Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4441
  • Профил
Автомобилни стелки и калъфки за седалки от агнешка кожа
В тази тема вече показах как си направих стелки за Форд Мустанг от мокет с контрастни кантове: http://penkiller.com/index.php/topic,774.0.html

Първоначалната ми идея обаче винаги е била да си направя стелки от агнешка кожа.
Идеята за стелки от агнешка кожа дойде от Ролс-Ройс. Килимите в Ролс-Ройс са от гъсто тъкана агнешка вълна или направо от специално обработена и подстригана агнешка кожа. Има и оригинални калъфки за седалки на Ролс-Ройс от агнешка кожа. Това поне са неща, които всеки може да си позволи, а факта, че ги има в коли като Ролс-Ройс, Бентли и Кадилак е най-добрата атестация, че имат добри потребителски качества, тоест си заслужават.

Всъщност аз ги направих още края на миналата година, но тези от Вас, които не са харесали страницата във Фейсбук не са разбрали, защото създадох публикация само там. Въпросната публикация е така потънала, че открих само снимките в една от безразборните папки на Фейсбук и можах да си припомня датите. Не си спомням да съм си загубил публикация във форума, нищо, че да вече близо 10.000. Повече за проблемите с фейсбук и съвременните онлайн услуги четете тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1798.0.html и тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1814.0.html и тук: http://penkiller.com/index.php/topic,1811.0.html

Но да се върнем на стелките е калъфките. Около един месец в най-студената и бяла част на миналата зима включително през цялото ми пътешествие на ски в Италия използвах въпросните стелки, които ще видите на снимките. Еми страхотни са. Удобни, не запарват, изморяваш се по-малко. Сутрин на -20 не ти е студено. Караш бос на по-дълги разстояния.
Единствения недостатък, е че когато си без обувки краката ти се плъзгат по кожата.

Самите стелки и калъфки станаха от самосебе си. Двете по-малки кожи станаха на стелки, а двете по-големи на калъфки. Най-тясната част минава между стойките на подглавника, а останалата част от кожата обгръща седалката все едно е нарочно създадена за това. като постояха няколко дни легнаха идеално. Аз огледах, нагласих ги и ги набутах тук там и изглеждаха като правени специално.

Сега в Базар гледам, че има калъфки от по-късокосместа кожа на доста добра цена.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4441
  • Профил
Re: Автомобилни стелки и калъфки за седалки от агнешка кожа
« Отговор #2 -: Септември 19, 2017, 02:19:27 14:19 »
Калъфките дойдоха.
Сивите са уникални. Кафявите също са много хубави, обаче втората беше с друга козина и ги върнах.
Сивите отиват за един приятел.
Сега аз съм пред дилема, дали да си поръчам сиви или кафяви.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4441
  • Профил
Re: Автомобилни стелки и калъфки за седалки от агнешка кожа
« Отговор #3 -: Октомври 08, 2017, 12:48:20 00:48 »
Тойота Хайлукс вече е с монтирани калъфки от агнешка кожа.
Собственика е много доволен.

На последната снимка е самолета на Дженифър Лопес, очевидно пилотските седалки са облечени с абсолютно същите калъфки от сива агнешка кожа.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4441
  • Профил
Re: Автомобилни стелки и калъфки за седалки от агнешка кожа
« Отговор #4 -: Декември 02, 2017, 11:35:42 23:35 »
Вече и Ленд Круизъра е облечен с агнешки калъфки.
Еми невероятно удобни са.
Цената отново е много добра, 100 лева е комплекта за предните две седалки.
Сега отпред сложих новите истински калъфки, а отзад кожите от миналата година. Стелките отпред са предишните пак от агнешка кожа.
По около 50 лева беше и една кожа миналата година. Ако някой се чуди колко струва този лукс.

Тази седмица пак гледахме ягуари и Ролс Ройси в мобилето и пак видяхме стелки и калъфки от агнешка кожа, така че сме точно екипирани за зимата.

П.П. с хай лукса ще шием и калъфки за облегалките за глава, че не можем да ги гледаме така голи.