Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4566
    • Профил
Тази тема е преместена в Аудио само за регистрирани.

http://penkiller.com/index.php?topic=206.0

Защо преместих темата:

* seriesAbsc.jpg (65.98 kB, 754x600 - видяно 3091 пъти.)

* seriesAbsc2.jpg (70.13 kB, 800x556 - видяно 270 пъти.)
И нито един отговор от някой различен от мен.

Управляем BSC или Continuous Correction Midrange

Претендирам за първа публикация по темата в българоезичния интернет!

Идеята е проста. Може да се приложи както за всички говорители в системата, например преди филтъра, така и за един от тях.

Устройството представлява първична намотка на трансформатор в паралел с резистор, заедно последователно на веригата, която искаме да управляваме.

Резистора задава дълбочината на максималната корекция. Коефициент 1:1 на резистора с импеданса на говорителя означава -6 децибела максимална дълбочина на корекцията, колкото е и на повечето Baffle Step Compensation вериги.

Вторичната намотка представлява товар за първичната. Ако на вторичната намотка е приложено безкрайно съпротивление (тоест изключена) първичната се държи като обикновенна индуктивност и кривата е като на LR верига.

Ако на вторичната намотка е приложено съпротивление около и под 1 ом, то първичната намотка се държи като проводник или като такава с много малка индуктивност.

Посредством товара на вторичната намотка, може свободно да се прави корекция от максимална дълбочина до нулева корекция без ограничение в стъпките.

Прилагам два скрийншота от симулации. Едната е със 128 ома товар на вторичната намотка - тоест почти максимална дълбочина на корекцията, а другата с 0.1 ом товар - практически без корекция.

Поздрави!