Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« -: Септември 11, 2017, 04:42:34 16:42 »
Презентация на пуловери и плетива от мохер

Представям Ви моите модели от вълна и мохер
Мохерът е преждата, която се прави от вълната на ангорските кози.
Като вид прежда тя спада към вълнените прежди, а като клас се причислява към най-високият клас прежди.
Космите от руното на ангорската коза имат изключителни качества. Мохера още е наричан диамантеното влакно заради здравината си, която е по-голяма от на стоманена нишка със същият диаметър. Мохера е прозрачен и бляскав, боядисва се много добре и придава на цветовете уникални преливащи оттенъци. Дрехите от мохер са изключително топли, като същевременно не запарват, защото отделят топлината от тялото. През лятото пък държат хладно, защото позволяват на въздуха да циркулира около тялото.
Дрехите изплетени от мохер са дрехи с настроение, защото изглеждат различно в различните части от денонощието. Видът им се влияе също и от влажността и температурата на която са изложени. Тези промени са бавни, но забележими и дрехата от мохер изглежда различно всеки път, когато я погледнете.
Мохерът е изключително здрав и естествено еластичен, не гори и не се цапа. състои се основно от кератин, което е протеин разпространен в козината, вълната, рогата и кожата на бозайниците. Люспичките на влакната са много по-малко развити отколкото на овчата вълна, затова мохера не се степва като вълната и не дразни кожата като нея.
Влакната на ангорската коза са приблизително 20 до 40 микрона в диаметър, като мохера от първите стригания се казва бебешки мохер и е около 13 микрона. С възрастта на животните, влакната на козината им стават по-дебели. Това, което използваме за плетене на дрехи е мохер от млади животни. Мохера на възрастните животни се използва за тъкане на по-груби платове подобни на дънковия плат.
Интересен факт за вашия форум ще бъде, че повечето автомобилни гюруци са направени от мохер. От мохер се правят също и ленти за ски, килими и плат за мъжки костюми.
Мохера има близка по име луксозна прежда и това е преждата от ангорски зайци. По-възрастните плетачки наричат тези прежди "ангора" без значение, дали е мохер, ангора или нещо друго, което след кардиране вади косъм. Ангората е много по-различно влакно и се добива от ангорски зайци, а не от ангорски кози. Ангората е още по-топла от мохера, защото влакната са кухи, но механичните качества на тази прежда са много по-лоши от на мохерната. Изделията от ангора се скубят повече, по-нежни са и имат всички недостатъци като вълнените, но при тях те са още по-силно изразени. Дрехите от мохер са почти вечни, мохера не се степва, не се изтрива и не се разтегля, на практика имате дреха изплетена от много мека и приятна стомана.

Преждата има тежест бих казала над 90% в ефекта и качествата на крайното изделие. Мохера винаги е смесен със синтетични влакна, които му придават технологичност и пригодност за работа. Комбинациите на мохер с вълна са много красиви и приятни, но вълната пък привнася някои от собствените си недостатъци. Класиката е мохер с акрил или мохер с два вида добавки, като акрил и коприна или акрил и найлон или коприна и найлон. На прежди с по-малко от 75% мохер не трябва да се гледа сериозно. При цената на преждите и труда за изработване на изделията не си заслужава да се обсъждат прежди с под 80% съдържание на мохер. Има изключения като технологични прежди при които синтетиката е 50%, но е въведена като носител около който има усукани дългокосмест мохер и вълна.
наличието на висок процент мохер все още не е гаранция, че ще получите впечатляващо и красиво изделие. При употреба на непозната прежда задължително се купува първо само едно кълбо и се плете достатъчно голяма проба, която се кардира и се разглежда, дали отговаря на очакванията Ви за пухкавост и външен вид.
На едри куки и единично се плете само специални обемни плетки и дебела прежда до 200м/100 г., 220м/100 г. вече е тънка за единично на куки 5 мм. и се плете двойно слабо пресукано.

Първите пет снимки са на пуловер от тройна нишка от е-бей, две нишки са зелена прежда, една е тъмно синя.

Получило се е уникално. Самият модел не е нищо особено освен, че има 33 сантиметрово поло, ластиците и завършването са обикновени, плетката е права. Преждата е невероятна, зеленото английски мохер 83%, а синьото най-вероятно е Ярн Арт коктейл. Английската прежда я крият и твърдят, че е от затворена фабрика и вече не се произвежда. Най-вероятно е местен слабо известен производител.

На следващо място са два много свежи мохерни пуловера за ски и свободно време, които направих за клиенти момиче и момче.
Материала е Ализе Ню Мохер, двойна нишка на 5 мм игли плетено стегнато. Пуловерите са добре кардирани.Когато пуловера е чисто нов и кардиран пуска много косми, трябва да се реши няколко пъти и да се мине с прахосмукачка. След пране отново е необходимо ресане и смучене, след едно ресане и едно пране и ресане и прахосмукачка мохера пуска по-малко косми от качествена ангора, която нищо не може да я спре да пуска косми.показах палитра от цветове на преждите на клиентите:

Вижте в снимките има още комбинации.
Те си избраха коралово-неоновата комбинация и сиво-синята, която по мнението на всички ни се оказа по-добра.
Напрамихме тест с модел с цветовете от мохерната прежда -


И избрахме преждата неонов и коралов мохер-


Следващият модел, който ще Ви представя е дамска дълга жилетка от мохер жилетка направена от ето такива цветя -

За пробата детайла е кардиран, но крайното изделие остана не кардирано.
« Последна редакция: Септември 11, 2017, 06:07:31 18:07 от Зимно Плетиво »
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #1 -: Септември 11, 2017, 07:48:47 19:48 »
Част II

Ще покажа друга мохерна жилетка, бяло и сиво с две по-цветни весели добавки.

При тази жилетка по желание на клиентката използвах мохер Ланосо 70% мохер и 30% акрил за първи път и няма да повторя.
Нито е мек, нито е космат, а и не изглежда добре. Самата жилетка се получи добре, защото дамата е висока и стройна.
Жилетката е кардирана, преди кардирането нямаше никакъв вид. Не я харесвах и не исках за я давам на клиентката, тя обаче каза, че без новата си жилетка не може да замине да празнува нова година на Банско и настоя да си я получи. Наложи се с колежката от шивашкото ателие да финализираме пришиването на ципа по спешност. Двадесет минути по-късно, дамата си тръгна доволна и с нова мохерна жилетка макар и не от най-добрата прежда.

Ще използвам няколко примерни снимки на изделия от мохер. Първото е петролен цвят мохерен пуловер отново от тайния английски мохер 83% от същите дами авторки на първия ми пример.


След това имаме два пуловера, които са лоши примери.

Синия е смес от висококачествен английски мохер и шотландска вълна. Мохера е твърде фин и нежен и затова се е накъдрил като козинката на агънце - астраган. Вълната прави пуловера тежък и влошава качествата му. Този пуловер ще се износва като вълнен, ще бъде тежък и ще се пере трудно и вероятно ще се свие и ще провисне. Мохера си запазва формата и не е толкова капризен при пране като вълната. Синия пуловер изглежда така след интензивно ресане и грижа докато е чисто нов. Личи си и, че е тъничък на едри куки и безжалостно кардиран докато придобие обем. Тази дреха вече прозира, а скоро ще загуби търговски вид. След това халото му от косми ще се сплеска и няма да бъде толкова привлекателно. Хлъзгавите и много еластични влакна на чистия мохер не позволяват това да стане.
На опип тази материя ще бъде по-скоро твърда, а към кожата по-скоро неутрална. Няма да го има чувството на гладкост.

Следващият пример е пуловер българско производство от евтина и обикновена прежда.

Разресан е, но дори на снимката косъмът стои дебел и твърд. Такова ще бъде и усещането при носенето на това изделие.

И двата последни модела са твърде произволни. Дамите обичат по-прави и вталени модели и са много взискателни към материите.
Материята за блуза или пуловер е много важна, защото се докосва направо до кожата. При жилетките може да се прави евентуално компромис с оглед на това, че отдолу има блузка, ризка или рокля.
« Последна редакция: Септември 12, 2017, 04:54:15 16:54 от Зимно Плетиво »
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #2 -: Септември 12, 2017, 03:52:27 15:52 »
Мохерната жилетка от цветя. Направих я от останалата прежда от дамския пуловер от мохер корал и неон.
Материала е единична нишка Ализе Ню Мохер.

Не държа да плета от мохер, защото се работи трудно и всичко става в косми. Такива екзотични и качествени модели за клиенти, които знаят какво искат не отказвам. съгласявам се и по причина, че обикновено към мен се обръщат хора, които вече са използвали услугите на други плетачки и са се опарили. Виждала съм много похабена прежда. Лошото, е че хората поръчват такива плетива с повод и с големи очаквания и голямо желание и когато не се получи никак добре това е голямо разочарование за тях. Не е и малък разход дори за хора с възможности, преждата за един хубав и дебел пуловер е над 1 килограм, а това са около 100 лева, ако няма голяма сложност изработката е поне още толкова. Колко пуловера по 200 лева имате в гардероба си?
Ако купувате ефектни плетива Ви съветвам да се придържате към мохер или да минете направо на естествена кожа с косъм, например лисица, заек или енот са ефектни кожи, които стоят добре и могат да изглеждат сдържани, специални и модерни едновременно. Ако използвате кожа с косъм за украса, можете да използвате и друга качествена прежда вместо мохер.
При избора си онлайн се насочете към плетачки от чужбина, които нямат твърде много модели. Има английски, канадски и френски плетачки в Е-бей и Етси, които пускат по няколко пуловера месечно и нещата изглеждат много добре и много качествени. Както казах в първата част, материала е поне 90% от изделието в случая с пуловерите и жилетките от мохер.
Има рускини, които също плетат много добре, някои имат много богати профили в Инстаграм. Има и украинки със много качествени изделия. Общото между рускините, украинките и въобще чужденките, е че цената някак много точно отговаря на качеството и стила на изделията им.
Рускините и украинките са интересни и с това, че често работят с кози пух. Козия пух е преждата от която се изработват оренбургските шалове, които са известни с това, че са големи по два квадратни метра, а минават през дамски пръстен, защото са много финни и нежни.
Някои рускини работят с хубава италианска и френска ангора и слагат кожа с косъм, правят манта, жилетки и шапки основно. Нещата им са красиви и използваеми, а цените както казах напълно адекватни. Не са ниски обаче.
Потърсете от Украйна Lassen - изработват кашмирени палта с кожа с косъм и парки с кожа с косъм по поръчка.
От Русия търсете "goat down", козы пух и Оренбург, изделия от кози пух се правят вече и на други места не само в Оренбург, също и Свера Раева от Москва и Яна Дякова ya_manu MANU' designer.
От Канада проверете Nicole Benisti.
Англичанките са Knitterella и Gina, но има и още някоко, които също си заслужават.
Французойките имат това леко залитане към 100% естествени прежди, които са и домашно бутиково производство, което прави изделията им доста скъпи и едновременно почти неизползваеми. Моделите са по-прости. Ако намерите нещо, което подхожда на стила Ви, то ще бъде много качествено и уникално.
Не изключвайте Нова Зеландия и Австралия.
Германските плетачки като че ли залитат повече към фетишите и изделията им си имат някаква нишова клиентела германци. Има и няколко англичанки, които също плетат за германия и нещата им изглеждат странни.
Плетивата за дами, които държат на външният си вид и на уникалността идват от местата, които съм изброила нагоре.

Нашенките, които плетат за износ го правят повече като бизнес и по-малко като изкуство или доходоносно хоби. Наемат жени, които да плетат за тях и имат тенденцията да използват по-дебела прежда на по-едри куки, защото така се плете по-бързо. Повечето са забранили профилите си за България, така че дори да видите някое от изделията им е вероятно да Ви откажат доставка за България. Другото е че в България нямаме достъп до преждите с които се работи в чужбина. Англия и Франция имат собствени производства на качествени прежди, Итачия също, Русия и Украйна имат кози пух. Ние имаме Ализе и Ланосо, Ярн Арт, които бяха най-добрите изчезнаха от пазара. Нашенките обявяват много вариращи цени според сезона, може сега да купите нещо за 280 долара, което след няколко месеца да го обявят на 120. Като цяло много се увличат и от кардирането и разчесват плетивата толкова, че космите едва се държат за нишките поради което падат катастрофално. Много кардираната дреха много лесно губи обем, сплесква се и губи вид.

Търсете качествени изделия, които имат вид и хубав модел. Трябва да си личи, че е мислено за добре изглеждаща и елегантна жена.

След жилетката слагам примери за красиви и качествени изделия от чужбина.
« Последна редакция: Септември 12, 2017, 05:51:47 17:51 от Зимно Плетиво »
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #3 -: Септември 12, 2017, 05:54:07 17:54 »
Едно палто Лице и гръб. Украинско е от не известна марка, която предлага и в техния OLX.

Както виждате има много варианти и възможности да изглеждате добре и да се обличате в качествени и уникални дрехи.
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #4 -: Септември 14, 2017, 07:41:12 19:41 »
Зимната колекция на Зухаир Мурад
Някои модели са добри идеи


Новата колекция на Майкъл Корс
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #5 -: Януари 14, 2018, 10:40:41 10:40 »
Инстаграм е залят от мохер, плетива от мохер, мацки с мохер и въобще всичко космато и цветно.
Няма модна дива, тренд сетърка, бивша или настояща манекенка или моделка или просто готина мацка, която да не се е облякла в дебел космат пуловер.
Когато преди няколко години косматите материи станаха отново разрешени, моделите с тях запазиха минимализма на модата от предишния период. Тънък и прилепнал пуловер от мека вълна може да е подходящ да скумриеста бизнес дама страдаща от предразсъдъци, която обаче все пак иска да покаже колко е заможна и модерна.
За да бъде оползотворена една качествена мохерна прежда изделието трябва да бъде поне от 200 метра за 100 грама или двойна нишка в игли 4.5-5 мм и плетено стегнато, а размера трябва да бъде по-щедър. Така се постига ефекта на комфортен облак от скъпа прежда в който дамата плува непрекъснато.
« Последна редакция: Януари 14, 2018, 10:57:08 10:57 от CarlLagerfeld »
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #6 -: Януари 14, 2018, 10:52:45 10:52 »
Често, когато дизайнерките нямат изделие за снимка, снимат новата партида ефектна мохерна прежда. Това предизвиква не по-малък отклик на одобрение у последователите.
Мохерът доби култов статус, какъвто до сега не е имал.
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2018, 03:41:16 15:41 »
Споделям с Вас два нови модела комплект дамски и мъжки сиви пуловери от мохер с цветни кантове, които им придават спортен вид.
Дамския е в единична нишка около 180 м за 100 грама над 70% мохер.
Мъжкия е в двойна нишка 360 м за 100 грама, 78% мохер.

На някои от снимките се вижда плетивото преди и след кардиране. Не разресаните изделия също имат добър вид, което е доказателство за качеството на материала и изработката.
Извършваме и специална обработка в 4 стъпки против скубане и пускане на косми. Нашите плетива са сред най-малко пускащите и служещите се.
Мъжкото поло може да се носи наобратно, подгънато отвътре, което го прави по-малко обемно.

Температурите на които се препоръчва да бъдат носени са между +5 по Целзий и -20, като под -10 можете да облечете яке върху пуловера или да сложите термо бельо отдолу. За кратко може да се влиза на топло, защото специалното плетиво държи кожата суха.
Температурния комфорт е много голям в посочения диапазон не се усеща нито хладно нито топло, а една постоянна умерена атмосфера около тялото. Теглото на дрехата не се усеща.
« Последна редакция: Февруари 19, 2018, 06:00:26 18:00 от Зимно Плетиво »
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #8 -: Август 09, 2018, 11:21:21 11:21 »
Здравейте, плетените ви изделия, пуловери и жилетки от мохер и други качествени прежди вече ще могат да бъдат купени от Етси.
Заповядайте първата ми обява:
https://www.etsy.com/listing/621071986/hand-knitted-mohair-blend-sweater

Цената е по-ниска защото това е първата ми обява следващите от този модел а и от другите ще бъдат на по-високи цени.

Обяснявам за България, другаде вече се знае.
Едно такова изделие отнема около седмица да се изплете, а по-сложните отнемат две седмици. Съответно в цената трябва да бъде калкулирана 1/4 или 1/2 работна заплата. Дори заплатата да е минимална, това са съответно 125 до 250 лева за труд. Толкова струва да облечеш дреха на която всяка брънка е направена на ръка от друг човек. Труда на плетачките обаче не е най-ниско квалифицираният, напротив, следва да се заплаща поне по средното за страната възнаграждение, което вече е над 1.000 лева. Следователно в изделието, което виждате е вложен труд за 250 лева, отделно материали, моделиерство, логистика и други.
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #9 -: Август 10, 2018, 06:23:49 18:23 »
Заповядайте и вторият модел в магазина ни в Етси:

https://www.etsy.com/listing/635255665/two-strand-three-mood-melange-hand

Пуловер от мохер с панделка, става на паднало рамо и на яка деколте.
« Последна редакция: Август 10, 2018, 07:04:39 19:04 от Зимно Плетиво »
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #10 -: Декември 12, 2018, 07:04:14 19:04 »
Още един модел пуловер, този път от сресан и пухкав Кид мохер.
Размера е около L.
Пуловера е изплетен ръчно от три нишки от два различни вида бял Кид мохер и е ръчно разресан (кардиран) след това.
Много тънък, лек и мек.
Косъмчетата са толкова финни, че трудно излизат на снимка.

https://www.etsy.com/listing/666842447/brushed-kid-mohair-hand-knitted-basic
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #11 -: Декември 19, 2018, 11:35:06 11:35 »
Имаме три нови модела в магазина, идват и още.

Поло пуловера излезе невероятен. От двойна нишка луксозен мохер 70%, която вече не се произвежда.

Зеления и червения са от италиански кид мохер и са много луксозни.
Има избор между закопчаване с цип или панделка, дали да са сресан/карирани, дали да имат апликации или цвете от мъниста и дали да имат хастар.
Червения е от най-малката и качествена прежда с която някога сме работили.

Зелен пуловер от кид мохер: https://www.etsy.com/listing/654764622/hand-knitted-super-fine-kid-mohair

Червен пуловер от кид мохер:
https://www.etsy.com/listing/654763030/hand-knitted-super-fine-kid-mohair

Червения пуловер е толкова мек, че е хлъзгав като коприна.

Бежово-черен меланж пуловер с поло от 70% мохер:
https://www.etsy.com/listing/668598105/hand-knitted-hand-brushed-two-strand
Стана невероятен.
Предназначението на толкова дебел и обемен пуловер от мохер е за свободното време и на открито.
Като го гледаме обаче ни внушава сериозност и е много елегантен. Затова трябва да го имате предвид за официално събитие на открито през зимата, особено с подходящо бижу. Плетен е на малко по-големи игли, стана много мек и приятен. Страхотно попадение с модел и прежда, изненада и за самите нас.
« Последна редакция: Декември 19, 2018, 12:18:23 12:18 от Зимно Плетиво »
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #12 -: Декември 19, 2018, 12:07:22 12:07 »
Продължение на снимките на поло от 70% мохер меланж...

За контакти, тук, през Етси или на е-мейл: mohair@ abv.bg
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #13 -: Декември 26, 2018, 10:05:51 10:05 »
Още три модела са качени в магазина:

Базов модел, сресан и пухкав бледо лилав пуловер от мохер:
https://www.etsy.com/listing/656126484/hand-knitted-fine-brushed-mohair-blend

Отново базов модел пуловер от мохер, този път не е сресан, но е от една луксозна прежда, която вече не се произвежда, 70% мохер:
https://www.etsy.com/listing/656146412/hand-knitted-luxury-mohair-sweater

И накрая едно страхотно поло за високи жени, 70% мохер, пак от спряната луксозна прежда, две нишки, специална обемна и еластична в хоризонталната равнина плетка, сресан по специална технология с минимум скубане, изтъняване и загуба на нишки:
https://www.etsy.com/listing/669998687/hand-knitted-fine-hand-brushed-two

Размера е идеален от 170 см слаба жена, какъвто е манекена до 182 75-80 кг с голям бюст.
Ръст 170 до 182, тегло 58 до 80 кг.

Сресването е със специални четки и специални движения, така се освобождават косъмчетата, но не се измъкват и не се нарушава целостта на преждата. Пуловера става заобиколен от финно и гъсто хало от косъмчета от мохер, които се хващат на снимка много трудно.

На последната снимка се вижда колко вълна пада при стандартно сресване на 600 г. пуловер - в ляво и колко е паднала при финното сресване на кафявото поло, което е направено от 1.3 кг прежда.
« Последна редакция: Декември 27, 2018, 12:43:14 12:43 от Зимно Плетиво »
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Re: Зимни Пуловери и Жилетки от Мохер
« Отговор #14 -: Юли 31, 2019, 05:04:17 17:04 »
Темата продължава тук за сезона есен-зима 2019/2020-та година: https://penkiller.com/index.php/topic,2452.0.html където ще кача и новите модели.
Контакт:
Е-поща: Mohair@ abv.bg
Инстаграм: https://instagram.com/cozyknitwearcom?igshid=YmMyMTA2M2Y=