Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 5364
    • Профил
Защо скоростните кутии на ZF се чупят
« -: Септември 02, 2017, 12:56:08 12:56 »
Автоматичните скоростни кутии на ZF непрекъснато създават сериозни проблеми. Изискват скъпи ремонти или направо излизат от строя и трябва да бъдат сменени.
По някаква причина отговорни и части от управлението им са направени от пластмаса. Тези пластмаси са потопени непрекъснато в горещо масло под налягане. Затова съвсем закономерно след не дълъг период и не голям пробег от 70 100 хиляди километра понякога до 200 тези скоростни кутии се развалят.
По-точно е да се каже че се износват защото тези аварии са заложени в конструкцията има и не би трябвало да изненадват никого.

Скоростните кутии на айсин с много по-здрави, но не се слагат на европейски автомобили. Може би някой по стари Опели да имат такива скоростни кутии, като скоростната кутия надживява няколко пъти купето и двигателя.
По света Дженерал мотърс и Ford имат собствени скоростни кутии вече са 9 и 10 предавки напред. Мерцедес също има собствени скоростни кутии които в последните две поколения са без проблеми.Във видеото Ерик Давидович и демонстрира как са замяната на фрикционните в съединителите на планетните предавки и още две малки модификации на уплътнения и клапанчета скоростната кутия става безпроблемна и вечна.

Тази скоростна кутия една изключително скъпа и луксозна Премиум кола.
За сравнение ще ви кажа че моят Форд Мустанг има карбонови на синхронизатори в ръчната скоростна кутия, в която се налива масло за автоматик и карбонови дискове в диференциала с повишено триене. Мустанг е евтин автомобил при това модела е от 2005 до 2014 година. Не е нито скъп нито особено технологичен но на тези важни места отвор са използвали правилните материали които да позволят един нормален собственик да експлоатира дълго и безпроблемно автомобила си. Тези части струват повече да ми бъде направен дизайн и да бъдат монтирани отколкото да бъдат произведени защото обема и теглото им са незначителни така че материала от който са направени също е ирелевантен. Направата на такива части от пресован картон пластмаса или тъничък алуминий е единственото доказателство за зъл умисъл.

Ерик Давидович към момента е в ареста или затвора. Адвоката му е с прекратени права.
Смята се че давидович е жертва на репресии заради разкритията си в автомобилния бранш и корупцията в полицията.