63 и накрая още един модифициран резонатор от младежите в Костинброд. От крайно гърне не мисля, че ще има нужда с толкова много резонатори, но ако ще се слага, то вероятно, ще е тип N1 проходно. Гърне от 39ка идва голямо за мойта кола.

Генерацията на мустанга се получи добре, наистина разликата в мощността идва от махането на катализатори. Заводски на моя мотор слагат цели 4, но дори и да искам да ги запазя няма как да ги събера в коша.

Колкото до варианта с клапи съм се чудил дали би имало някаква реална полза ако сложа примерно 2 клапи, командвани от стъпкови моторчета преди всички резонатори. Идеята е при превключването им изпускателната система да минава на 2 прави тръби, които свършват около скоростната кутия. Все пак мисля, че това обаче на една тръба ще е по-удачно за turbo setup.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 3229
  • Профил
Re: Генерация на редови шестак (M54B30)
« Отговор #35 -: Септември 25, 2017, 08:37:25 20:37 »
Твърдо съм против клапи, освен, че са несъвместими, струват и пари.
Прокарването на газовете през изпускателната система и без това е толкова деликатна работа че вариантът да има алтернативност в Performance изпускателна система не съществува. Виж колко си играем да предоставим обем за разширяване без да отклоняваме потока колко мислим върху това как да куплираме helmholtz резонатор без да отклоняваме потока.
Няма как да има алтернативен път за газовете който да е с по ниско съпротивление. Ако пък пътя с ниско съпротивление затворен с клапа През повечето време се използва по-неизгодния това означава че за 99% от времето включително движението по магистрала с висока скорост, което е най натоварващото за всеки един двигател ще се извършва по високо рестриктивния път.
Аз на това му казвам зле проектирана система и Анти Performance.
Много съм мислил по въпроса с клапите и съм стигнал до извода че могат да бъдат приложени успешно само в задно гърне при това при определени условия например както са гърнетата ми на Мустанга отварянето на клапата да прави байпас на Хелмхолцовия резонатор използвайки го за проход директно навън. Така може да се получи перформа с гърне с реални два варианта ти и шумен като шумния ще бъде и по-малко рестриктивен но тихия ще бъде използваем и няма да бъде анти тунинг.
Два резонатора са окей, гледай да им подбереш сеченията така че да започват стъпала от първичните тръби на колектора и сечението постоянно да се увеличава включително и до обединението от две тръби в една 63.
Модифицираните резонатори които разработихме за аудито ли имаш предвид?
Входяща тръба прекъсната в разширителния камера, абсорбционна секция с малкото голямо сечение и изход.
При мен еднаква тежест за заглушаването имаха задните и предните гърнета, така наречените резонатори или искрогасители и двете са на жаргон, това са просто предни гърнета с разширителна камера.
Според мен задно гърне ще ти трябва, можем да ти изработим проект по наличното пространство.
Разбира се за вървенето най-важна е предната част на системата двата резонатора и обединителя. За обединителя наистина много трябва да внимаваш, това е още едно много важно "гърне".

Катализаторите си ги пази горещо те съветвам да не ги хвърляш и да ги запазиш.
В момента приемат регулации според които всички ще сме длъжни да караме с катализатори.
Аз съм си запазил катализаторите на 2jz то.
Стандартен катализатор става спортен като му се променят входното и изходното казанче да имат съответните наклони позволяващи висок дебит.