Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4989
  • Профил
Измислих нещо...
Дозатор за масло за газова уредба.
Само че нищо общо.
Ще подадем бууст в съд, който с малък дозатор много бавно ще налива разтворител и масло в смукателя и така ще си караме.
След 1000 км смукятеля ще блести.
Някакво съдче, свързано преди турбото, с подходящия разтворител ще чисти всичко по пътя си. За да подаваш в смукателя, трябва по-сложна схема с помпа или минимум соленоид, защото дизелите нямат вакуум в смукателя или се бъркам?
Малко офтопик - турбо бензините си смазват достатъчно добре клапаните поради това че имат повече картерни газове, които се връщат в смукателя, и вършат тая работа.

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4989
  • Профил
Налягане възможно най-непред по системата надува съда с разтворителя и маслото. Вътре екстрактор, входящата тръба духа през Т-връзка.
Свързваме изходящата тръба след дросела и след нагревателя на входящия въздух, където 100% има пад на налягане. Караме така докато течността свърши.
Въпросът е дозирането да бъде наистина много финно, а това може да стане само с екстрактор тип бояджийски въздушен пистолет.

Самата течност ще бъде мощен разтворител с двутактово масло без цинк в смес 15-20:1 така че дори при попадане върху цилиндрите да не ги измие и да задере някой сегмент. Може да забъркаме добавка за инжектори с добавка за дизел с кореселин с бензин и ацетон плюс нафталин и двутактово масло.  ;D ;D ;D
И предницата на джипа става силно запалима.  ;D ;D ;D

Неактивен Toshko

*
 • *****
 • 4989
  • Профил
Отново за маслото и налягането... ами с Мотул x-max налягането ми е точно такова, каквото беше преди 10 години.
Без проблем още при 2200-2400 стига средата, след 2400 тръгва да я минава. Даже при тръгване от място още на 1600-1800 стига средата, след това коригира малко надолу и на 2200-2400 вече задължително е на средата или отгоре.
Още преди 3000 оборота тръгва към средата между средната чертичка и третата чертичка, а над 3000 е по-близо до третото деление.
Това днес на 32-33 градуса и след висене в задръстванията в центъра. Двигателя върви, има мощност, харчи нормално, тоест 16-17 с климатик и средна скорост 15-20 км/ч и най-важното в почти екстремния пек днес показва налягания на маслото каквито е показвал в своята младост.
Допускам, че на остаряването на датчика се дължи факта, че на празен ход стрелката не сочи право в първата черта, а е една идея надолу от центъра й без да пада по-надолу никога.
Допускам и че х-макс е много по-добро и държи всъщност много по-високи налягания, ама не ми се вярва.

Най-вероятно ми се струва, че х-макс е просто истинска синтетика като едно време по 30 лева литъра, а двигателя не е мръднал заради честите съвестни смени на които съм го подлагал все пак с най-доброто на пазара. 390-400 лева ми струваше Мобил-1 за една смяна без филтрите докато беше западно европейски, после стана румънски и турски и минах на други масла.