Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мъчи ме от няколко дни една идея. Изчетох доста материали преди да питам, защото накрая се пообърках. Идеята ми е да ползвам професионален процесор dbx driverack pa в домашната ми система. Източникът е cd player и скоро ще вземам нов персонален компютър със звукова карта от висок клас. За фронталните фулрейндж ОТ в тази стая имам усилвател, който е с входна и изходна чувствителност 150mv. Фронталните ОТ са с пасивни филтри. Искам , когато гледам филми да пускам и субуфер, който предстои да сглобя до идната зима с говорител bms 12s330 (сериозен е закупен вече). 
Питането: понеже този говорител си иска усилвател поне 300 и нагоре вата, вижда ми се най-разумно да ползвам професионален усилвател. Гледах Irni имат добри модели, НО входната им чувствителност е над 1 волт. Освен това всички са с XLR  конектори, демек балансирани входове. Лошо няма, но това ми се струва, че не може просто ей така да се навърже и да се очаква да няма проблеми. Най малкото съм 100% сигурен, че ще се появи брум, поради кабелите. Четох за галванично разделяне с трансформатори и т.н. за справяне с този проблем. Процесора също е с висока и изходна чувствителност и хлр конектори. Страхувам се, че професионалния усилвател ще свири тихо. Честно казано не ми се иска да затварям пари за процесора, при полов, че звуковата карта има същите възможности, в т.ч. и дилей и кросовър  и т.н. активно разделяне не съм планувал за фронталните никога.
Въпросът ми може да бъде зададен и по друг начин предполагам: как да интегрирам субуфер с мощност 300-600 вата към домашната ми система, която е с източник сиди и компютър :) гледах плейт амповете на Дейтън, има и такива с вграден dsp. Страхотни са, но над 1000 долара. С таксите ще дойдат над 2000 лв. Не си струва такъв разход просто. В задънена улица ли съм? Давайте идеи. Още не съм купил нищо, освен самия говорител, за който като му дойде времето, ще пусна нарочна тема :) има в немския форум страшна тема Nemesis br 2. Не ме бърка да ползвам субуфера и само, когато източник е компютъра, т.е. мога да ползвам софтуера и хардуера на компютъра. Остава ми проблема с усилвателя и чувствителността им. Всякакви идеи ще са от полза.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 3948
    • Профил
Re: Въпрос за професионален аудио процесор и усилвател
« Отговор #1 -: Август 21, 2017, 10:47:22 22:47 »
Усилвателя все тази, но процесора твърдо Беринджър DCX2496 или новият му модел.
Има вградени активни филтри и еквализация буквално Херц по Херц. Настройките се правят на PC и му се наливат. Това използват Мартин Кинг и всички останали. Дори го използват за тестване на аналогови филтри. Вкарват му  например Бътъруърт 12 дб/окт и ако е добре правят аналоговия еквивалент.

По останалото не мога да ти дам мнение, защото не си дал данни на компоненти, а нямам време сам да търся за параметри.