Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #120 -: Август 29, 2019, 11:59:48 23:59 »
Добър вечер,
Казвам се Марин и съм на почти 40 години. От известно време не живея в България.
Като юноша бледен минах през фаза на създаване на колони с двама приятели, но от тогава минаха 20 години и не съм пипал нищо.
През последите ден / два изчетох малка част от аудио форума в раздела “Направи си сам“.
Признавам си, че ще чета повече и ще питам, защото съм лаик...

Това е и причината да се регистрирам.

Професионалният ми живот е свързан с банковата сфера, анализът на данни и един специфичен софтуер - SAS.

Радвам се, че изчетохте тези тези глупотевини и стигнахте до тук...

Успех!
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #121 -: Септември 05, 2019, 01:25:57 13:25 »
Привет на всички, викат ми Фани и съм зависим :) Най-вече към музикални тематики. Надявам се, че ще си намеря някакво място тук. Основно чета, но понякога ми се иска да напиша по нещо.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5406
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #122 -: Септември 05, 2019, 02:42:19 14:42 »
Привет, добре дошъл!
Имаме нужда от писатели, читатели си имаме  ;D
Пускай и общи теми, няма проблеми.
Разкажи на каква система слушаш, каква музика харесваш - имаме даже раздел за музика и клипове
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #123 -: Ноември 12, 2019, 07:31:07 19:31 »
Здравейте  :)
Казвам се Добромир и съм от Златоград.
Занимавам се с автомобили, имам малък автосервиз.
Радвам се че има такъв форум
Желая ви Успех !

Неактивен detson

*
 • **
 • 29
 • Я да видим туй що все още работи
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #124 -: Ноември 14, 2019, 02:27:14 14:27 »
Здравейте.Името ми е Христо,най често ми казват Ицо.Форума ми стана интересен и след долу горе 7месеца реших да се регистририрам.По принцип рядко пиша ,но ще видим с времето.Първия си усилвател го направих мисля 1979г. лампов с ЕЛ84.Трансформатори от Лира68.Трудни времена ,високи напрежения и нещо не ми се понравиха лампите.По късно пробвах с една Вермона и накрая подарих всичко лампово на един приятел.Първия транзисторен веднага след ламповия.2N3055 естествено най добрия транзистор за всички времена BD-не се намираха.За схеми от списания Млад конструктор, Радио ,Радио телевизия електроника.Незная на кого са разработки и т.н.Говорители на Благоевград 15инча 30вата на 4ома то други нямаше.Пищялки лентови и досега буквално не искам да ги виждам,писна ми от смяна на лентички 1980-1985г.Бях в средното и доста различни усилватели правех  за приятели и познати.Филтрите за колоните на слух.Навиваш развиваш докато ти хареса среза.Кондензатори от корабите всякакви руски метални МБГО , тогава имаше.Качество не се гледаше, важно да свири без изкривяване ,поне чуваеми.После се появиха готови усилватели Пайнер,Техникс,Акай и други и Студио.Минах през няколко дека Хитачи,Айва,Техникс, Унитра,Сони ТЦК51 много здрава машина.Айва правеше невероятен запис който после на други свиреше много добре.От 85 до 87г бях дисководещ в Слънчев бряг и много техника премина.Помня един НЕК 4х50ВТ и Сони-то.Тонколони едни Jamo110ВТ и другото самоделки с български говорители.87 отидох студент и всичко беше продадено или подарено, всичко, дори микрофоните без един ,български от Златния Орфей.После семейство и т.н. 10г нищо не съм правил.Купих си ЦД българско един усилвател Филипс/любима марка/ФА567 направих две 80ВТ колони и това е до ден днешен.Сега чета и пак си мисля нещо да направя и ще пиша какво съм сътворил.Ами те това е.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5406
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #125 -: Ноември 14, 2019, 02:55:06 14:55 »
Добре дошъл! Тъкмо ще раздвижиш форума.
Аз имам една идея за супер усилвател, която както е тръгнало няма да осъществя и мога да ти я дам.
За колони нямаш проблеми, стига да имаш достатъчно място и пари вече се получават страхотно свирещи колони.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #126 -: Ноември 15, 2019, 09:23:20 21:23 »
Здравейте !
Името ми е Любомир. Приятелите ме наричат Любо, а роднините Любко :).
От 30г. се занимавам с ел.техника , но хобито ми е електроника.
Радвам се че има такъв форум , в който се споделят идеи, а не ти се обяснява колко си тъп.
Благодаря !

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5406
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #127 -: Ноември 16, 2019, 09:17:14 09:17 »
Добре дошъл!
Няма нужда да обясняваме на хората колко са тъпи. Пенкилер е на има-няма 10 години, доста по-млад от големите форуми, съответно на цялото основно мъжко население ни е отдавна подробно обяснено колко сме тъпи и вече си знаем и живеем с това знание отдавна  ;D
Пусни една тема да ни разкажеш за електрониката си.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #128 -: Ноември 30, 2019, 02:02:42 14:02 »
Здравейте!
Казвам се по идентичен с потребителското ми име начин...
Как сте? Вече съжалявам за регистрацията си. Не съм партизанин, няма как да влизам в тези на пръв поглед шеговити рамки, но на втори поглед - безумни. Щях да питам нещо, но вече не искам. Явно мястото, на което съм попаднал, е лично и авторитарно, като фокусът на вниманието на форума е върху велможата-създател. Велик е, разбира се, и голям. По български, по балкански, и най-вече - по болшевишки. Но нямам времето, което се изисква да му отделям и не смятам да си изпълня задачката по отбелязването на седем мнения, че да раста в тази  йерархия, приличаща на "Светът на Уейн". И ето, че пожелавам да се отрегистрирам, но вероятно няма начин - сам съм попаднал в капана и никой не ми е виновен. Е, в такъв случай това е първото и последното ми мнение, приятен ден, и въобще - успехи в начинанията, Тошко! Не общувай със странници и чужденци! Бог да бди над теб и всичките заплахи срещу ти с гръм да поразява!

И помни формулката на успеха: регулация, регулация, регулация!

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5406
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #129 -: Ноември 30, 2019, 07:13:17 19:13 »
Здравей. Харесва ми стилът ти на изразяване!
Всички изгонени или наказани във форума са в списък в една от съседните теми и ми се струва, че са общо 4-5 човека за 10 години. Гоним или наказваме само за откровени простотии, фашизъм, нацизъм, расизъм, обиди и писане в пияно състояние. Разбира се запазвам си правото да изгонят някого и по друга причина.
Изтрити мнения няма. Теми разделям или местя с извинение и обяснение.

Благодарение на нововъведението регистрация и минимум едно мнение за да можеш да пишеш във всички раздели имаме около 100 нови потребители, всичките пишат и споделят само смислени неща.
Към тази мярка имаме и правилото, че разделите за регистрирани са видими над 15 мнения. Там има информация, която я няма никъде другаде в бългороезичния Интернет, а може би и въобще. Тази информация беше свалена между стотици и хиляди пъти преди да я преместя. Без един отзив или регистрация. Нула. Един двама са влизали буквално да дрищят и даже не съм ги наказвал, защото са дрищили предпазливо. Мисля, че миналата година разчистих 5 годишни мнения на потребител, който не е влизал от тогава, а сегашната ми гледна точка и знания вече категорично ми позволяват да заключа, че това са глупости.

Останалите рангове на потребителите са изцяло шеговити и не водят до нищо.
Ако желаеш ще ти направя каквато искаш потребителска група и ще те сложа сам в нея.

Сега аз да ти обърна внимание на нещо. Регистрирал си се за да питаш нещо. - пояснено в конотация, че ще ми/ни направиш добро едва ли не, не, ами направо ще ни подобриш качеството на живот като ти дадем една безплатна няколкочасова консултация.
А да споделиш нещо?

А да си направя блог и да ти продавам реклами искаш ли? Или да ти тупам позьорски снимки от скъпи коли, че да цъкаш с език или да псуваш, което ти харесва повече?
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #130 -: Декември 30, 2019, 09:53:26 09:53 »
Здравейте,
Казвам се Георги, на 38г. съм, работя от доста години в няколко банки, като преди това бях дилър на нови автомобили Пежо. Интересувам се от автомобили, силов тунинг и голям фен съм на Формула1.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 5406
  • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #131 -: Декември 30, 2019, 12:11:44 12:11 »
Здравей и добре дошъл!
Във Формула-1 най-после предстоят интересни промени, връщат граунд ефекта, съответно вълната зад автомобилите ще позволява каране близо зад автомобил със запазване на повечето притискаща сила. 18 инчовите джанти също идват, което според мен е грешка, защото Формула-1 има дълга история на окачвания фокусирани върху съвсем различни неща, като преместване на маса, натиска който се оказва на всяка гума във всеки момент и т.н., а чистото механично сцепление беше оставено на огромните високопрофилни гуми, които се адаптират много добре към всякакви натоварвания и оставят възможно най-голямо контактно петно. Сега ще трябва да си направят нови окачвания, които държат гумите под константен оптимален ъгъл алфа спрямо пътя... а този ъгъл с нископрофилни гуми неизбежно е по-малък. Може би е правилно да ги принудят да решават проблемите на съвременните пътнически автомобили, защото при тях вече еволюцията се вревърна в неплодотворен хаос - новия Пасат комби се проваля на лосовия тест, въпреки, че по всички стандарти е с огромни гуми. Тези гуми обаче не стоят на пътя.

Поздрави!
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #132 -: Януари 14, 2020, 01:14:14 13:14 »
Здравейте,

Казвам се Сашо, на 33 години съм и от доста време ме тресе аудио болестта. Разбрах за този форум от колега преди известно време и мисля, че дойде моментът да се представя и аз. Занимавам се със софтуер, а музиката и аудио техниката са ми хоби, май откакто се помня. Последните няколко години страстта ми към това се задълбочи доста. Пробвах преди време един DIY проект, което като цяло беше доста интересно начинание, съответно обмислям и следващ в някакъв момент в бъдещето. Междувременно си купувам различни аудио джаджи - слушалки, дакове, усилватели, озвучителни тела и така нататък, продавам такива, които не са ми допаднали и съм непрестанно в търсенето на по-добър звук. Това е и причината да се присъединя към този форум.

Поздрави.
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #133 -: Януари 20, 2020, 06:25:53 18:25 »
Здравейте, казвам се Цветан.
Интересувам се от темата "ВКН 12211 / ВКН 12311 на Благоевград АД - Измервания" и се регистрирах при вас .
Поздрави :)