Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 5362
    • Профил
Обяви за автомобили
« -: Август 24, 2017, 07:37:38 19:37 »
Както знаем, не може да се нарече авто ентусиаст този, който поне няколко пъти седмично не минава през мобилето и други сайтове за обяви :)

Ето първата история в темата, ще очакваме и вашите.  ;D

Попаднах на кола, която съм карал преди почти 20 години, Форд Таунус 2.0 ГТ V6 Страхотен автомобил, много приятен, ако е пълен комплект си заслужава да се прави порект с него.
В колата не се седи, а по-скоро се лежи. Има всички уреди, оборотомер, налягане на масло, волтметър, температури на какво ли не. Освен на таблото, има четири спортни уреда с лупи обърнати към шофьора.
Гумите са на поне 20 години, защото и през 90-те си беше със същите.

Колата е много рядък модел с тази решетка и фарове. Може и да не се тунингова, просто е готина, една боя и един салон и е готова.
Ценно е че има хубави брони, лайсни, фарове и решетки и вероятно и отвътре си има всичко.

Историята, е че с един съученик искахме да я купуваме особено аз. Бях си купил много хубаво колело от Унгария, за което имах купувач и имах спестявания. Продавача каза да си определем цена сами и ни я даде да я караме. Аз напълно справедливо определих цена от 700 лева.
Баща ми обаче като разбра, че ми е малко дето му завлякох стария опел, ами ставам колекционер от малък, каза да избирам Опел или Форд и че ако купя окончателно форда ще даде опела за скраб. Още тогава опела беше в значително по-добро състояние от форда и беше поне два пъти по-мощен. Избора беше лесен.
След това имам подобни опити да си купя Волга ГАЗ-21, но там пък стареца обяви над 2.000 лева, което за времето беше цена за отказване от Волга. Колата беше в центъра и няколко месеца по-късно хулигани му я счупиха след мач, а след това му я налепиха с плакати. Волгата имаше италианска газова уредба и можеше да работи с битова газова бутилка. Кола за смели хора.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11493752518329927&slink=4fuxh9
https://www.mobile.bg/11493752518329927
Телефон: 0884009507
Частно лице
Регион: София, гр. Самоков


Цената от 5.500 сигурно може доста да намалее, като се има предвид, че за по-малко има по-стари в движение с хубава боя.
Прегледах немското Мобиле, цената от 5.500 е абсурдна.
Самите таунуси стари мръсни и очукани изглеждат по-добре отколкото запазени, защото на запазените им личи, че са евтини автомобилчета.
Въпреки, че това ГТ си беше пипнато. Ако го дадат пак за 700 лева ще му е точната цена, особено ако пали.