Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4855
    • Профил
Новината:
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/37258-v-germaniya-hvarlyat-dizelite-na-smetishtata?fbclid=IwAR0gk34_iIKSq96Bf_Wf8yWtZYUw4LVdrHMWn6ayHROAv8D4K_P50sugvw8

Малко ме съмнява.

Ако е вярно това е голяма социална несправедливост спрямо народа. Води и до ефективно обедняване на германците, фактически част от БВП се унищожава, като при грабителски набег на Викинги.

Какво мислите? Имате ли още данни по темата?
Re: Германия хвърля читави дизели на боклука дали е вярно???
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2019, 09:15:15 21:15 »
Поредната вестникарска тъпотия изсмукана от пръстите . Старите дизели които не отговарят на стандарта за движение в няколко големи германски градове могат да бъдат карани навсякъде другаде . Няма такъв закон който да ги задължава да ги бракуват . А в случая за предаден на скрап такъв автомобил се получава отстъпка при закупуването на нов . Не знам колко е в момента но мисля че е между 3 и 5к евра . Преди десетина година имаше такава кампания и срещу бележка за предеден на скрап автомобил без значение какъв е можеха да си купят чисто нова дачия за 5к евра . Имам един познат в Мюнхен разправя че имало германци ходят в Полша и купуват някой таралясник само и само да го добутат до някой пункт и да вземе бележката .