Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

"мохерът" превзема OLX
« -: Октомври 17, 2017, 01:00:00 01:00 »
Попаднах във форума случайно при търсене на нови модни вдъхновения.
Виждам, че тук има истински майстори и ценители на качествените плетива. Затова ще си позволя да покажа нещо отчасти хумористично, отчасти гротескно.

Изглежда, че плетачки или плетачки от Бургас и региона са научили, че мохерът се завръща на мода и са решили да припечелят пускайки на пазара някои изделия.
Нещата, които са направили са толкова сбъркани и като модели и като прежда и като изработка и ако щете като цена, че просто незнам откъде да започна и да започвам ли въобще.
Написали са че това са блузи ръчно плетени, плетиво мохер. Една блуза като е ръчно плетена нее непременно хубава. Едно плетиво като съдържа мохер не е непременно качествено. Няма посочване на процента мохер и останалите съставки на преждата, което е некоректно.

Ще започна с един въпрос с който направо мога и да завърша.
- Ще доживее ли сегашното поколение красиви и млади дами държащи на външният си вид и с добър вкус, мохера да се изкопчи от лапите на фетишисти, търгаши, некадърници и комбинациите от трите?

Какво се случва, явно в Бургас са чули, че ръчните плетива от мохер се продават скъпо и се търсят. Дотук добре.
Наплели на две на три едни късокосмести матови изделия в убитата късно-социалистическа гама тип каталога на прежда Велбъжд. Без коментар.
Определили едни женички между 60 и 90 лева. Това вече на нищо не прилича.
Между 60 и 90 лева може да струва само плетенето на качествено пълноразмерно изделие. При такава ценадори с евтин материал не може да се съществува.

Идеята на пуловера или жилетката или шапката и т.н. от мохер е да имаш пуловер за 300 лева вътрешно заводска цена, иначе да изглежда като за 500 евро от е-бей.

Трябва да има блясък, цвят, модел, прежда, да е по размер, дар филигранно изработен.

Един пуловер от мохер само докато стане използваем се реше няколко пъти, пере се със специални препарати по специален начин, смучене с прахосмукачка и т.н.
Само тази обработка за да добие вид и да престане да се скубе изделието от мохер струва 100 лева.
Мохер се съхранява в чанта или чекмедже с розово масло и други етерични масла.
Едно чекмедже с пуловери по 300 лева взц струва 25 лева на година само в розово масло.
Отделно за тези изделия е хубаво да имате отделен специален гребен.

Те наплели, наплели и пуснали по 60-80-90 лева. Пожелавам да Ви ги купят, не ме разбирайте погрешно.

Дано се върнат моделите и патерните от 80-те и 90-те и качествените прежди разбира се.

И като няма 70-80% мохер, има други скъпи прежди по 6.50 и по 8 лева за 50 грама, това са по 160 лева за килограм. Една хубава дреха, пуловер или жилетка е от килограм нагоре. Къде забравяте мериносовите овце, алпаката, агнешката вълна, кашмира,естествената вълна. Има комбинации от всички изброени и коприна или вискоза, които изглеждат и стоят страхотно. Има много начини да създадеш изделие, което струва много и изглежда за още повече. Важно е и това изделие да бъде желано.

Хубаво е за пазара и за нишата да има работа и да има предлагане, но не на изделия под санитарния минимум дори не наподобяващи истинските и качествените.

Обърнете се към младите, красиви, активни, модерни и желаейки и жени. Преди да правите нещо, си задайте въпроса дали една 25 годишна блондинка висока 180 ще изглежда върховно в него или не. Ще бъде ли по-красива, по секси или по-елегантна или дори по-скъпа когато е облечена в това, което ще изплетете?

В интерес на истината, бордото и лилавата жилетка накрая са хубави, но в никакъв случай не са мохер.

Колежките приемаме, че сега започват, да продадат тези изделия и да пуснат неща на 3-4 пъти по-висока цена, може и да стане.
« Последна редакция: Октомври 17, 2017, 01:09:41 01:09 от Блуза Ръчно Плетена »