Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4566
    • Профил
Re:Koй ходи на фитнес
« Отговор #15 -: Февруари 09, 2012, 09:55:50 09:55 »
Да, даже е желателно.
Дадох примера че ме болят ръцете, точно за да покажа, че дори някой който е ходил с години на фитнес, излиза от форма и не може веднага да изпълни упражненията правилно.
Щом те болят, значи си ги натоварил, значи ще пораснат :)))

Правилното изпълняване на упражненията е фатално важно! Трябва да те боли само мускула, който тренираш! Има няколко основни предпоставки за това:
- тежестта да е правилна... в повечето случаи това означава да бъде достатъчно голяма ;) достатъчно голямата тежест няма да позволи на околните мускулни групи да помагат... особено важно за гръб ;) трябва да тежи толкова, че да изключи ръката.
- самото движение, трябва да бъде изчистено като при бойните изкуства за да подейства... правилните движения са тренировка в тренировката... всъщност тренираш две неща, движенията и мускулите си ;) фатално важно е да ти помага читав инструктор или много напреднал приятел... Най-простото е да ти сложат пръст на мускула който тренираш за да можеш да разбереш кога го натоварваш ;)
- правилната тежест.2. последното движение от последната серия трябва почти да не можеш да го изпълниш!
- почивките... Модата с 60 до 90 секунди между сериите отмина! Съвсем кратки почивки, иначе тренираш за надебеляване!
- дишане!!! Вдишваш при отпускане, издишаш при работа/свиване!!! 12 повторения - 12 издишвания и вдишвания! Така скрито работиш и за обем на гръдния кош...

За повече се обърнете към фитнес манияка Дел :)))

Неактивен ^Del^

*
  • *****
  • 204
    • Профил
Re:Koй ходи на фитнес
« Отговор #16 -: Февруари 19, 2012, 02:47:23 02:47 »
Да дам и аз едно съветче, за гърба - при мен помага,когато прехвърля палеца отстраната на останалите пръсти - така изключвам и предмишницата и ползвам ръцете само като кукички с които да дърпам лоста.Ще приложа и снимка,за да го онагледя.


Друго което много помага,е скрипците и машините,първа и последна работни серии да се правят като two-range movement.Малко е трудно да го обесня (по-лесно бих го показал),но в общи линии представлява това:
Примерно при скрипец пред врат - първо издърпвам само с лопатките,после както вече казах,използвам ръцете като куки и изцеждам гърба,след което при връщането на тежестта я оставям да ме разпъне хубаво и пак така :)

Аз скоро ще се захващам и аз малко по-сериозно със фитнеса,че напоследък съм доста нередовен.
Иначе равносметката за момента - на лежанка серийка със 140кг,5-6 със 150кг, 2-3 повторения със 162кг! Това са резултати без абсолютно никакви суплементи.

Целта на занятието е до Май месец да бутна 200кг от лежанка!И разбира се покачване на максимално много мускулна маса.След това почвам да чистя и силата ми ще падне :(
Your ass must get jealous of all the shit that comes out of your mouth!