Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
Директно му прави еквализация, няма никакъв друг начин.
50л. Затворен обем със средно вата и мога да те пратя да ти направят един Линквиц Трансформ, който ще го качи на 25 Хз.  на 0 дб.

Обаче пусни тема.

Имам и нов малък ОБ проект, който е крайно време да се разгласи и развие.
Здравейте,

Казвам се Божидар Бояджиев, от град София, на 35 години. Работя като инженер телекомуникации в ИТ компания, а през свободоното си време обичам да се занимавам с тонрежисура, звукозапис и въобще всичко свързано с музика и звук. В миналото съм работил като тонрежисьор в някои софийски радиа и дублажни студиа.

Здравейте, казвам се Ангел Христов от Пловдив съм  на 38г. Разрових се за това как да си направя пасивни филтри за тонколоните които направих и открих форума.

Неактивен lud

*
  • *
  • 1
    • Профил
Re: >>Представяне на нови потребители<< ПИШЕТЕ ПЪРВО ТУК >>
« Отговор #260 -: Август 01, 2023, 02:58:05 14:58 »
Здравейте, казвам се Людмил. Интересувам се от аудио, както и обичам да поправям това-онова. Искам да си направя сам тонколони и се надявам да науча нови неща от форума. :)
« Отговор #262 -: Октомври 24, 2023, 07:54:40 19:54 »
Здравейте, аз съм Иван. Регистрирах се , за да науча повече за направата на тонколони. Интересно ми беше да чета една дълга тема от форума ,но много от термините и подходите ми бяха непонятни. Благодаря за споделените знания!

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #263 -: Октомври 25, 2023, 03:22:56 15:22 »
Добре дошъл!
Пусни си тема в аудио раздела за да ти помогнем да се ориентираш в звука и в заданието.
Когато знаеш какво искаш и го формулираш, вече става лесно да научиш и какво трябва да направиш.
« Отговор #264 -: Ноември 19, 2023, 12:42:25 12:42 »
Здравейте на всички аз съм костадин работя като оператор на пътно строителни машини и като механик. През свободното си  време ходя на офф роуд.Прекарвам доста време в гаража като работя по собствените си коли
« Отговор #266 -: Декември 13, 2023, 10:49:11 22:49 »
Привет на всички боледуващи от аудиоdisease.
Тази диагноза ми е постави жената още 91год. Като отвориха границата към Европа,светкавично теглихме младоженчески заем и тръгнах да купувам кола. В един момент така се стекоха обстоятелствата, че първо си купих дек и добре, че ми стигнаха парите за някаква таратайка. Иначе не трябваше да се прибирам. В последствие явно заразих и двете си дъщери с тази коварна болест. Голямата дъщеря завърши музикалната академия в С-я, а малката, като по хитра завърши музикално само, че в Германия. И сега съм най големия щастливец, и двете си изкарват хляба с професията. Тъй де с музика.
С две думи.
 Изпълних си мечтата.
Икономически свободен.
Не знам кой го е казал (Свободата Санчо е голямо нещо) и може да е вярно, но ако не си болен от аудиоdisease.
Много май стана, ала бала, писаххххххххххххххх , изтри сеееееееееее. Сега направо.
След  десетки колони минали, десетина чифта застояли се. Свободата Санчо не търпи, болестта е страшна, трябва да се правят. АМА КАК, като съм конски доктор и нищо не връзвам от електроника. Ужаса е голям. Имам според мен говорителите които ме кефят. Имам и финанси. Трябва ??????????????????????????????????????????????????????????

Неактивен lordoff

*
  • 218
  • Кирил
    • Профил
« Отговор #267 -: Декември 14, 2023, 03:53:03 15:53 »
Добре дошъл!

Това с високоговорителите дето имаш е малко отзад напред работата.
Като си ги купувал, нямал ли си предвид конкретна употреба?!

Да ти препоръчаме кит на Визатон?!  ;D ;D ;D  Шегувам се!
Отвори си тема и започни с драйверите. Какви са и каква е крайната цел.

different is easy, better is a lot more difficult

Неактивен Toshko

*
  • 6687
    • Профил
« Отговор #268 -: Декември 14, 2023, 05:26:44 17:26 »
Привет на всички боледуващи от аудиоdisease.
Тази диагноза ми е постави жената още 91год. Като отвориха границата към Европа,светкавично теглихме младоженчески заем и тръгнах да купувам кола. В един момент така се стекоха обстоятелствата, че първо си купих дек и добре, че ми стигнаха парите за някаква таратайка. Иначе не трябваше да се прибирам. В последствие явно заразих и двете си дъщери с тази коварна болест. Голямата дъщеря завърши музикалната академия в С-я, а малката, като по хитра завърши музикално само, че в Германия. И сега съм най големия щастливец, и двете си изкарват хляба с професията. Тъй де с музика.
С две думи.
 Изпълних си мечтата.
Икономически свободен.
Не знам кой го е казал (Свободата Санчо е голямо нещо) и може да е вярно, но ако не си болен от аудиоdisease.
Много май стана, ала бала, писаххххххххххххххх , изтри сеееееееееее. Сега направо.
След  десетки колони минали, десетина чифта застояли се. Свободата Санчо не търпи, болестта е страшна, трябва да се правят. АМА КАК, като съм конски доктор и нищо не връзвам от електроника. Ужаса е голям. Имам според мен говорителите които ме кефят. Имам и финанси. Трябва ??????????????????????????????????????????????????????????
Аз лично съм зациклил на една концепция и докато не я прескоча от акустична гледна точка не мога да се навия да правя нови колони.
Вълните от всички говорители трябва да формира една компинирана звукова вълна, нещо като работата на Фурие и машината за предсказване на приливите и отливите.
С говорители налепени на един лицев панел, бил той и ОБ може да се постигне едно и също нещо или 20-30 вида от това едно и също нещо. - което ако го нямаш не е лошо да си го направиш де.

Наличието на пари и говорители на мен ми говори едно нещо - 6 усилвателя, DSP работещо основно в цифрова среда с цифров сигнал и DAC чак в изходите на DSP-то, всичко изравнено по ниво и фаза и слушаш оригиналния студиен звук или какво е било в залата. И край.
Плочата съответства на 14 бита и между 48 и 96 килохерца, магнета същата работа, и двата формата са с по-малка динамика от CD - умряла работа демек. Съвременната система работи с от CD нагоре, съответно най-логичното нещо е филтриране и обработка в цифрова среда.

Пускай тема!
« Отговор #269 -: Декември 14, 2023, 11:25:26 23:25 »
Здравей те.
 Като носител, мисля, че съм преминал основно на Spotify, дака ми е поне от 10тина год.(предстои смяна) Ампа ми е нов, още не мога да му се накефя. DIY High-end хибриден усилвател.
На дневен ред са колоните.
Перспектива, нова  зала за музика, към 60 квадрата. По тази причина съм се насочил към профи говорители. Имам двойка Dynacord Orchestra 63031 и двойка от DYNACORD K50 EMINENT това е
GOODMANS POWER RANGE 120w na 16 oms уникално творение.
 Като високочестотни ВЛД 40 и Wharfedale 50 TD- те са с оригинални филтри за високочестотната част. предсои ми да поръчвам фолтри за ВЛД 40.
Проблема ми е, че трябва да се замерят нискочестотните и то от човек който разбира.