Общество, Право и Политика > Място за Самозащита на Потребителите
Има ли качествени/нормални кръчми/ресторанти?
(1/1)
Toshko:
Има ли качествени и нормални места за хранене?
Ресторант от среден ценови клас, много широко понятие и точно това имам предвид - едно сядане да бъде между 15 и 60 лева на човек, където следните нещата са наред:
- любезно, качествено и своевременно обслужване;
- качествена и прясна храна с нормални ястия;
- нормален интериор;
- други.
Давам няколко примера от последния месец:
1. Вентана, сервитьора в непринуден разговор за обедното меню ни препоръчва Блек Ангъс, аржентинско телешко и т.н. аз му напомням, че принципно сме ги чували и опитвали, но някак не е удобно да се обядва с ястия от 40 лева.
Тоест, правят ни на идиоти. Твърдя, че с колегите не приличаме на идиоти.
Сметка накрая към 60 лева, аз съм ял таратор, салата и кюфтета и съм пил чай, колегата подобно.
2. Същото ни се случи във Форест до кортовете лятото. Тогава обаче деянието не беше само опит, а бе довършено.
Пак питахме за обедно без да четем менюто, бе ни препоръчано някакво свинско задушено, чакахме близо час и дойде нещо буквално недоварено и недоготвено и с косъм.
Пробутаха ни и още някакво ястие от 35 лева също не ставащото за ядене.
Като им обърнах внимание, че нито са от обедното, нито са сготвени и освен това имат косъм ни ги извадиха от сметката.
Това е безобразие.
Сигурно се дължи на желанието на сервитьорите да продават по-скъпи ястия.
Първа сметка (довършен опит) - към 90 лева, втора без двете бльоджи, 16-18 лева, тръгнахме си гладни и ходихме за сандвичи.
3. Хепи в Парадайз
Ами вдигнаха ми чинията изпод последната хапка. Буквално.
Хванах последното парче с клечките, наведох се, отворих си устата, хапката не беше изминала и половината път, когато сервитьор извън периферното ми зрение дръпна чинията.
Супер комфортна ситуация.
Попита да ми я върне ли, казах му да влачи.
Не се извини, нито веднага, нито после.
После така и не дойдоха за сметката от 72.70, почаках, оставих им точно.
4. Мерак. Сервитьорите са мрачни, собственичката шари напред-назад непрекъснато и гледа по чиниите, което изнервя.
Слагат ти резерве на масата докато още си чакаш основното.
Променливо качество.
Веднъж се усъмнихме веднага пържола, която освен всичко чакахме ужасно дълго. Взехме я за вкъщи, че нямахме време.
Дадохме я на немската овчарка, обиди се. Немската овчарка ни гледаше с поглед в който се четеше обида и: "така ли решихте да приключим".
Уж евтино, пак сме правили по 50 лева за двама човека със без нищо.
5. Любимата ни Каза Мия, как да я пропусна? Еми носи ти менюто на полу-празна кръчма, 7-8 минути по часовник не идва, тръгваш си.
Идват джолани полу-фабрикати, отвън препечени, отвътре лед. После имаше пургативен ефект. Подчертавам, разхлабват, а не хранително отравяне или нещо подобно. Така са суровоядците, имат по-добра проходимост.
Ще продължа утре след съвещание с колегите за идеи и припомняне.
Има позитивен списък, който ще дам отделно. Общо взето столове, ресторант и пицария.
Района в който се развива действието е София, Изток, Изгрев, Плиска и 4-ти километър.
Не знам, ще ме гонят ли вече от кръчмите, опровержения ли ще пишат, каквото искат да правят. Ще се обиждат ли. Аз ги съветвам да се стегнат и да бъдат професионалисти. Не може мющерия на крака да ти иде, ти да се излагаш по този глупав начин.
zlatkoo:
Ами Ейл хаус Лозенец. За обед не мога да кажа, но вечер за по биричка е чудесно.
Вкусни бирени мезета, има и бургери. Пържените им картофки са си натурални, не замразени. От персонала нямам оплаквания. Бира се лее от стената, така че не се чака, можеш да си налееш колкото поискаш. Идва маалко скъпо но за такъв тип заведение мисля е нормално. 13 лева е литър бира.
Toshko:
Хепито в Изток. Пицария Куатро Стаджони на Жолио Кюри. Поне се знае, че ще те нахранят без да те дразнят.
Солунска № 3 бирария Бисмарк, обаче са моткави, особняци и се яде на крак, няма сервитьор. За сметка на това най-добрите наденички, вурстове и мезета. По-добри от Австрийските и Френските Алпи.
detson:
За кой регион се пита. Има невероятни места в цяла България. Като ходя някъде винаги питам за малки семейни хотелчета и кръчми. Куцата медуза в Синеморец-трябва да опитате пиците.Несебър-сладоледен салон-истински италиански сладолед,собствено производство.Черноочене-рибен ресторант Ханай,ще помните вкусен шаран що е то.И още много други.Видин-ресторант Дунавъ.Всеки град си има очарованието и прекрасни местенца за отдих и биричка.В Монтана пробвах някаква тяхна бира и то не лоша.В Пловдив също има хубава бира.
zlatkoo:
В заглавието не се уточнява регион. ;)
За Пловдив Йегерхов е доста приятно местенце.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия