Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4855
    • Профил
Монтаж на огледала  и други към стена с импровизирани плитки и плоски окачалки.
Вчера посетихме Бриколаж само за да разберем, че нямат плоски окачалки за стена.
Трябваха ни четири окачалки, които да завинтим за гърба на две огледала с винтове за дърво, а окачалките на свой ред да се нанижат отготре на винтове в дюбели на стената.
Видях се в чудо, даден ми е зор да монтирам, а материали няма.
В критичната ситуация в която бях избаднал между щандовете въображението ми конструира окачалки от ъглова пламна завинтена на гърба на изделието подлежащо на окачване тъй както буквата Л с връх оставен по-свободен.
Взех четири планки и пликче винтове за дърво 4х20 мм.

Оказа се относително проста и бърза работа, изглежда технологичния детайл е добър, защото нямам нищо поправи и разликите ляво дясно лесно се компенсират.
Разширителни във височината се компенсират като единия дюбел се монтира съответно по-ниско или по-високо. Фината настройка е като всичко от по-ниската страна се притяга, а от по-високата малко се отпуска.
В случая трябваше да се внимава да не се презатегне инцидентно и огледалото да бъде пробито от винт.
Монтажа е много лесен, държи се ниско с две ръце и се влачи по стената леко. Двете планки сами си подвеждат и всичко ляга идеално.
В нито един случай не изпуснаха и не подминаха.

Неактивен Toshko

*
  • *****
  • 4855
    • Профил
Re: Монтаж на огледала с импровизирани плитки окачалки
« Отговор #1 -: Януари 14, 2018, 02:36:37 14:36 »
Тук показвам готовите изделия окачени на стената с DIY окачалките (окачвачите) от Г-образни планки.

До стената има 6-7 мм.
Отдолу стигат до 0, което дава отрицатекен наклон на окаченото изделие към зрителя. Кйто иска може да навие един-два винта с обла глава ниско долу и да регулира огледалата или каквото окачва до напълно вертикално положение.

Монтирах и две картини, които по стар адвокатски обичай клиента ми набута покрай основната поръчка. Естествено не можах да мина без лазерния нивелир  ;D
Показаната картина е също семеен DIY, дъщерята на братовчедка ми е жудожничка.

* * *
Показвам и как се справих с удар в металната конструкция на суха стена от гипсокартон. Вместо да упорствам и да пробия и конструкцията на диаметъра на дюбела, аз подрязах един дюбел до дебелината на картона за да служи за водач и използвах по-як винт, който се нави в метала на конструкцията. Моите стени са с двоен гипсокартон, както всъщност е пълната технология. Конструкцията също е по-сгъстена.

* * *
П.П. самите огледала са всъщност врати от гардероб, които ни хартисаха. Понеже огледалото е почти 100% от лицето и е симетрично залепено не си личи, че това всъщност е врата. Докато се наканим да си изберем огледала за коридора и спалнята и тесами се избраха.

П.П.2. Горния край на огледалото в коридора достига до 198 см, а това в спалнята до 195 см, въпреки това изглеждат непропорционални спрямо вратите, защото височината и ширината са безплатни опции в Карабулев. Вратите имат светъл отвор 207 см, а габарита на касата е 216 см. Ширината светло е 77, габаритно 91,5, мисля, че ги вдигнах 4-5 см спрямо това, което ми обявиха като стандарт. Трябваше да ги направя още по-широки.
Тази височина позволява на високи хора да се чувстват комфортно като преминават. Поне на мен ми изглеждат по-добре и естетически.