Здравей Гост

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Toshko

*
  • 6693
    • Профил
Huawei P20 lite
« -: Март 27, 2018, 01:04:21 13:04 »
Huawei P20 lite
Хуавей П20 Лайт

Провокиран съм да пусна темата от всички съобщения за предстояща премиера на телефон, който купих вчера от Технополис и от който пиша в момента.

Тоест, премиерата се състоя вчера в мол Сердика, а не утре в Париж...

Първо си счупих леновото  K5 Note (8 ядра, 3 гб рам, 32 гб вградена памет, 5.5 инча 16:9, 3500 мах батерия) След това резервният ми телефон Леново Вайб P1 (5.5 инча, 8 ядра, 2гб рам и 5000 мах батерия) също се счупи, като постоянно си мислеше, че им включени слушалки, което ме принуждаваше да провеждам разговори на високоговорител.

Отворих Интернет и Гугъл и прегледах Техномркет и Технополис. Онлайн избора в Технополис е много по-голям.

Избрах Asus Zenfone Max Plus (M1) ZB570TL заради хубавата камера, голямата батерия и цената от 430 лева на промоция. Параметрите са следните: 8 ядра, 3 гб рам, 32 гб вградена, 4130 мах батерия, 5.7 инча 18:9 дисплей с площ 83,8 см2 и хубава двойна камера. Теглото от 160 грама е ОК за мен, Вайб П1 е към 190, айфон плюс от три поколения е още повече. Линк към пълните данни: https://www.gsmarena.com/asus_zenfone_max_plus_(m1)_zb570tl-8953.php

Отидох в магазина с колега и като се съюзиха с продавача срещу мен и стана страшно. Не бил достатъчно нов, слаб бил, каква е тая марка, ужас.
Гледахме Xiaomi 6 инча, ужас, боклук огромен при това. Все едно айфон 6-ца.
Накрая се оказа, че от два дни са им докарали P20 lite и ония двамата много се превъзбудиха.

Сравнение между Хуавей П20 Лайт, Асус Зенфон Макс Плюс и Айфон 8 плюс: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9098&idPhone2=8953&idPhone3=8131 айфона е с най-лош и малък екран, най-малка батерия, по-малко рам и по-малък процесор и тежи брутално: 200 грама?!

Какво са 200 грама ли... Ами когато преди две години си купих Леново Вайб P1, което тежи 189 грама, почти веднага, след два-три дни си го изпуснах на лицето и по-точно на горната устна докато лежах и го разглеждах... Сцепи ми устната. И ме удари по зъбите не много слабо.

Сравнение с Iphone X: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9098&idPhone2=8953&sSearch3=aiphone+x&idPhone3=8858 параметрите му пак на нищо не приличат, екрана обикаля говорителя и камерата отпред, но много символично и неизползваемо...

Платих 749 лева с отвращение и си тръгнах с телефона.

Набързо
Плюсове
- ярък и приятен дисплей с реалистични цветове;
- дисплея е над 80% от лицето, коеро е уникално. Всичко над 75% колкото е ЛГ Г3 два малко тяло с огромен дисплей;
- дисплея е 85,1 см2, което е повече от на всичко включително Айфон 8+ и Айфон Х...
- Дисплея обхваща предката камера и слушалката и горнат рамка е дебела почти колкото страничните;
- Рамката на дисплея е много тънка;
- целия телефон е много тънък 7.4 мм;
- при 145 грама тегло телефона е невероятно лек, най-лекия телефон с 3000 батерия, който издържа нд два дни... единствения телефон със съпоставими екран и батерия, който тежи толкова малко е LG G3 със 149 грама. Мислех, че няма да повторят това постижение, дори новите телефони от същата марка са по-тежки.
- най-малкия телефон с дисплей 5,84 инча;
- интерфейса и приложенията на Хуавей са супер;
- Андроид 8;
- Стрхотна камера. Има ръчни настройки;
- Камерата снима за под секунда от заключен телвфон при двойно натискане на копчето за намаляване;

Има и още плюсове, бърз, модерен и с луксозно усещане.

Минуси
- Звука на говорителя е около среден да не кажа под;
- Толкова боклучиви слушалки не знаех, че има. И звучат още по-зле от говорителя.
Забележка: звука на слушалката е чист и е ОК.
- пластмасата заради която е лек... еми не е метал... Като на Леново. Но пък е лек...
-Ширината на 18:9 екрана ми е малко малка. Истински недостатък. Свикнал съм с 16:9 5.5 инча, което са доста големи екрани;
- резолюция 1080х2280 не е зле и е равно на много други телефони и Айфон (Само Х, 8-цата има резолюция 1080x1980, а 8 без + е... 750 x 1334...), но 1440х2560 имаше и все, още има LG G3 с 5.5 инча и 16:9... Преди четири години...
- Малко се притеснявам от загряване. Прогарял съм дисплеи и на LG и на Леново от работа с включено зарядно, зарова вече  избягвам  да ползвам докато телефона се зарежда.
Вчера докато прехвърлях данни и контакти доста се затопли. Сега докато пиша е поносимо топъл, дори към леко.

Приятен телефон, много удобен и модерен.
Единствения друг телефон с екран обхвщащ слушалката и предната камера е Айфон Х.

Още съжалявам за Асуса и 320 лева в разлика в цената обаче.

Който си търси телефон, тази година поне до средата Асуса ще бъде най-доброто от по-евтините от 750 лева телефони. Екрана му не е по-лош, батерията е по-голяма, звукът със сигурност е по-добър, защото по-лош няма накъде, камерата е минимум равна на тази на Хуавей. 3-те гб рам да не Ви плашат, истината, е че с добър софтуер и 2 гб стигат. Един телефон се амортизира физически за около година, затова по-добре всяка година нов от 450 лева, отголкото да се мъчите да бдите над скъп телефон, който става и дебел, тежък и неудобен с всички предпазители и калъфи.
Re: Huawei P20 lite
« Отговор #1 -: Март 28, 2018, 02:08:57 14:08 »
Да споделиш като го ползваш известно време как се държи, искаме и снимки и видео, да я видим тази прословута камера. Интересно ми е и колко часа екран ще прави когато се разработи батерията. Когато си търсех телефон, щях да взема P9, но точно звука ме отказа, и в някаква степен лъжата с Leica.
Твоя наистина изглежда добре, това че горе екрана е откровено краден от айфон лично на мен не ми пречи, ако и да не съм фен на това решение. Гарантирам че си направил правилния избор, аз лично телефон с МТК (медиатек) чипсет не бих си взел никога, на хартия е много силен, но всъщност нищо особено, на всичко отгоре лаком и грее като ютия, не случайно е най евтината опция. Хауейчето е с по-приличния Кирин, ти ще кажеш как се представя, ще е интересно да пуснеш и един бенчмарк антуту да видим реална производителност, скорости и т.н. Няма да ти спестя обаче и друго, което съм установил с годините, защото ползвам смартфони от както има такива, и през ръцете ми са минали мноооого марки и модели - ти казваш, че телефон се амортизира за година, да в твоя случай е така, но това е, защото говорим за “пръчки”, като гледам единствения флагман, който си ползвал е бил G3 - интересен за времето си, но за съжаление несполучлив модел с огромен процент дефектни бройки, писал съм в моя стара тема за моята одисея с LG и за мен тази фирма е задраскана с дебела тъмнокафява черта. Та, един читав флагман изкарва без проблем 2-3 години, и то супер интензивна употреба. Ако разглобиш такъв, веднага ще ти стане ясно за какво става въпрос, разликата е очевадна ако сравниш с едно лайново например.
И последно, няма как да сравняваш пряко с айфон, просто няма връзка, не е като ябълки и круши, по-скоро е ябълки и картофи. Двуядрен айфон е по производителен от осем ядрен медиатек процесор, и харчи наполовина. Айфон с 2гб рам работи като...като флагман последен модел, ама първите няколко дни, защото андроида с всеки изминал ден и качено или ъпдейтнато приложение става по-бавен и по-бавен. Айфон не забива и не лагва. За помиите на Гугъл и поверителността няма и да отварям въпрос, всеки който поне малко е в час знае за какво имам предвид. Не го рекламирам, просто казвам аз какво съм установил, haters gonna hate, но статистиката показва ясно колко хора преминали към ябълката, я сменят за нещо различно - под 5%. Ясно се виждат и цените на употребяваните модели по разните продавалници - повярвай  не е случайно, и хората не са малоумни да купуват модел на 2-3 години на цената на чисто нов апарат над среден клас. Аз ползвам плюс версия, да голям е спрямо размера на екрана, да, тежък е, но това е защото е направен както трябва, не един и два са примерите какво става като се опитат да набутат топ едж хардуер в несъразмерна опаковка - прегорели дисплеи, разлепени чипове, подути батерии, отказали дъна...просто нямам от какво да се оплача, батерия - от седем до осем часа екран, камери, микрофони, говорители - всичко е топ. Софтуерните ъпдейти идват и за модели на по 4 години - андроидите се радват и на една версия над тази, с която идва телефона. Съжалявам че обърнах темата в тая посока, но ти започна да сравняваш, и беше редно да спомена и другата гледна точка.

Неактивен Toshko

*
  • 6693
    • Профил
« Отговор #2 -: Март 28, 2018, 06:34:26 18:34 »
Няма проблем с посоката, темата е за това.
LG-то тази година ще направи 4 години, жена ми го ползва вече повече от две години, аз съм го ползвал едва година и половина. Като след моето ползване се супи и от Мтел ми дадоха нов.
Качва се до Андроид 7.

Имал  съм и HTC evo 3D, което е топ модела на топ моделите със стерео екран и снима 3D, което телевизора ми възпроизвежда.

Леновото Вайб P1 се водеше също топ модел.

Истината е че и двете леновота ги счупих с многократно изпускане. К5 ноут го счупих с изпускане на метална решетка и после със силен удар в земята. Ако не бяха по 550 и 450 лева, тези полети просто щяха да ми излязат по 700-1000.

Телефоните се амортизират физически. Калъфи не ползвам, защо ми е красив и удобен лек телефон в дебел грозен и мръсен калъф?

Не споделям това за скоростта, на приятелите ми айфоните са много смотани и изглеждат зле.

Хуавея все повечв ми  харесва.  Много приятен, красив и удобен.

Ами дай списък с тестове и ще действам.
« Отговор #4 -: Март 28, 2018, 11:55:31 23:55 »
Ето едно от миналата година. Какво ще кажеш за оптичната стабилизация?https://youtu.be/ZnOn4rm4xXA

Неактивен Toshko

*
  • 6693
    • Профил
« Отговор #5 -: Март 29, 2018, 09:36:55 09:36 »
Добре изглежда.
Моя клип е сниман почти на тъмно около 20 часът вчера.

Днес ще направя снимки, това му е най-голямото достойнство. Вече го пробрах на документи, много е добър. Първоначалната снимка е добра, но след секунда я изчиства и става още по-добра и ясна снимка.
« Отговор #6 -: Март 29, 2018, 11:33:58 11:33 »
Сега си гледах собствения клип на компютъра - ютюб по някакъв начин е развалил качеството при качването, и на всичкото отгоре го е смачкал на 720p, като го гледам пак на компа като свален файл е много по-добре, и си е 1080p. Нямам идея защо така се получава, но разликата е очевадна и не е приятно.
Интересно ми е и на мен да видя снимките.
« Отговор #7 -: Март 29, 2018, 11:46:18 11:46 »
Ето го качено от компа 1080p, по-добре е, но пак не е същото. Може би се губи качество при конвертирането, четох ютюб препоръчва да се качва съдържание в .mp4, а моят файл е .MOV.

Неактивен Toshko

*
  • 6693
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 29, 2018, 03:15:14 15:15 »
И на мен ми е развалено видеото в Ютуб. Твоето го пуснах на 4к монитор Дел и не се вижда като многго повече от 480... Ютуб явно пестят.
Иначе ми харесва и е с много свежи цветове.

Направих снимки.
Документа е в нормален формат.
Това са ми първоначалните бележки като започнах да пиша законопроекта преди 4 години.  ;D
Снимките от прозореца ги направих в Raw формат и ги намалих, защото са по 30 мб иначе.
Фокуса гледам, че е паднал на близките клони.
На екрана и монитора баланса на цветовете и яркостта са 1:1 с това, което виждам в този сив и опушен ден в който има слънце от преди малко.
« Отговор #9 -: Март 29, 2018, 04:31:19 16:31 »
Ами доста добре са се получили, ще покажеш и по-слънчеви там нещата ще са още по добре със сигурност. За документите си имам вграден “скенер”, много е удобен, сканира идеално, имаш опция за изправяне ако е снимано под ъгъл, и скановете са с много малък р-р, прикачвам един от А5 формат.
Ще кача и аз няколко от облачно време, също и вечерни че те са най-трудни, и накрая една на светло за контраст :D
« Отговор #10 -: Март 29, 2018, 04:36:35 16:36 »
Май ще трябва да триеш после, че напълнихме форума с баластра ;D

Неактивен Toshko

*
  • 6693
    • Профил
« Отговор #11 -: Март 29, 2018, 05:58:51 17:58 »
Снимх няколко на намалена резолюция 8 мегапиксела.
Дано се качат без смаляване.

Неактивен Toshko

*
  • 6693
    • Профил
« Отговор #12 -: Март 29, 2018, 06:05:07 18:05 »
Напраавих някои HDR, някои режим на широк бленда и някои със заключване на фокуса и регулиране на осветеността...

Следва...