Има ли качествени и нормални места за хранене?
Ресторант от среден ценови клас, много широко понятие и точно това имам предвид - едно сядане да бъде между 15 и 60 лева на човек, където следните нещата са наред:
- любезно, качествено и своевременно обслужване;
- качествена и прясна храна с нормални ястия;
- нормален интериор;
- други.
Давам няколко примера от последния месец:
1. Вентана, сервитьора в непринуден разговор за обедното меню ни препоръчва Блек Ангъс, аржентинско телешко и т.н. аз му напомням, че принципно сме ги чували и опитвали, но някак не е удобно да се обядва с ястия от 40 лева.
Тоест, правят ни на идиоти. Твърдя, че с колегите не приличаме на идиоти.
Сметка накрая към 60 лева, аз съм ял таратор, салата и кюфтета и съм пил чай, колегата подобно.
2. Същото ни се случи във Форест до кортовете лятото. Тогава обаче деянието не беше само опит, а бе довършено.
Пак питахме за обедно без да четем менюто, бе ни препоръчано някакво свинско задушено, чакахме близо час и дойде нещо буквално недоварено и недоготвено и с косъм.
Пробутаха ни и още някакво ястие от 35 лева също не ставащото за ядене.
Като им обърнах внимание, че нито са от обедното, нито са сготвени и освен това имат косъм ни ги извадиха от сметката.
Това е безобразие.
Сигурно се дължи на желанието на сервитьорите да продават по-скъпи ястия.
Първа сметка (довършен опит) - към 90 лева, втора без двете бльоджи, 16-18 лева, тръгнахме си гладни и ходихме за сандвичи.
3. Хепи в Парадайз
Ами вдигнаха ми чинията изпод последната хапка. Буквално.
Хванах последното парче с клечките, наведох се, отворих си устата, хапката не беше изминала и половината път, когато сервитьор извън периферното ми зрение дръпна чинията.
Супер комфортна ситуация.
Попита да ми я върне ли, казах му да влачи.
Не се извини, нито веднага, нито после.
После така и не дойдоха за сметката от 72.70, почаках, оставих им точно.
4. Мерак. Сервитьорите са мрачни, собственичката шари напред-назад непрекъснато и гледа по чиниите, което изнервя.
Слагат ти резерве на масата докато още си чакаш основното.
Променливо качество.
Веднъж се усъмнихме веднага пържола, която освен всичко чакахме ужасно дълго. Взехме я за вкъщи, че нямахме време.
Дадохме я на немската овчарка, обиди се. Немската овчарка ни гледаше с поглед в който се четеше обида и: "така ли решихте да приключим".
Уж евтино, пак сме правили по 50 лева за двама човека със без нищо.
5. Любимата ни Каза Мия, как да я пропусна? Еми носи ти менюто на полу-празна кръчма, 7-8 минути по часовник не идва, тръгваш си.
Идват джолани полу-фабрикати, отвън препечени, отвътре лед. После имаше пургативен ефект. Подчертавам, разхлабват, а не хранително отравяне или нещо подобно. Така са суровоядците, имат по-добра проходимост.
Ще продължа утре след съвещание с колегите за идеи и припомняне.
Има позитивен списък, който ще дам отделно. Общо взето столове, ресторант и пицария.
Района в който се развива действието е София, Изток, Изгрев, Плиска и 4-ти километър.
Не знам, ще ме гонят ли вече от кръчмите, опровержения ли ще пишат, каквото искат да правят. Ще се обиждат ли. Аз ги съветвам да се стегнат и да бъдат професионалисти. Не може мющерия на крака да ти иде, ти да се излагаш по този глупав начин.